torstai 19. helmikuuta 2015

My Wardrobe -collection, kietaisumekko

Mukavasti on aurinko alkanut pilkistää taivaalla ja blogeissa alkanut näkymään ihania keväisiä ja kesäisiä vaatteita raikkaissa väreissä. Tämän postauksen jälkeen vuorossa viimeinen talvinen ompelukseni, sitten onkin luvassa jotain ihan muuta. Olen ryhdistäytynyt ja ottanut mieheni "voisit käyttää hieman värejä"- kommentista vaarin, ja värejä siis onkin luvassa. Ompelupöydällä lepää mm.fuksian, pinkin ja turkoosin värisiä kankaita. Ja tottahan se on, näin kevään korvilla alkaa kaipaamaan jotakin piristävää ja erilaista.
Kaava: Moda 3/2008. Koko 34.
Kangas: Musta/harmaa betoniprinttitrikoo Käpyseltä 

Mekko on tehty ilman kaavamuutoksia ja täytyy sanoa, että istuu oikein mukavasti päälle. Kietaisumallin solmimisnauhojen ansiosta mekon saa säädettyä vielä juuri sopivaksi. Tällä kaavalla olen tehnyt myös toisen version, lyhyempänä tunikana, joka löytyy täältä.

Löysin työvaihekuviakin, unohdin jättää ompeluvaiheessa nauha-aukon, ja jouduin sitten purkamaan saumuroitua saumaa. En sitten saanut siihen kunnon käänteitä kun saumanvaroja oli niin vähän. Päätin ommella nurjalle vahvistukseksi kanttinauhaa aukon ympärille. Eipähän ala käytössä repsottamaan.

7 kommenttia:

 1. Tyylikästä menoa niin kuin täällä aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ihastellut viimeisintä peplum/shortsi -söpöstelysettiä blogissasi. Aivan ihania yksityiskohtia, niinkuin muissakin vaatteissasi. Itse olen sen verran vielä kangistunut kaavoihin, eli jos kaavassa ei jotain yksityiskohtaa ole, niin tuskin tulee tehtyä ainakaan mitään isompia lisäyksiä/muutoksia. Mutta kyllä kun ompelutaito karttuu niin ainahan sitä haluaa opetella jotain uutta ja rohkaistuu kokeilemaan uusia ideoita, tai muiden..:)

   Poista
 2. Tyylikäs ja näyttää mekko istuvan todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muutamissa juhlissa olen käyttänyt tätä, mutta käy myös arkena tunikana legginssien tai farkkujen kanssa.

   Poista
 3. Tyylikäs! Tuota kietaisukaavaa en olekaan vielä kokeillut. Pitää laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä tyylikäs asu ja taaksepäin kun vilkaisin ompeluksiasi, niin todella kauniita ja hyvännäköisiä vaatteita ompelet. Jostakin tänne tupsahdin, hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, käy vaan peremmälle!:) Ja kiitos kommentista.

   Poista