keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Oversized men´s dress shirt.

Jos sattuu ompelemaan liian suuren vaatteen (koska en osannut valita oikeaa kaavakokoa tai katsoin mittanauhan lukemat väärin tai mies pullisteli rintalihaksiaan mittausvaiheessa), voi asian kuitenkin korjata helposti. Kerrotaan kaikille, että paidan kuuluukin olla muodikas oversized paita..:D Kukaan ei siis kiinnitä huomiota miten ikävästi paita pussittaa edestä, takaa ja sivuilta, hihat roikkuu, muotolaskoksista puhumattakaan.

Kaava: Burda style, 1/2014 men´s dress shirt #127
Jos omien kaavojen muokkaus ja mitoituksien miettiminen tuottaa hankaluuksia, niin yhtä vaikeaa se on ommella miehellekin. 
Nooh, eihän tämä ompelu nyt niin vakavaa ole. Tulihan tästä melkoisen humoristinen paita, mutta aikas hiano silti!  











Nyt päästään sitten lempiaiheeseeni, nappeihin. Alunperin hamstrasin näitä korkkeja päällystettävien nappien aihioiksi ja riittähän näitä vielä alkuperäiseen tarkoitukseenkin. Ihastellessani korkkeihin painettuja hauskoja kuvia ja tekstejä, näin ne valmiina paidan nappeina. Koko idea paidasta lähti siis yksinomaan pullonkorkeista. 

Tämän helpommaksi ei nappien teko voi oikeastaan mennä, Instan puolella tästä työvaiheesta löytyy kuva. 
Leikkasin korkin päät fileerausveitsellä, jonka jälkeen porasin reiät nappeihin sekä omiin housuihini. Onneksi isompia haavereita ei sattunut:D Korkkinapit ovat siis valenappeja. Oikeat napinlävet eivät olisi ehkä soveltuneet näin suurikokoisiin nappeihin. Kiinnitysasiaa tuumaillessani mies kävi väliin huikkaamassa, että onko sellaisia ommeltavia neppareita olemassa..No on, loistoidea! Sä olet nero! Ihmettelen vieläkin, mistä ihmeestä tiesi moisesta..  

Nappeihin sopiva kangas löytyi Eurokankaan paitakangaspalalaarista. Tehosteena käytin lahjoituksena saatua sinapin keltaista kangasta, jonka materiaalista ei ole tietoa, helposti rispaantuvaa ja reilusti paksumpaa kuitenkin kuin itse paitakangas. 
Hihahalkioiden ompeluohjeita en täysin ymmärtänyt (nyt kuitenkin ymmärrän), joten tulostin halkiovarakaavan Threads magazine -sivustolta, muokkasin sen hihaan sopivaksi ja ompelin kuvallisia ompeluohjeita seuraten. 

Näitä riittää moneen tulevaan projektiin, vaikka omaan farkkucargohameeseen..Viinipullolaatikot ovat muuten mainioita säilytysrasioita ompelutarvikkeille.















Kalvosimissa ja paidanhihahalkioissa myös nepparikiinnitys ja koristeena"valekalvosinkorkkinapit". Näppärä askartelija osaisi varmasti tehdä kuohuviinipullon metallikorkkiosista kalvosinnapit..
Siisti myös nurjalta. Ohjeesta poiketen ompelin hiha/kädentie/sivusaumat katesaumoin, joten kaikki saumanvarat ovat piilossa.
Ettei nyt kenellekkään syntyisi väärinkäsitystä, niin emmehän tietenkään itse ole näitä kaikkia pulloja poksautelleet. Olen minä niitä keräillyt jo pidemmän aikaa ja napannut sopivan tilanteen tulluttua esim.juhlista, seli seli.. 






Kuvausolosuhteet ovat olleet oikein suotuisat näinä kauniina ja aurinkoisina kevätpäivinä. Ehdin suunnittelemaan paidan kuvauksia järven rannalle tai puistoon, mutta kuinkas kävikään. Päädyimme kuvaamaan pihan takkanurkkauksen mustaa seinää vasten. Ehkäpä seuraavat kuvat ovat tunnelmaltaan keväisempiä, nimittäin oma paitani on viimeistelyä vaille valmis..Malttamattomana odotan myös Ommellen iloa-hyväntekeisyyshaasteen ompeluita! Kyllä ompelu on ihanaa:)

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Ommellen iloa - hyväntekeväisyyshaaste.

Villa ja Villa -blogissa pyörähti käyntiin eilen hyväntekeväisyyshaaste, johon ilomielin annan oman panokseni!





26 taitavaa ompeluharrastajaa ja 6 kangaspuotia toteuttavat yhdessä Ommellen iloa -hyväntekeväisyyshaastetta, jossa ommellen haluamme ilahduttaa vähävaraisia perheitä. Ompelemme perheen lapselle tai lapsille uuden, uniikin vaatteen, johon lapsi itse esittää toiveensa:)

Jos siis olet vähävarainen tai tunnet perheen, joille tästä olisi apua ja iloa, kurkatkaa täältä tarkemmat tiedot haasteesta sekä hakemuksen lähettämisestä. Tuolla löydät myös listan kaikista haasteeseen osallistuvista ompeluharrastajista. 
Villa ja Villa ilmoitti aamulla, että hakemuksia on saapunut jo muutamia, mutta vielä ehtii mukaan! 
  

Haastetta tukemassa:

Ikasyr
Koot.fi
Käpynen
Nappinja
Paapii Design
Tyyne-Esteri

Ommellen iloa!