maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lomavaatteita osa1, Haaremihousut ja kaksi toppia

Tänä aamuna odotti karu paluu arkeen. Palasimme perheen kanssa Kanarian lomalta räntä/lumisateeseen. Takana on oikein mukava ja onnistunut loma. En sanoisi lomaa kuitenkaan täysin rentouttavaksi:D Tämä oli ensimmäinen loma lasten kanssa, ja voin kertoa, että 6h lento oli meidän 1,5v ja 3v lapsille aivan liian pitkä. Kiukuttelua ja narinaa siis mahtui myös lomaan, mutta eiköhän se ole ihan normaalia lasten kanssa matkustaessa. Kiitokset anopille, joka jaksoi auttaa lasten hoidossa ja viihdyttämisessä. En tiedä miten olisi pärjätty ilman häntä. Majoituimme perhehotellissa, joten lapsille löytyi kyllä mielenkiintoista ohjelmaa ja tekemistä ihan riittämiin.
Ensimmäisenä päivänä poika sairastui vielä keuhkoputkentulehdukseen. Onneksi hotellilla oli oma asiantunteva lääkäri ja poika sai lääkekuurit. Seuraavana päivänä poika olikin jo paljon paremmassa kunnossa. 
Nyt onkin mukava hetki purkaa kamerasta kuvia ja postailla niitä lomavaatekuvia. Sitä tulee aina pakattua vähän liikaa tavaraa mukaan, yhdestä asusta ei keretty ottamaan edes kuvia, täytynee kuvata sitten ihan kotioloissa. Ja yksi lomamekko on vielä keskeneräisenä, kun suunnittelemani kangas ei ihan riittänyt siihen. Päätin tilata siihen sitten ihan toisenlaista kangasta.
Oli vaikeuksia valkata parhaita kuvia, joten näitä sitten onkin muutama..





Haaremihousut
Kaava: Burda Style 7/2010, 109A.
Kangas: Harmaa viskoositrikoo ostettu KVK:sta ja harmaa resori  Käpyseltä.

Nämä housut oli tekeillä jo viime kesänä, olin ostanut kankaan jo valmiiksi, mutta en ehtinyt niitä silloin vain ommella. Housut on kokoa 38, mutta vyötäröstä olisi sopinut numeroa pienemmätkin. Vyötäröä sain hieman pienemmäksi säätämällä nappien paikkoja kauemmaksi vyötärökaitaleessa. Kummassakin sivussa vyötärökaitaleessa on siis napit, vasemmalla puolella piilossa ja oikealla sivulla liehake kiinnitetään vyötärökaitaleeseen kiinni. Lahkeensuissa on resorit, pysyvät näin kivasti pohkeiden kohdalla, eivätkä valahda. 
Olen aina vähän kammoksunut haaremihousuja, mutta nämä istuu mielestäni oikein mukavasti päälle. Ja tämä viskoositrikoo käy housuihin hyvin, koska laskeutuu nätisti.

Tästä lomavaatesuunnitelmia -postauksesta löytyy kuvia Burdan malleista ja linkki topin lisäohjeisiin.







Rypytetty toppi
Kaava: Burda style 7/2010, 111.
Kangas: Betoniprinttitrikoo ostettu Käpyseltä, farkkutrikoo KVK:sta. 
Tämä toppi on Burdan lyhyestä mallistosta. Arvelin kooksi 19, ja eihän se tietenkään ollut oikein sopiva koko. Jouduin kaventamaan ihan urakalla. Kuvassa nyt ei näy, mutta pituutta topilla on kuitenkin mukavasti.
Tämä oli kyllä aika monimutkainen toppi ommella, ainakin minulle. Valmista kuitenkin tuli ja olen tyytyväinen lopputulokseen!







Toppi
Kaava: NewLook 6383.
Kangas: Fuksia viskoosijersey ostettu Ikasyriltä. 
Jumpsuit -projektista jäi sopiva pala tätä ihanan väristä laskeutuvaa viskoosijerseytä ja ajattelin tehdä nopean topin vielä housujen kaveriksi. Olkaimet punoin kapeista trikoosuikaleista. Otin taas arviosta koon, taisi olla 10..hivenen olisi saanut olla kyllä väljyyttä enemmän. Eipähän ne pelkät numerot aina kerro sitä oikeata kokoa.

Ostin muuten lomalle selailtavaksi Burdan uusimman numeron, ja siitä löytyikin pari kivaa mallia. Projektin alla on jo ainakin housuhame eli onkohan toiselta nimeltään culottesit..? Niitä onkin näkynyt netissä jonkin verran.

Nyt täytyy ruveta lueskelemaan loman aikana tulleita blogipostailuja, olin nimittäin ihan internetin pimennossa loman ajan. Uskokaa tai älkää, mutta minulla on käytössä vielä sellainen puhelin, jolla ei paljon netissä surffailla:)

6 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia vaatteita ja kuvia! Minä vähän jo odottelinkin täällä postauksiasi, sinulla kun on niin selkeä oma tyyli, että täällä on aina ilo vierailla :) Kiva, kun loma sujui hyvin alun sairastelusta huolimatta. Ei siitä ole kauaa, kun minulla oli vielä samalainen kännykkä, sitten mies päätti että on rouvankin aika siirtyä nykyaikaan :). Loma on minusta kiva pitää lomana ilman jatkuvaa internetissä surffailua, siihen kännykän räppäilyyn kun saa kyllä halutessaan aika paljonkin kulutettua aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Saattoi olla hieman koomisen näköistä nämä kuvaussessiot. Minä juoksen edellä etsimässä kivoja kuvauspaikkoja ja mies juoksee kameran kanssa perässä. Sitten huutelen vielä ohjeita miten kuvataan, ihan kuin paljon tietäisin asiasta:D Upeita kuvia hän kyllä osasi ottaa, monesti olen positiivisesti yllättynyt hänen ottamista kuvista, joihin hän on saanut vapaat kädet. Ja yleensähän ne parhaat kuvat tulee, kun ei suunnittele liikaa.

      Poista
  2. Ihan mielettömän hyvännäköisiä vaatteita. Tuo eka asu on kyllä huippu. Toppi on niin kivan erilainen ja mielenkiintoinen yksityiskohdiltaan. Minullekin haaremihousut on jäänyt vieraaksi, mutta nuo sinun tekemäsi näyttävät hyviltä ja istuvat tosi kivasti. Punaisen topin yläosa on tosi kivasti leikattu vinoon. Tykkään kyllä sinun mielenkiintoisista vaatteista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin vähällä purkaa jo tämän ekan topin, ajattelin että tuo "etupaneeliolkainyhdistelmä" on vähän tökerön näköinen, tämä farkkutrikoo kun on ihan erilaista kuin itse toppi. Mutta hyvä näin:)

      Poista
  3. Olen samaa mieltä kristan kanssa, että joka kerta mä yllätyn positiivisesti kun olet niin tasaisen varma tyylillisesti. Ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kaikenlaisia uusia ideoita aina pyörii mielessä, ja eiköhän sitä rohkeuttakin tule vielä toteuttamaan/kokeilemaan niitä ajan myötä:)

      Poista