sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Mix & Match - asuja Baby Born -nukelle.

Tällä viikolla saatiin parina päivänä nauttia niin upeista syyskeleistä ettei paremmasta väliä ja sattuipa vielä sopivasti perheen yhteiset vapaat! Tällaisista päivistä on otettava kaikki irti, joten ulos mars mars ja keräämään auringon lämpöä ja energiaa varastoon! Kohta on taas pitkä, suorastaan ikuisuudelta tuntuva vuodenaika edessä. 
Puimme tytön kanssa Liisa -nukelle lämmintä ylle ja lähdimme ulkoilemaan takapihalle miesväen keskittyessä kasailemaan uuden terassin lämmitintä. Ulkoilun lomassa poimittiin syksyn omenasatoa talteen. 




Tyttöni sai viime jouluna lahjaksi Baby Born -nuken. Paketin mukana tuli yksi asu, joten vaatteista on ollut huutava pula.  
Olin kahden vaiheilla. Ostaisinko nukelle valmisvaatteita vai ompelisinko itse. Kiertelin lelukaupoissa ja tulin siihen lopputulokseen, että itse tekemällä säästäisin ainakin sievoisen summan rahaa. Vihdoinkin pääsisin saksimaan printtitrikoita, joista ainakin osa on ollut kaapin täytteenä esikoisen syntymästä asti, eli semmoiset 5 vuotta. Ja noin niin kuin muutenkin, onhan nämä "oikeat", minikokoiset vaatteet vallan suloisia ja kun ompelee laadukkaista kankaista ja panostaa ompelujälkeen yhtä huolella kuin kaikkiin muihinkin ompeluihin, kestävät ne leikeissä varmasti pitkään. Näin myös sen verran vaivaa, että ompelin kaikkiin hihojen/lahkeensuiden saumakohtiin trenssit (tämän näppärän tavan opin joskus Kaavailua -blogista) ja lisäsin tukikankaat tarranauha/nepparikiinnittimien alle.  
Ja ilohan näitä vaatteita oli ommella, kun ilmaisia kaavoja löytyi niin netistä kuin kirjaston kirjoista.  

Hurmiossa ompelin kaiken kaikkiaan 43 osaa, vähempikin olisi tietysti riittänyt. Ideatulvan keskellä oli vain niin vaikea laittaa hommalle stoppia ja koska rakastan asukokonaisuuksien rakentelua, alkoi setit täydentyä aina vain uusilla vaatekappaleilla.    
Kivasti tyhjeni tarvikelaatikot kaiken kirjavista eripari-neppareista ja valmiiksi suikaloiduista resorinpätkistä. En jaksanut vaihtaa ompelukoneeseen edes kaksoisneulaa (jota muutenkin käytän tosi harvoin) saatikka sitten vaihtamaan lankoja peitetikkikoneeseen. Resoreiden kanttailuun ja käänteisiin käytin erilaisia koristeompeleita, jotka toimii samalla kivoina yksityiskohtina. Mitään ihmeellisyyksiä en vaatteisiin lisäillyt, koska kuosit itsessään ovat niin kauniita ja näyttäviä. Tilkkulaatikko ei juurikaan vajunut, päin vastoin. Laatikossa on nyt entistä pienempiä kangassuikaleita, ehkäpä niistä vielä jotain keksii. Ideoita? 

Lähdetäänpä nyt pienelle retkelle luonnon helmaan!   













Pystytimme ompeluhuoneeseen vaatetehtaan, jossa kävi muutamana iltana kunnon kuhina! Firmassa oli selkeä työnjako. Tyttö toimi johtotehtävissä eli hän sai valita mieleiset kankaat, nepparit ja härpäkkeet sekä esittää toivomuksia, mitä vaatteita tarvitaan. Minä olin pääompelija ja poikani toimi avustajana. Hänen tehtävänä oli valita sukkahousuihin juuri sopivan värisiä resoreita ja säädellä ompelukoneen kaasupoljinta:D  
Uimapuvulla aloitettiin. 
Löysin tilkkulaatikosta "folio"trikoota hopeisena ja pinkkinä, jonka vedenkestävyydestä ei ole kyllä minkäänlaista kokemusta. Jäin vain miettimään mitä ihmettä näistä piti alunperin ommella.. 









Uintireissulla kastui useampi vaatekerta, silleen leikisti:) Oikeasti kastui vain tytön sukat ja minun kengät. 
























Osa vaatteista kääräistiin lahjapakettiin, kuten myös tämä Baby Born nuken sänkyyn mittojen mukaan tehty patja, tyyny, vuodevaatteet sekä peitto. Jossain vaiheessa aion ehostaa vanhan, puisen nuken sänkyni, josta Liisa -nukke saa itselleen uuden pedin. 

Tähän postauksen loppuun listasin kaikki käyttämäni kaavat, jotka on tarkoitettu tälle n.43cm pituiselle nukelle. Linkkien kautta löytyy monta muutakin kaavaa, joten kurkatkaapa tarkkaan:) 
Pienemmälle, n.32cm My Little Baby Born -nukelle löydät kaavoja Jenninmurusia -blogista.  

Luomalla -blogi: 
Frillamekko, body, slimmit housut
Vinovetskajumpsuit. 

Nauravanappi- blogi.
Peruspipo

Kangaskorjaamolla -blogi:
Liivihame ja vartalonmyötäinen t-paita. 
(Ompelin liivihameen trikoosta, jonka tuin kauttaaltaan joustavalla tukikankaalla. Näin mekko sai kivasti ryhtiä ja tukea neppareiden alle)

Kodin kuvalehti:
Keskosen puolipotkuhousut(44cm)
(Muokkasin kaavaa reippaalla kädellä. Kaikkien kavennuksien ja lyhennyksien jälkeen alkuperäistä oli enää haarakiila..)

Vaippa, uimapuku, kylpytakki, neuletakki, fleecetakki ja housut: 
Nuken omat vaatteet. Anne Grethe Gaaserud. Tammi.

Potkupuku ja tunika: 
Nukenvaatteita isoäidin tapaan. Tarja Helena. Moreeni.
(Jääkukka -joustocollegehaalari, Rusetti -joustocollegetunika pienin muokkauksin)

Kellohelmahameen kaavan piirsin harpin avulla, vyötärölle lisäsin resorin. Helppoa kuin mikä:)
Sukkahousut ompelin tyttöni kulahtaneista, pieneksi jääneistä sukkahousuista. Sovelsin niihin Pieni lintukoto -blogista löytyvää ohjetta. 
Kylpymyssyyn käytin pipon kaavaa, lisäämällä vain sivusaumaan kietaistavat kangassuikaleet. 

Joko siellä innostuttiin tehtailemaan nukenvaatteita:)

20 kommenttia:

  1. Oohlalaa! Johan olet innostunut 😍 Ihania minivaatteita, kyllä kelpaa Liisan! Kiva kyllä tehdä tuolla tavalla lasten kanssa yhdessä ❤️ Nuo on kyllä tosi hienoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Hanna<3 Vanha sananlasku pitää hyvin paikkansa, nälkä kasvaa syödessä..:D Vielä jäi toteuttamatta kantokoppa, talvisaappaat, talvihaalari...jos vaikka pukinkonttiin:) Ihana näitä oli puuhastella, varsinkin kun oli innokkaita apulaisia mukana:)

      Poista
  2. Voi mahdoton, minkälainen määrä pieniä kamppeita. :) Ja niin ihania! Noilla syntyy varmasti kivat leikit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan näitä muutama tehtailtua:D Ois vaan pitäny laittaa kaikkiin mekkoihin ja paitoihin tarranauha kiinnitys, meinaan osa neppareista on tosi tiukkia. Nooh, äiti auttaa pukemisessa:) Kiitos Pikku Akka:)

      Poista
  3. Oi, onpa siinä ihailtava määrä nukenvaatteita, taitaa pikkuäiti olla onnesta mykkyrällä 😍 Ja niin suloisia ja sieviä kaikki 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan miten pienenä tyttönä haaveilin, että voi kun osaisi ommella nukelle vaatteita..Nyt se haave toteutui, ja vielä omalle tytölle<3 Ilo näitä oli ommella, kaavojakin löytyy vaikka kuinka. Ihanat bloggaajakollegat on tehny kyllä ison työn kaavoissa<3

      Poista
  4. Voi kyllä innosti ja tämä postaus tuli, kuin tilauksesta! Meidän lapset saivat Baby Borneilleen viime jouluna muutamia vaatteita ja kovasti nuket tarvitsisivat lisää vaatetusta. Olen ajatellut tehtailla jouluksi lisää vaatteita Liljalle ja Lucalle ja tästä sainkin roppakaupalla ideoita ja vielä linkit kaavoihin. Kiitos ❤️ Ihan mahtavaa! Sä olet kyllä pannut oikein tuulemaan ja ommellut ihan hurjan määrän ihania nukenvaatteita. Mahtaa siellä pikkuneiti ja Liisa-vauva olla yhtä hymyä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava juttu, ihana kuulla että sait inspistä! Minä täällä hykertelen..sinä nimittäin tulet jäämään tähän koukkuun:D (Krista varoitti mua:D) Tiedätkö, eilen kävin Kuopion reissulla Lelukauppa Partasella ja pakkohan se oli vilkaista nukenvaatehyllyä. Olin taas niin hyvilläni, että ommeltiin itse vaatteet. Siis nättejähän ne valmisvaatteet on, mut onhan ne vähän semmosia, hmm.. "rimpuloita". Mietin kans, että mitenkähän ne kestää pesua?
      Siis eikä, sä pääset ompelemaan poikanukelle vaatteita! Mä nimittäin jo vähän aloin toivomaan että voi kun meilläkin olis. Voisin ommella sille reisitaskuhousut, hupparin ja saksia miehen vanhan Adidaksen verkkapuvun..:D Kiitti Pizzicato<3 Voi että, mä ootan innolla sun nukenvaatemallistoa:)

      Poista
  5. Kyllä nyt kelpaa suloisen nukkevauvan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa<3 Näillä pärjätään kyllä pitkään:)

      Poista
  6. Vau mikä määrä ja miten hienoja! Täytyy pistää tämä postaus mieleen, kun nykyinen vauva alkaa ehkä joskus nukeilla leikkimään. Tosin minun pitäisi varmaan alkaa näitä ommella jo nyt, jos haluaisin näin mahtavan määrän tehdä :D

    VastaaPoista
  7. No niin, sit ei muuta kuin saksimaan kankaita, on sitten vaatteita valmiina kun siellä innostutaan nukkeleikeistä:) Alkuun tuntui, että tähän menee ikuisuus, mutta kun vauhtiin pääsi, niin kyllähän niitä sitten alkoi vain tupsahdella. Kanttaukset oli varsinkin hitaita tehdä, kun mutkat oli paikoin varsin tiukkoja:D Kiitos Naurispelto kommentista ja vierailusta:)

    VastaaPoista
  8. Noin hienoja asuja ei olisi kaupasta löytynyt. Muistan kuinka kivaa oli vaihtaa nukelle vaatteita ja valikoimaahan piti olla. Tässä on mistä valita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Saija:) Näinhän se on, valikoimaa pitää olla:) Vaan puuttuu vielä talvihaalari ja neulotut asusteet..:D

      Poista
  9. Ooo, miten suloisia vaatteita - ja millainen määrä toinen toistaan kauniimpia asuja! Kerrassaan hurmaava minigarderobi!

    VastaaPoista
  10. Voi että nuo pyykkinaru-kuvat ovat valloittavia, varsinkin toi eka, jossa piiiiitkä rivi vaatteita :). Innostuit kyllä niin paljon tekemään tuotoksia, että siinä onkin pikkupyykkäreillä puuhaa, kun ensi kesänä pesevät ja kuivattelevat niitä :) (meillä tytöt monesti kesäisin käsin pesevät nukenvaatteet aurinkoisena päivänä). Tiedän niin miltä tuntuu, kun innostuu nukenvaatteiden teosta, eihän siitä meinaa tulla loppua millään, kun aina uusia ideoita pulppuaa. Ja saahan niihin hyvin menemään pikkutilkkuja! Se on kyllä erittäin inspiroivaa puuhaa ja onhan ne pikkuvaatteet tosi söpöjä myös. Tosi hyvin löysit noita kaavojakin monesta paikasta :). Ihastuttava kokoelma kerrassaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista:) Sinähän se tosiaan varoitit, että tähän jää koukkuun, niin teki! Ne sinun ompelemat nukenvaatteet toimi kans yhtenä inspiksenä, vaikka eri nuket onkin:) Monta ideaa jäi vielä muhimaan päähän, katotaan ehtiikö niitä joskus toteuttaa..:D Oih, meidän pitää kyllä kans pitää ens kesänä tuollainen pyykkipäivä! Se ois varmasti lapsista hauskaa puuhaa, tykkäävät pyykkäämisestä ja viikkaamisesta muutenkin(minä en niinkään):D

      Poista
  11. Ompas niitä vaatteita syntynyt paljon, ilmeisesti on ollut hyvä työnjohto ;)Toineen toistaan ihanampia luomuksia ja kyllä on jäänyt itse tekemällä sääsöön pitkä penni. Eikä noin ihania edes ostamalla saakaaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Pirjo:) Yllättävän hyvin toimi tämä meidän työnjako, ei minkäänlaista riitaa tullut:D Säästöä toisaankin tuli, on ne kaupan vaatteet niin hurjan kalliita! Sen verran pitää itteensä kehua, että tulihan näistä aikas kauniita:) Ja miks ei tulis, hyvät kaavat ja kauniit kankaat:)

      Poista