tiistai 19. syyskuuta 2017

Lettijakku

Maija Louekarin suunnittelema letti on kyllä yksi kauneimmista kuoseista mitä tiedän. Tähän ei taida koskaan kyllästyä, on se vaan niin ajaton ja raikas. En tarkalleen ottaen tiedä kuinka monessa värissä kuosia on painettu, mutta kyllä tämä mu-va on ehdottomasti mun lemppari. 
Kesällä kävi sitten niin hyvä tuuri, että viimein minäkin sain palan tätä ihanuutta! Ja mikä parasta, joustamatonta, 100% puuvillaa.Kankaasta muotoutui hyvin simppeli, vuoreton jakku Suuri käsityö lehden 5/2017 kaavalla. Ryhditin kokonaisuutta farkkukankaisilla kanttauksilla ja metallisilla Prymin neppareilla. Mielestäni jakusta tuli aika näpsäkkä ja mukavan rento arkikäyttöön. Hyvä vaihtoehto huppareille ja neuletakeille ja aivan huippu kesän viileisiin iltoihin. Jakku (vai paita) on malliltaan todella lyhyt. Pidensin sitä joitakin senttejä, mutta se olisi saanut olla vieläkin aavistuksen pidempi.  
Kangasta jäi vielä mukavan kokoinen pala, ei siitä nyt kesämekkoa saa, mutta ensi kesäksi vaikka hihattoman kietaisupaidan saman lehden kaavalla.  


Lyhyestä virsi kaunis. Täällä on nyt sellainen ompeluVimma päällä, että pakko jatkaa harrastuksia. Onkohan tämä nyt se flow-tila, josta olen kuullut puhuttavan:) Kelit ovatkin jo huomattaavasti viilentyneet, joten yksi unelmanpehmoinen neulepaita pääsi suoraan paininjalan alta käyttöön. Ja on täällä ehditty tehtailemaan tytön Baby Born nukellekin vaatetta ja siitähän ei meinannut tulla loppua ollenkaan:D

12 kommenttia:

 1. Totta, tuo kangas on ihana ja niin ajaton. Sinulle näyttää sopivan vaate kuin vaate, kyllä on tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saija:) Tosiaan, aika kauan ehdin haaveilla lettikankaasta, siitä trikoisesta tosin:) En ole facebookissa, sen kautta olis meinaan ollu helpompi pysyä kärryillä ennakkotilauksista. Mutta hyvä näin:)

   Poista
 2. Ihana! Kangas elää sinun päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, miten kauniisti sanottu, kiitos<3 Kuosi itsessään on tosi näyttävä, että se ei kaipaa kovin erikoista mallia tai yksityiskohtia. Tykkään kovasti lopputuloksesta:)

   Poista
 3. Onpa kaunis jakku! Tykkään kovasti noista halkioleikkauksista ja farkkukanttauksista. Hienon kuvauspaikan olet löytänyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka<3 Vesitorni on pitkään ollutkin mielessä kuvauspaikaksi. Ajattelin kyllä et tähän sopis jokin tosi näyttävä, värikäs vaate..ehkäpä palaamme paikalla uudestaan:)

   Poista
 4. Tämä kuosi on ollut kyllä pidetty viimeaikoina, ainakin naamakirjan käsityöryhmissä. Löysit kuosille aivan uuden kivan ilmeen lisäämällä farkkuiset yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä farkun ja letin yhdistelmässä on mun mielestä jotain merihenkistä. Alunperinhän mä sommittelin neppareiden tilalle ankkurinappeja, kuvittelin nimittäin nuo letit köysinä:) Aivan ihana kangas, mistä vois keksiä vaikka sun mitä<3 Kiitos Pirjo:)

   Poista
 5. En olisi ikinä keksinyt yhdistää farkkua tähän lettikuosiin, mutta kylläpä se sopiikin siihen hyvin! Tosi raikas yhdistelmä! Malliltaan tämä näyttää tosi kivalta ja tykkään erityisesti noista pyöristetyistä sivuhalkioista. Todella kaunis jakku 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kehuista Pizzicato:) Mä oon tykästynyt ihan hirmusesti Suuri käsityö lehden kaavoihin. Erityisesti tämän kevään numeron malleihin, on nimittäin niin mun tyylisiä että pakko ehkä kaivaa lehti uudestaan esille ja ommella siitä ainakin yksi paita ja pellavatunika, kankaatkin on jo valmiina:)

   Poista
 6. Tosi ihana ja moneen menoon sopiva jakku! Lettikuosia ei minulta vielä löydy, ehkä joskus :). Farkkuyksityiskohdat oli kyllä hyvä oivallus sulta, tuo kivasti sellaista rouheutta ja ryhtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Krista:) Sinä se vasta osaisit loihtia vaikka mitä ihanuutta letistä, toivottavasti joskus saat oman palan:) Täytyy muuten pakata jakku tulevalle reissulle mukaan. On meinaan just mukavan kevyt kesäisimmille keleille.

   Poista