tiistai 7. huhtikuuta 2015

Merenneitohame ja toppi.

Pakkasin matkalle vielä tällaisen asun. Enpä kerennyt sitä kuitenkaan käyttämään, mutta pitäähän sitä varavaatteita olla aina riittävästi mukana, siis ihan liikaa..






Setin alkuperäisen suunnitelman näet tästä postauksesta. Mutta hetken mielijohteesta ostin KVK:lta tekemääni tilaukseen lisäksi tätä turkoosia viskoositrikoota. Mustavalkoraidallisia vaatteita minulla jo alkaa ollakin, niin välillä jotain vaihtelua. Ja kyllähän tämä turkoosi vaan on niin ihanan raikas väri! 

Tämä hameen ja topin yhdistelmä toimii näin hieman juhlavampana versiona. Näitähän voi yhdistellä muihin vaatteisiin mielin määrin. Toppia vaikka farkkujen, jakun ja korkkareiden kanssa. Hametta arkisempana vaikka kesäisen topin ja sandaaleitten kanssa. 



Toppi
Kaava: Burda style 2/2013, 109 , koko 36.
Topin malli on ihan loistava, löytyy rypytystä rinnukselta, laskoksia olalla ja vinosti leikattu helma. Käden- ja pääntiet on  huoliteltu kaitaleilla. Nyt kun on tullut muutama Burdan paita ommeltua, niin totean, että yläosista 36 on muuten aika passeli minulle, himpun kaipaisin lisää väljyyttä vyötärölle, yritän muistaa seuraavalla kerralla vähän lisätä, tai ainakin tehdä niitä mittauksia. 



Merenneitohame
Kaava: Skinny Bitch Curvy Chick, SB302, koko s. Kaava löytyy ainakin täältä. 
Kangas: Musta viskoositrikoo KVK:sta.
Merenneitomallinen hame on polviin asti vartaloa myötäilevä ja siitä alaspäin reilusti levenevä.

Sen verran on tullut nyt ommeltua viskoositrikoota, että saumurin ja ompelukoneen säädöt alkaa olla muistissa:) Kiireellä leikkasin kappaleet väärässä järjestyksessä, enkä saanut etukappaletta leikkattua taitteelta. Jouduin tekemään kahdesta osasta eli sauma myös keskellä edessä.  
Vyötärökaitale on korkea ja käännettävä, joka ei näy kuvissa topin alta. Sen avulla voi hieman säätää helman pituutta.

Vietimme tyttären syntymäpäiviä pääsiäisenä. Jotain kukkiahan sitä täytyi ostaa. Nappasin kaupasta rungollisen sypressin ja tietenkin tulppaaneja. 

Tässä kuvassa näkyy hyvin topin kauniit laskokset ja rypytykset.



Ruukkuyrtit toimittivat meillä pääsiäisruohojen virkaa. Kasteluruukut on ostettu Sokokselta jokunen vuosi sitten. 


12 kommenttia:

  1. Todella ihana, kaunis ja tyylikäs asu jälleen :). Ihailen tyylitajuasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe kiitos! Pakko myöntää että kehitystä on ehkä tapahtunut vuosien saatossa tyylitajuun:)

      Poista
  2. Oi kun kaunis asu. Ihailen, että jaksat kokeilla erilaisia kaavoja. Minulla on ns. paha tapa muokkailla peruskaavoja, mutta ei taidot riitä kovin erikoisiin muokkauksiin. Minulle tulee myös Burda-lehti. Ihailen monia malleja, pitääkin ottaa itseä niskasta kiinni ja kokeilla jotain uutta:-) .
    Hame on upea, tykkäisin todella paljon tuosta mallista. Paita on niin tyylikäs, rypytykset ja laskokset on huiput ja väri sopii sinulle kauniisti.
    Kotinne on kyllä upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Minä olen kyllä aika kova etsimään niitä kaavoja:D Ja sitten kun se täydellinen löytyy, niin en yleensä muokkauksiakaan tee. Enkä varmaan osaisikaan. Burdalta löytyy kyllä tosi kivoja kaavoja, ja kun malliltaan sopivat aika hyvin päälle. Eli olen kaavoihin kangistunut:D Mutta sehän on hyvä asia kun olet löytänyt hyvän peruskaavan, tuttu ja turvallinen, josta saa loihdittua vaikka mitä pienillä muokkauksilla. Kyllähän se vähän minua arvelluttaa aina uuden kaavan kokeilussa, miten sitten toimii.

      Poista
  3. Tyylikäs asu. Topin rypytykset ja leikkaus näyttää hyvältä. Hienoa kun kokeilet eri kaavoja rohkeasti! Burdassa on kyllä monia mielenkiintoisia kaavoja, täytyisi itsekin rohkeasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika vakiovieras kirjaston käsityölehtihyllyillä:) Ja Burdan numeroita on tullut selailtua paljon, silti löytyy aina uusia mielenkiintoisia kaavoja kokeiltavaksi. Itseasiassa yksi odottaa pöydällä jo ompeluvuoroa..

      Poista
  4. Sinulla on persoonallisen tyylikäs blogi, erottuu muista. Hienoja kuvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Viime aikoina mieheni on ottanut aika paljon näitä kuvia, joutunut osalliseksi tässä minun harrastustoiminnassa:)

      Poista
  5. Niin tyylikäs ja upea asukokonaisuus! Turkoosi väri näyttää sopivan sinulle todella hyvin. Burdan kaavoissa on kyllä mielenkiintoisia leikkauksia ja muita yksityiskohtia, ihana nähdä näitä valmiina vaatteina. Minullakin on noita lehtiä isot pinot, mutta aika vähän on tullut vielä ommeltua niistä (tunnustan, olen laiska piirtämään kaavoja).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Monesti teen niin, että kun nään jonkin kivan kaavan lehdessä jota haluaisin kokeilla, niin etsin googlen kuvahaulla kaavan nimellä kuvia, tykkään myös katsella miltä vaate näyttää valmiina muiden päällä. Yleensä päädyn sitten ompeluaiheiseen blogiin, josta löytänyt näin muutakin hyödyllistä tietoa mm.ompeluvaiheista, vinkkejä mitkä kankaat toimisi tai mitä muutoksia muut ovat kaavaan tehneet.

      Poista
  6. Tuo topin malli imartelee kyllä hyvin ja väriki on kaunis. Sinulla on siro vartalo ja kaula joten juuri tuollaiset yksityiskohdat kuten paidan pääntie tekevät sille oikeutta :)

    VastaaPoista