sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Tarkkaan harkitut yksityiskohdat.

Hullunkurista tilkkuilua, tarkkaan harkittuja yksityiskohtia, käsinommeltuja Dorset -nappeja ja napinläpiä ja pienimuotoista kierrätysompelua. Näistä on pojan paita ja housut tehty.





Asu on valmistunut aika päivää sitten, mutta postauksen suunnitteluun vierähti tovi..Olen oppinut jälleen paljon uutta ja haluaisin niin kovasti jakaa kaiken aiheeseen liittyvän tiedon. Ongelmana oli se, kuinka saan kaiken mahtumaan yhteen postaukseen...

Selaillessani Tilkkutyön käsikirjaa, josta sain idean vierivät palikat paitaan, löysin toisen varteenotettavan tilkkuiluvaihtoehdon vaateompeluun eräästä tilkkutyötyypistä nimeltä, Crazy-tilkkutyö. 




Google -haulla löytyy valmiita kaavoja (crazy quilting patterns), joiden avulla leikkelin kaavan osiin silmämääräisesti. Crazy -tilkkutyössä osat voivat olla pienen pieniä, joten mallia on sovellettu paitaan isommassa mittakaavassa. 

Olennaisenan osana Crazy -tilkkutyöhön kuuluu työn/saumojen koristelu mitä erilaisimmilla ja erikoisimmilla koristeilla. Koristetikkauksia ja kirjontaa käsin ja koneella, applikointia, silkkinauhakirjontaa, helmiä, nappeja, vetoketjuja, mitä ikinä keksitkin! Mitä enempi, sen parempi:)

Osien ompelu tapahtuu numerojärjestyksessä. 
Eli ensiksi ompelin 1 ja 2 osat toisiinsa jousto-ompeleella, silitin saumanvarat auki ja tikkasin päältä koristeompeleella. Tämän jälkeen  ompelin osan 3 kiinni jne...
Tässä pääsinkin samalla tutustumaan ompelukoneen laajaan ommelvalikoimaan. Testasin toki ensin ompeleita tilkkuihin, koska käytössä oli joustavaa kangasta, niin ompeleen tulisi myös olla siihen soveltuva. 






Mietin pitkään ja harkiten mitä muita yksityiskohtia haluan lisätä koristetikkauksien seuraksi. Kuinka saan toteutettua vaatteen, joka on sopivasti erikoinen, muttei liian överi?
Päädyin lopulta tasku/nappi -teemaan. 
Nappasin poikani pieneksi jääneen ruudullisen kauluspaidan kirppikselle menevästä pinosta uusiokäyttöön. Ihka ensimmäiseen sellaiseen! Kierrätysompelu on aiemmin tuntunut hieman vieraalta, mutta eihän tässä tarvita kuin vähän kekseliäisyyttä:) 
Purin kaksi rintataskua ja tikkasin uusiksi kirjontalangoilla. Ompelin taskuihin läpät hihan rannekkeesta ja toiseen taskuun kauluksen puolikkaasta. Trikoosuikalenyörin pujotin napinlävestä ja nyörin pään ompelin läpän yläreunan saumaan kiinni (idea varastettu kaupassa nähdystä neulepaidasta). Hihoihin halusin ehdottomasti vielä tampit tasapainottamaan kokonaisuutta. 



Upotetussa taskussa oleva Villapipo -merkki on purettu vanhoista farkuista, käännetty nurinpäin ja teksti painettu leimasimella.

Valevetoketjut
Ja niin vain tästäkin syntyi setti. Housuihin valitsin farkun siniseen sopivan, tumman keltaisen NOSHin joustocollegen. Ompelin ruutupaidasta housuihin takataskut, joihin lisäsin vielä farkkujerseystä teret. Teret vahvistin puuvillalangalla. Teren ja taskun ompelin paikalleen samanaikaisesti veteenliukenevan liimaharson avulla(harsin ensin teren kiinni taskuosaan). Puuvillakangas on melko ohutta ja koska leikkasin sen vinoon langassuuntaan, antaa se vähän joustoa joustocollegessa. Taskut tein ensimmäistä kertaa pahvisapluunan avulla, ja olipa muuten kätevää! 

Paita: Ottobre, 1/2015, Smart Guitars
Svetarihousut: Ottobre 1/2014, Relaxed Fit




Taskupussit ommeltu ompelukoneen valepeitetikki -ompeleella, korvaa mainiosti peitetikkikoneen:D Resorissa solmimisnauha- ja kuminauhakujan erottava ommel tosin ommeltu peitikkikoneella, joustaa mielestäni paremmin. 
Taskunsuut tuettu niiteillä.
Polvipaikoiksi ompelin fakkujerseystä tilkut hiuslaskoksin.
Paksupohkeiselle pojalleni tämän kaavaan lahkeensuuresorit olivat liian kapeat, joten lisäsin niihin hieman väljyyttä, kuten myös vyötärölle.

Dorset -napit eli käsinommellut napit.
Valmiita nappeja olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta halusin silti jotain erikoisempaa.. 
Ohjeita näihin käsinommeltuihin nappeihin löysin Kirjonnan parhaat pistot-, ja Ompele vaatteisiin yksilölliset koristeet -kirjasta.
 Wow, miten hienoja nämä ovatkin!
Uusien ja erikoisempien nappimallien toivossa tilasin Ebaysta vielä Dorset Buttons -kirjan. Kannen perusteella kuvittelin kirjan sisältävän enemmänkin ohjeita, mutta kirja itsessään on enemmän perehtynyt nappien historiaan. Oikein mielenkiintoista luettavaa joka tapauksessa. Tiesittekö, että nämä Dorset napit ovat lähtöisin Englannista satoja vuosia sitten?


Tunnistin kirjan kannesta muutaman nappimallin: Singletons, High-Tops, Dorset Knob, Old Dorset, Birds Eye, Blandford Cartwheel..



En mene sen enmpää historiaan, koska voin melkein jo nähdä teidän haukotukset:D 
Dorset -napit käyvät siis monenlaisiin käsitöihin, vaatteisiin, koruihin, kodintekstiileihin. Nappi itsessään on todella näyttävä yksityiskohta ja tuo ylellistä ilmettä tekstiiliin.   

Käyttämäni nappimalli on Blandford Cartwheel. Nappi syntyy siten, että luu-, muovi-, metallirenkaan ympärille kieputellaan lankaa. Itse käytin työkalupakista löytyneitä prikkoja, jossa taisin tehdä virheen. En nimittäin huomioinut, että metallisen renkaan tulee tietysti olla ruostumaton pesujen kannalta. Nappeihin voi käyttää monenlaista lankaa, yleensä näihin suositellaan tiiviskierteistä, mielellään vahattua lankaa, esim. napinläpisilkkilankaa(ostoslistalla). Mutta mikäpä estää kokeilemasta vaikka liukuvärjättyä helmilankaa, muliinilankaa, tikkauslankaa, nypläyslankaa tai koruiksi tehtyihin nappeihin metallikirjontalankaa. Langan valinta riippuu myös kättötarkoituksesta, kuinka kovalle rasitukselle nappi joutuu ja minkä kokoinen käytettävä rengas on. 
Nappeja voi koristaa myös pujottamalla niihin helmiä tai korukiviä. Singletons -mallissa napit voidaan myös päällystää kauniilla kankaalla ja kirjoa käsin ranskalaisia solmuja.
Ei muuta kuin ottakaa neula ja lankaa ja käpertykää sohvan nurkkaan ompelemaan nappeja. Mutta älkää kietoutuko villapeittoon. Nimittäin peitosta irtoava nukka kulkeutuu ikävästi langan mukana napin rattaiden väliin:D
Näitä nappeja tulen varmasti tekemään uudestaan, jollakin toisella mallilla. Ehtisiköhän tehdä muutamat nappikorvikset joululahjaksi..:)

Nyt mennään kyllä vähän jo asian vierestä, mutta kun nappeihin päästiin, niin voihan nappeja tehdä vaikka valmiisiin aihioihin.





Purin eräästä saamastani lahjoitusvaatteesta tällaiset kangaspäällysteiset napit ja purin vielä yhden niistä osiin. Miten olisi Liberty napit? Nappiaihioita voi ostaa esim. Nappikauppa Punahilkasta.
Ompelijanmaailmasta löytyisi vielä tällaisia Prymin Creative koristenappiaihioita, joihin vähän samaan tapaan kieputellaan neulalla lankaa, kuin Dorset -napeissa.
Tai sitten voi kokeilla nappien tekoa Evildressmakerin tapaan.

Napinläpi -mittelö, minä vs. Pfaff.
Uudesta upeasta ompelukoneestani löytyy lukuisia vaihtoehtoja napinläpiin. Juuri näistähän olin haaveillutkin:) Kokeilin tilkkuun eri vaihtoehdot, vain joustava napinläpi puuttuu kuvasta. Napinläpien leveyttä ja tiheyttä voi hienosäätää mieleiseksi. Kone surauttaa nämä silmän räpäyksessä ja tekee todella siistiä jälkeä. Jes!






Napinläpijalasta löytyy urat myös nyörivahvisteisten napinläpien ompeluun. 
Niin hassua kuin tämä onkin, päädyin kuitenkin ompelemaan napinlävet käsin:) 
Jotenkin ajatus yhdistää Dorset -napit koneella tehtyihin napinläpiin ei minua sytyttänyt. Kaipasin napeille jotain fiinimpää ja vanhaan tyyliin sopivaa. 

Napinlävet ompelin näillä erinomaisilla ohjeilla(rullatkaa sivua reilusti alas, löytyy ohjeita monenlaisiin napinläpiin).
Napinläpilangan puuttuessa käytin tikkauslankaa. Samasta langasta pyörittelin nyörin ja ompelin napinlävet nyörivahvisteisina. Ohjeissa oli neuvottu, että ainakin napinläpilanka kannattaisi vahata ennen ompelua, tein myös samoin tikkauslangan kanssa. En tiedä oliko se oikein tehty, mutta ompelu oli helppoa, kun lankalenkit muodostui todella sulavasti. Jos nyt verrataan koneellisiä ja käsintehtyjä napinläpiä, niin toki koneen tekemät ovat siistimmät ja nopeammat tehdä, mutta ulkonäöllisesti nämä käsintehdyt miellyttävät silmää enemmän:) Silmänräpäyksessä nämä eivät synny, mutta ovat todellakin vaivan arvoiset!


Nappeihin löytyy monia muitakin hienoja ja tyylikkäitä kiinnitysvaihtoehtoja, kuten vaikka tällainen napinläpisilmu. Yritin malliksi tehdä myös napinläpisilmua tuppilosta, mutten millään saanut onnistumaan tähän hätään:D Kuva-arkistoistani löytyisi paljon materiaalia myös kangasnapinläpiin eli Bound Buttonholesiin, joista saisi vaikka tutoriaalin tehtyä.

Työvaiheita: lankalenkit ommellaan yleensä kankaan taitteeseen, jotka päällystetään napinläpi- tai pykäpistoilla. Jos lenkki on kovin iso, kannattaa päällystys aloittaa ensin toisesta reunasta keskelle ja sitten toisesta. Näin lenkki muotoutuu oikeaan muotoon eikä lenkki mene kippuralle...





No mitenkäs nappi ommellaan kiinni kankaaseen?
Tässä kuva kesällä ompelemastani hameesta. Löysin nimittäin silloin Ompelun ABC -kirjasta ohjeen tällaisen nelireikäisen napin ompelemiseen. Nurjalla x-muodossa olevat lankalenkit päällystetään lopuksi napinläpipistoin. Oikein nätti tulikin, eikä haittaa vaikka vilahtaa nurjalta näkyviin.





Tässäpä tuli esille asioita, mitkä asiat käsitöissä juuri itseäni viehättää ja kiinnostaa. Tiedonjano, uuden oppiminen, haasteet, pikkutarkka näpertely, niistä minun käsityöt syntyy. Ompeluun jäävä aika on tällä hetkellä kortilla, mutta sen vähäisenkin ajan käytän näinkin tehokkaasti:D 
Mitkä asiat teitä kiinnostaa käsitöissä ja onko jotain tiettyjä tekniikoita mitä haluaisitte kokeilla tai olette kokeilleet?  
Ompelun täytteistä loppusyksyä teille kaikille! 

36 kommenttia:

  1. Ihanan asun olet tehnyt, tervetuloa uusiokäytön maailmaa! Napinlävet, se se on, haluaisin opetella ne kankaiset! Hameesi linkillä tutkailin asiaa, mutta en vielä sillä tekniikalla testannut. Otavan ompelukirjan ohjeella kokeilin, mutten vielä ole saanut siistiä jälkeä. Mahtavia mahdollisuuksia koneessasi okin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hieno tar! Kyllä tämä uusiokäyttö alkoi kiinnostamaan niin kovasti, että kaappeja ja laatikoita on tullut tongittua ihan urakalla! Ja aika hyviä löytöjä olen tehnytkin:) miehen vaatekomerosta olen myös varannut yhdet housut..:D hmm, voisin vaikka ensi viikolla laittaa erillisen kangasnapinläpipostauksen ja voisin kokeilla niitä tuppiloita uudestaan:) itse teen nuo napinlävet sapluunan avulla..

    VastaaPoista
  3. Oioi, piti mennä sivustoa edestakaisin, katselin tuota mekon kirjontaakin ja ihastelin sitäkin oikein kunnolla. Olet kyllä hienosti saanut hyötykäyttöön koneesi koristeompeleet ja vielä niin, että tuloksena on käyttöön tarkoitettu vaate. Montako erilaista tekniikkaa työssäsi oikein olikaan? Ja mitkä napinlävet! Kateellinen olen, sillä on kone on surkea näissä jutuissa tai ainakin tuo paininjalka, joka tökkii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija! Ajattelin ihan kunnolla testata konetta mihin se pystyy, kerta siitä löytyy noin huima määrä kivoja ompeleita:) Eipä ole mitään huonoa sanottavaa, loistava peli, voi että kun olisin aiemmin tajunnut vaihtaa tähän! Entisessä koneessa tuo napinläpi olikin todella surkea. Jalka jumitti aina, ja kone jäi junnaamaan paikoilleen jos vähänkään paksumpi reuna vastassa tms.

      Poista
  4. Hui, melkoinen postaus! Lähes sanattomaksi vetää, kun ei tiedä, mistä aloittaa, tässä on niin paljon kaikkea luovuutta, käsityötä, yksityiskohtia mukana, kaikkea sellaista mitä itse arvostan käsitöissä kovasti. Ja sitä että kun käytetään ihan mitä tahansa tekniikkaa tai kangasta niin siitä tehdään omannäköinen juttu ja sovelletaan niitä uusia tai vanhoja tietoja kekseliäällä tavalla. Mahtava sinä!

    Tätä täytyy tulla katsomaan vielä monta kertaa uudestaan ja koneelta (nyt en kuitenkaan malttanut odottaa ;)) että sisäistää nämä kaikki pienet ihanat yksityiskohdat vaatteissa. Vaatteet ovat tosiaankin täynnä toinen toistaan upeampia käsintehtyjä juttuja, ilmankos setin tekemisessä on mennyt aikaa. Tämän varmasti säilytät tuleville jälkipolville tai itselle muistoksi :). Eniten ehkä näistä kaikista ihanuuksista minua sykähdyttää kuitenkin nuo dorset-napit ja nuo hiuslaskospaikat sekä taskujen nappilenkit! Nostan hattua noille käsintehdyille napinläville myös, olen tainnut yhden kokeilla kouluaikana ja se ei todellakaan ollut sellainen, että sitä olisi voinut johonkin käyttää :D. Niin kuin taisin instan puolella jo joskus mainita niin käsin ompelu on todellakin sun juttu, oletko varma ettet entisessä elämässä ole ollut joku hovikirjoja :).

    Ja tuon nappikirjan kansi on niin herkullinen!Ja hetkonen, mikäs se kysymys olikaan...No yksityiskohdat, pinnan rakentelu ja vanhat/uudet tekniikat ompelussa/ käsitöissä kiinnostaa minuakin, taidat sen kyllä tietääkin. Opiskelujen ansiosta olen saanut kokeilla aika montaa juttua niin erikoistekniikoiden kuin ompeluteknisten juttujen saralta ja silti tuntuu, kun kirjaston hyllylle menee, että tuotakaan en ole vielä kokeillut. Eilen luin juuri Suomalaiset käsityöaarteet-kirjaa ja huokailin mm. ryijyjä ja paria mulle uutta tekniikkaa. Kannattaa tutustua kirjasarjaan, jos haluat lisää inspiraatiota :). Ihan näin kärsivällinen yksityiskohtien teossa en taida kuitenkaan olla kuin sinä, eli haluan hieman nopeammin valmista :D. Ja mitähän vielä piti sanoa,voihan tuppilot, ne ovat minun akilleen kantapääni, harjoitusta tarvittaisiin, ei ne vieläkään onnistu kerrasta! Olen muuten tainnut huomaamattani tehdä tuota crazy-tilkkuilua syksyllä pikkutytön hameeseen, mulle se oli applikoitu tilkkutyö vaan ;).

    Täällä on ollut hurja ompeluviikonloppu, villakangastakista loppui kangas kesken, toivottavasti sitä saa huomenna ek:sta lisää. Nyt meen tekonahkahameen kimppuun, kaava ollut siihen jo toista kuukautta odottamassa. Tuhannet kiitokset inspiroivasta postauksesta- meinasin jo aamulla laittaa sulle viestin, että koska se tilkkusetti tulee blogiin, täällä kun ei ole meinattu housuissa (tai hameessa) pysyä kun on ooteltu tätä postausta niin kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi miten kauniita kommentteja ja kehuja täällä oikein satelee, kiitos<3 On todellakin ihana kuulla, jos postaukseni tuo inspiraatioita lukijoille. Innostun itse aina niin täysillä näistä käsityöjutuista ja tuppaan sitten postauksen täyteen asiaa. Mietin jo, että laitankohan liikaakin, ettei tule vain liian puuduttava luettava, mitään kun ei haluaisi kuitenkaan karsia:)
      Tosiaan, tämän asun esittely viivästyi ja viivästyi, oli kaikenlaisia koulu ja työ kiireitä ja sairastettiin vielä koko perheen voimilla vatsatauti. Valmistujaisia tässä (toivon mukaan)jo odottelen kovasti, vaikka kaksi näyttöä vielä jäljellä.. Täytyykin varmaan aloittaa mekon ompelu, että ehtisi siiheksi valmiiksi (toivon mukaan):)
      Ja tilkkupaitaan, se roikkuu edelleen ompeluhuoneessa hengarissa, milloinkahan raaskisi antaa sen pojalle käyttöön:D Tätä paitaa en hävitä kyllä koskaan. piste. Ihan joka paitaan tai asuun en varmasti näin paljon tule näkemään kuitenkaan vaivaa:)
      Haaa, oiskohan hovikirjojalle tällä hetkellä töitä, ottaisikohan joku opppisopimuksella vaikka, se voisi olla muuten minun unelma-ammatti, tai ainakin lähellä sitä:D
      Nappikirjasta kokeiluun voisi mennä Singletons ja korkeat High-Topit. Jos saan sellaiset aikaiseksi niin voisin samalla yrittää tutoriaalin tehdä. Kirjan ohjeet ovat kyllä hieman hankalat, kuvia todella vähän ja teksti pitäisi osata suomentaa ensin..Olisi kyllä vielä yksi parempi nappikirja tiedossa..noh, kyllähän näillä alkuun tietysti pääsee.
      Taisin kyllä vähän arvella, mikä sinua käsitöissä kiinnostaa, sen ovat huomanneet varmasti kaikki lukijasikin:) Arvostan ja ihailen suuresti sinua, tuntuu jopa ihmeelliselle, miten jaksat innostua kokeilemaan uusia/vanhoja juttuja niin monipuolisesti ja jaat sen tiedon vielä meille. Käsityöt on sinulle selkeästi enemmän kuin harrastus, jatka vain samaan malliin:)
      Seuraavalla kirjastokäynnillä käyn etsimässä tuota mainitsemaasi kirjasarjaa, vaikuttaa oikein mielenkiintoiselle. Haluaisin enemmän perehtyä ja tutustua niihin entisajan käsitöihin. Tällä hetkellä lainassa onkin kirja, joka kertoo obinurgilaisten intarsiatekniikasta. Tästäkin on jo selkeä visio, miten ja mihin tekniikan voisin käyttää:) Kivoja ompeluita siellä tulossa, jään odottelemaan postailujasi:)

      Poista
  5. Huh huh taas tätä kekseliäisyyden, luovuuden ja taidon määrää! Upea asu ja huikean mielenkiintoinen postaus! Tämä asu varmasti kääntää katseet, mutta ei todellakaan ole liian överi. Ihailen kovasti pitkäjännitteisyyttäsi ja heittäytymistäsi yksityiskohtien vietäväksi. Kiitos taas niin kovin inspiroivasta postauksesta! Tätä täytyy ehkä palata lukemaan ja sulattelemaan myöhemminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato! Ihana kuulla, melko tuhti postaus tämä olikin:) Tulehan ihmeessä uudestaan. Mitähän seuraavaksi ompelisi, suunnitelmia olisi vaikka kuinka paljon, ehkäpä itselle mekkoa tai viittaa, yksityiskohtien kera..:)

      Poista
  6. Herramunjee, miten osaatkin! Ja keksit! Tää on hieno setti, ei edes sanat riitä kuinka siuta arvostan :D Omat pertsat niiiin kalpenee yksityiskohtiesi vierellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Hannariina, kiitos miljoonasti<3 Meinasin aluksi laittaa postauksen otsikoksi, että tää on ihan kreisii, ei ihan perussettii:D Joo, näin monimutkaisia ompeluita tuskin ihan joka kerta tulee tehtyä..Perusseteille olisi enemmän käyttöäkin, sitäpaitsi en tiedä raaskinko antaa paitaa edes käyttöön:D Mukavahan näissä toki on kartuttaa ompelutaitoja:)

      Poista
  7. Sinun postauksia kyllä odottaa aina yhtä jännittyneenä ja innostuneena, aina löytyy niin huikeita juttuja ettei oikein osaa edes arvata ennakkoon! Tämä postaus oikein huokuu sitä sinun taitoasi tuoda vanhojakin käsityötapoja ihan uudelle tasolle. Asu on mahtava, kaikki nuo napit ja napinlävet ja koristeompeleet! Minä olisin varmasti jaksanut lukea myös historia osuuden, käsityön historiassa on paljon tutkimatontakin aluetta. Asun väritkin ovat niin toisiinsa sointuvia, ja kierrätystäkin jee :)! Tulen varmasti vielä monta kertaa katselemaan tätä kokonaisuutta.

    Ompelun saralla en ole nyt ehtinyt kovin paljon tutustua uusiin juttuihin, kun sitä omaa ompeluaikaa ei ole ollut. Haluaisin kovasti jo päästä tekemään hieman erikoisempia töitä, nyt on menty ihan perusvaatetta pikana - tyylillä. Kirjonnat ovat edelleen sellaisia, mitkä kiehtovat paljon ja samoin kirjoneuleet. Äidiltä juuri apua sain ensimmäiseen kirjoneulekokeiluun. Mutta jatkamme juttua huomenna ;). (anteeksi kirjoitusvirheet, väsymys ;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla että siellä odoteltiin noin innokkaasti postausta! Nämä vanhat käsityötavat ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Nappeja ommellessa sitä ehti miettiä ja kuvitella, kuinka satoja vuosia sitten naiset ja lapset pikku kylissä ompelivat näitä nappeja dorset lampaan sarvista tehtyihin aihioihin(jos oikein ymmärsin:). Ja kierrätys, sitä tulen varmasti jatkossa hyödyntämään, en tajunnutkaan miten hauskaa se voi olla, materiaalia kyllä löytyy! Jes, kirjonta kiinnostaa myös kovasti, niitä olisi tosi mielenkiintoista nähdä lisää, varsinkin sinun tekemiä:) Neulomisesta ja kirjoneuleista puhumattakaan ei itselläni ole vielä juurikaan kokemusta. Mutta odotan kovasti näkeväni töitäsi, ehkäpä innostun sitten kokeilemaan! Mukavaa viikkoa sinulle, toivottavasti nähdään tässä taas, vaikka jouluostoksilla:)

      Poista
  8. Aivan huikea setti! Ompelullinen ilotulitus ja silti niin cool! Wau!

    VastaaPoista
  9. Mahtava setti! Mä en käsitä miten keksit aina uusia upeita yksityiskohtia! Komppaan Hannaa, koskaan ei voi arvata mitä upeaa olet keksinyt seuraavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, eipä sitä itsekään aina tiedä, mitä työstä tulee. Tähänkin oli alunperin hieman toisenlaiset suunnitelmat..Mutta laitetaan ideat talteen ja kokeillaan seuraavissa ompeluissa:)

      Poista
  10. Huiman hieno asu!!! Crazy ja dorset on saanut oikein kunnon päivityksen nykypäivään, nostan hattua! Kerrassan taidokas kokonaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) arvostan kyllä suuresti käsityöperinteitä. Mitähän kaikkea sitä tuleekaan kokeiltua?!:) valinnanvaraa ainakin löytyy ja sellaisia mistä en ole vielä kuullutkaan..:)

      Poista
  11. Härresgyydes sentään! Käsityön pitkä oppimäärä yhdessä postauksessa! Wau. Sun postauksia oodotta aina jännityksellä. Ikinä ei voi arvata ennakkoon et mitähän nyt on keksitty! :) Ja paljon on. Ootpa jaksanut opetella paljon uusia taitojaja jippoja. Sulla on kiva ihan oma tyylisi. Pitää tutkia tätä vielä ajan kanssa. Ja tervetuloa vaan kierrätysompelumaailmaan! Se on kiehtovaa ja tosi luovaa puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna:) Lainasin kirjastosta taas vinon pinon kirjoja, että eiköhän jotain kivoja juttuja tule taas kokeiluun. Nyt pitäisi kyllä keskittyä enemmän koulutehtäviin tulevaa viikkoa varten, mutta jos ihan vain jotain pientä kokeilisi..teneriffan pitsiä vaikka:D En kyllä olisi alkuun uskonut, miten hauskaa ja luovaa kierrätysompelu voi olla:)

      Poista
  12. Upeita yksityiskohtia, lisäksi sellaisia, jotka vaativat paljon vaivaa ja aikaa ja rutkasti taitoa ja lahjakkuutta! Aivan hengästyttävän hieno postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo ihanasta kommentista, todella mukava kuulla että pidit postauksesta:) Luulen, että tyyli pysyy samana, tykkään esitellä uusia oppimiani juttuja vähän syvällisemmin ja mikäs sen mukavampaa olisi, että lukija saisi inspiraation omiin ompeluihinsa. Ihan näin montaa yksityiskohtaa en jokaikiseen ompeluun varmastikkaan tule tekemään..:)

      Poista
  13. Olen sanaton... Niin käsittämättömän hienoa jälkeä...

    VastaaPoista
  14. Tämä on todella ainutlaatuinen setti. Yksityiskohdat ovat taidokkaita ja niin kekseliäitä. Kaikki on niin hyvin suunniteltu ja siksi kokonaisuus on niin ehjä ja toimiva. Aivan upeaa työtä teet Villapipo. Kiitos upeasta postauksesta ja vinkkien jaosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Taisi se suunnittelu viedä enemmän aikaa kuin itse ompelu, monenlaisia muistiinpanoja ja piirroksia ehdin tekemään muistikirjaan:) Vetoketjuidea tuli muuten mieheltäni. Kysyin häneltä aina välikommenttia, että tarviiko jotain muuttaa tai lisätä ja ehdotti tätä, koska koristetikkauksista tuli vetoketjun hammastukset mieleen. Kierrätysompelua muuten tämäkin, vetimet on rikkinäisistä ketjuista:)

      Poista
  15. Henkeä haukkoen luen näitä sinun postauksiasi. Miten ehdit, viitsit ja jaksat panostaa näin paljon lasten vaatteisiin? Upeita räätälöityjä luomuksia joka yksityiskohtia myöten! Huikeaa!!! Mitä teet näille ihanuuksille kun ne joskus jäävät pieniksi? Itse en juuri ompele lapsilleni, koska omatekemistä unelmavaatteista on liian vaikeaa luopua kun ne jäävät pieniksi. Kirpparilla kun itsetehdyistä ei saa kuin euron pari ja nuhraantuneesta tusinatavaranavalmistetusta kotimyyntivaatteesta pyydetään sinisin silmin useita kymppejäkin. Kerran löysin kirpparilta käsin kirjoen tuunaamani upeat lasten balleriinat eurolla ja olin oksentaa. Ostin ne itselleni takaisin, vaikka meillä ei enää kellään sen kokoista jalkaa löytynytkään. Toivottavasti sinun kättentöitä osataan arvostaa paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, kiitos kauniista kommentista:) Tätä settiä ommellessa tuli vähän niin kuin puoli vahingossa kaikkea mielenkiintoista ja uutta vastaan, mitä oli pakko kokeilla. Ihan joka vaatteeseen ei tule kyllä panostettua näin paljon:) Kyllä nämä erikoisemmat kokeilut tulen säilyttämään muistona, ripustan vaikka ompeluhuoneen seinälle koristeeksi:) Olen huomannut tuon saman asian, kirpputorilla voidaan pyytää esim.rikkinäisestäkin merkkivaatteesta todella huimia summia. Voin vain kuvitella sen tunteen, kun löysit tuunaamasi balleriinat..Mutta onneksi sait ne itsellesi takaisin. Säilytä ihmeessä ne muistona, omia töitä pitää arvostaa:)

      Poista
  16. Onpa mielettömän hieno setti. Paljon oot vaivaa nähny, mutta kyllä on sen arvoinen.

    VastaaPoista
  17. Aivan upea blogi sinulla. Minähän jään tänne vakiasujaksi. Kaikkea niin paljon, että hengästyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset Pikku Akka! Olipa ihana yllätys kun poikkesit tänne:) Vähän hitaanlaisesti olen tänne viime aikoina ehtinyt postailemaan tai ylipäätään ompelemaan, mutta eikähän näitä suunnitelmia ala pikku hiljaa taas valmistua:)

      Poista
  18. Upeita käsitöitä! Olet kyllä uuttera ja erittäin taitava yksityiskohdissakin. Mielenkiintoinen asu pojalle, eli nyt ne, jotka harmittelevat, ettei pojille ole kivoja kaavoja ja ohjeita, voisivat tulla katsomaan tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi:) Netistä tulee paljon selailtua ompelujuttuja ja ideoita, mutta tällä hetkellä olen aivan lumoutunut kirjojen maailmaan. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat uusia ideoita esim.vaikka poikien vaatteisiin, niin kannattaa suunnistaa kirjastoon:) Usein valkkaan käsityöosaston hyllystä ihan summa mutikassa kirjoja ja lueskelen niitä sitten iltaisin ja ideoin, miten voisin eri tekniikoita soveltaa vaatteisiin:)

      Poista