sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Haasteet pakettiin.

Kiitokset Weekend Chic, Helmoja ja Hepeneitä, HannaMi, ja Punatukka ja kaksi karhua teiltä tulleista haasteista<3 Olen saanut haasteet vihdoin ja viimein postauksen muotoon:)
Bloggeri on tökkinyt jostain kumman syystä muutamana iltana ja koetellut hieman hermoja..Melkein valmis postaus jumiutui monta kertaa tallennusvaiheeseen, ja hävitti valmiin tekstin ja lataamani kuvat..Katsotaan mitä tapahtuu, kun painan julkaise:D

Tässä Weekend Chic:ltä saamani Liebster award<3:

Haasteen säännöt menevät näin:
1.Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3.Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4.Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

1.Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivillä?

Pitkäpinnainen, innostuva, päättäväinen. 

2.Kerro yksi hauska muisto kouluajoiltasi?

No, eräs opiskeluaika kokonaisuudessaan oli hauskaa aikaa, samalla myös erittäin mielenkiintoista ja ehkä vähän hulluakin.
Olin vakituisesti työelämässä ja päätin lähteä työn ohessa opiskelemaan, veljeni innoittamana metallialaa, tarkemmin hitsaamista. Hitsasin puikolla, Mag:lla, Tig:llä, rälläköin, taivutin peltiä..koulun jälkeen yritin putsailla naamasta enimmät noet ja piilottaa kipinöistä syntyneitä palovammoja mennessäni siistiin asikaspalvelutyöhön. Käsillä tekeminen on ihan selkeästi minun juttu, mutta ei kuitenkaan työnä metallialalla. Voisin kyllä verrata nykyistä ompeluharrastustani tuolloiseen hitsaamiseen, samalla tavalla näet kädenjälkesi ja tarkkailet hitsisaumaa kuin ompelusaumaakin:D 

Tässä todiste opiskeluajoilta. Piipunpeltien sijaan päätin tehdä naisellisen DIY -meikkipakin! Hyvin epäkäytännöllinen, raskas ja karunnäköinen:D  

3.Oletko mieluummin kameran edessä vai takana?
Kumpikin käy. Olen innostunut kuvaamisesta, joka on ihan kokeiluvaiheessa vielä. Kameran kaikkiin ominaisuuksiin en ole ehtinyt oikein perehtyä. Jos olisi hirveästi ylimääräistä aikaa, niin menisin seutuopiston valokuvauskurssille. Blogissani olevat kuvat omista ompelemista vaatteistani ovat mieheni kuvaamia. Aluksi arastelin paljon kameran edessä oloa, mutta pikku hiljaa olen siihen tottunut. 

4.Mitä suunnitelmia sinulla on blogillesi syksyllä?

Blogin ulkoasuun ei ole tulossa muutoksia. Syksyisempiä vaatteita on suunnitelmissa ommella, joten niistä postailuja. 

5.Mitkä blogit ovat päivittäisellä lukulistallasi?

Luen pääasiallisesti ompelu/käsityöaiheisia blogeja laidasta laitaan, Bloggerin kautta. 

6.Kerro yksi asia mitä et ole vielä julkisesti kertonut itsestäsi?

Hmm..aika vaikea kysymys. Haalin itselleni liikaa tehtäviä ja sitten stressaannun, kun aika ei tahdo riittää niiden toteuttamiseen.


7.Lempipaikkasi?
Kotona. 

8.Oletko enemmän haaveilija kuin toteuttaja?
En osaa sanoa. Yhtä paljon kumpaakin. Toteutan paljon asioita, mutta varsinkin ompeluissa suurin osa suunnitelmista jää haaveiluasteelle ajan puutteen vuoksi.

9.Mikä vaatteesi on lempivaatteesi?

Ompelemani raitacollegemekko. Käytän sitä töissä, kotona ja koulussa. Mukava, siisti ja käytännöllinen vaate.10.Onko sinulla lapsia?

Kyllä, tyttö 3,5v ja poika 2v. Tytöltä löytyy tällä hetkellä kovasti omaa tahtoa ja poika-raukka joutuu välillä kokemaan kovia siskonsa höykyytyksessä. Poika itse on niin rauhallinen ja muita ajatteleva, vielä..  

11.Lempikirjasi ja miksi?

Nykyään kirjaston vakkarikävijä. Tosin vierailen vain siellä käsityöaiheisella osastolla..


Kyllä sinne kirjaston hyllyyn muutama kirja jäi..


Seuraavaksi HannaMi:n esittämät kysymykset:1. Mitä uutta haluaisit oppia käsitöissä tänä syksynä?
Paljon kaikkea kivaa! Kaavojen muokkausta, jotakin kivoja erikoisuuksia, tekniikoita, näpertelyä..Kone ja käsinkirjonta kiinnostaa kovasti. Opettelu on aikaa vievää, mutta siihen uppoutuu aivan täysin:) 2. Mikä omista tänä vuonna tehdyistä käsitöistäsi on vaatinut sinulta eniten? Miksi?
9. Entä mikä blogissasi julkaistuista töistäsi on sinulle tunnearvoltaan tärkeä? Jos haluat, kerro mikä tekee siitä tärkeän.
Yhdistän nämä kaksi kysymystä. Luulempa, että ne vaativimmat on juuri tällä hetkellä työnalla.. 
Mutta jos nyt täytyy jokin mainita, niin ehkä Big Wheels asuni. Ompelutaidot karttuivat siinä huimasti ja projektiin liittyi hieman syvällisempää merkitystäkin, kuten talon ja paikkakunnan historiaa. 

3. Mikä käsityöliike/kangaskauppa on sinun suosikkisi?
Oikeastaan kaikki eteen osuvat kivijalkakaupat. Parasta näissä on nettikauppoihin verrattuna se, kun pääsee oikeasti käsin hypistelemään kankaita, näkemään kankaan oikean sävyn ja minkä tuntuista materiaali on. Nettikaupoista tilatessa usein sävyt vääristyvät tietokoneen ruudulla.  
Paikkakunnalta löytyy kaksi kangas/tarvikekauppaa, ja niissä tuleekin vierailtua ahkerasti. Mukavilta myyjiltä saa aina hyviä vinkkejä ja apuja. Kuopion Nappi ja Nauha on tullut viime aikoina tutuksi, joka onkin aivan ihastuttava puoti. Nettikaupoista voisin mainita ainakin Ikasyrin, Käpysen, NOSH:n ja Kestovaippakaupan eli Jyväskylän kangaskaupan. 

4. Mitä käsityötä teet tällä hetkellä?
Tällä hetkellä ompelupöydällä odottaa valmiiksi leikellyt osat farkkuhameeseen. Sininen trikoo mekkoa varten, villakangas viittaan ja musta tikkicollege takkiin...Olisiko kellään lahjoittaa ylimääräistä aikaa näiden toteuttamiseen?:)


Todella tarpeellinen ja näppärä mitta.

5. Millaiset blogit saavat sinut innostumaan ja kokeilemaan uutta?
Rakastan kuvia! Niitä saa olla paljon. Pelkästään kuvan näkeminen aiheuttaa usein inspiraation. Muiden tekemiä käsitöitä on kiva ja mielenkiintoista katsella ja uudet, erilaiset ja erikoiset toteutukset vinkkeineen ja ohjeineen saavat minutkin innostumaan ja kokeilemaan.

6. Mikä blogisi postauksista on ollut suosituin? Miksi luulet sen kiinnostaneen ihmisiä?
Ketselukertojen perusteella voisin sanoa Retroilua ja kevään trendejä -postaus. Weekend Chic vinkkasi omepelemistani culotteseista postauksessaan, mikä osaltaan lisäsi blogini vierailijoiden määrää. Samaisen postauksen kuvia löytyy myös australialaisen StyleARC:n sivuilta, joka lisäsi näkyvyyttä ulkomailla. Eniten tietysti toivon, että postauksen hauska hulluttelutunnelma on välittynyt kuvista:)

7. Millaiset kuvat ovat sinun mielestäsi blogeissa parhaita?
Parhaita kuvia ovat sellaiset, joista välittyy tunnelma. Ompeluaiheissa blogeissa parhaita kuvia ovat sellaiset, joissa vaate on tuotu esille kauniilla tai jollakin erityisellä tavalla.   

8. Mikä on oma kuvasuosikkisi blogissasi? (kuva olisi kiva :))


Photoshop harjoittelua.


10. Onko sinulla tapana tehdä yksi käsityö kerrallaan loppuun, vai teetkö monta yhtä aikaa? 
Taisi aiemmin tulla jo tähän vastaus..yritän tehdä liian monta asiaa yhtäaikaa:)

11. Millainen olisi käsitöille/ompelulle varattu huoneesi, jos sinulla olisi mahdollisuus toteuttaa se juuri siten kuin unelmoit? (unohdetaan realiteetit hetkeksi)
No, meidän piharakennuksesta voisin remontoida itselleni oikean ompelupajan. Omasta ateljeesta löytyisi valtava kangas/tarvikevarasto, kaikki siististi pienissä lokeroissaan ja laatikoissaan. Seinät voisin tapetoida vanhoilla vintagekaavoilla. Paja toimisi samalla käsityötarvikeliikkeenä, jossa voisi tehdä ostoksia, vaikka mieheni suunnittelemia kankaita tai oman mallistoni vaatteita. juu.

Olen kyllä tyytyväinen tämän hetkiseen ratkaisuun. Olen vallannut meidän ruokasalin omaan käyttööni, pikku hiljaa tavarat ovat vain siirtyneet sinne.. Säilytystilaa riittää yllin kyllin, kun jaksaisi vain laittaa aina tavarat paikoilleen. Yksi puute kuitenkin löytyy, saliin on vapaa pääsy olohuoneesta, joten lapset tykkäävät välillä käydä vähän järjestelemässä äidin tavaroita:D
Koneet sulassa sovussa.

Kaappi täynnä kangasaarteita...
Ja lankoja..
Työvalaistus..
Kirjoja, kaavoja, tilpehööriä..

Ja vähän lisää lankoja..
Laitan haasteen eteenpäin avoimena, kaikki halukkaat voivat napata sen tästä vastaan. 

Tässä kysymykseni:
1.Mikä on viimeisin vaateostoksesi?
3.Mitä musiikkia kuuntelet?
2.Mistä saavutuksestasi olet erityisen ylpeä?
3.Mikä bloggaamisessa on parasta?
4.Entä oletko kokenut bloggaamisessa jotain huonoa?
5.Mikä on parasta arjessa?
6.Mitä aiot ommella seuraavaksi?
7.Mikä on mielestäsi paras postauksesi bloggaushistoriasi aikana?
8.Mainitse kolme arkista asiaa, joita ilman et tulisi toimeen?
9.Oletko päässyt toteuttamaan jotain mielenkiintoista projektia tai yhteistyötä blogin kautta tai millaista haluaisit päästä tekemään?
10.Minkä asian haluaisit toteuttaa lähitulevaisuudessa?
11.Paljonko kilo nappeja painaa:D?

Helmoja ja Hepeneitä sekä Punatukka ja kaksi karhua lähestyivät minua "kolme erilaista blogia" -haasteilla. Nyt sävellän hieman sääntöjä:)Tehtävänä oli esitellä kolme mieluista blogia, mutta haluan muutamalla sanalla esitellä, miksi juuri näiden neljän haasteita lähettäneiden blogit kuuluvat lemppariblogeihini:)
  
Jokainen näistä ihastuttaa omalla persoonallisella tyylillään.  Kaivelin heidän haastearkistoistaan nämä ihanat ja sydäntä lämmittävät kommentit:Helmoja ja Hepeneitä kommentoi näin:Ensimmäinen on Villa Pipo, jossa innostus ompeluun näkyy niin tekstissä kuin kuvissa. VillaPipo ei ole harrastanut ompelua vielä montaa vuotta, mutta ei voi olla kuin ihailematta hänen rohkeuttaan tarttua erilaisiin ompelutöihin ja materiaalikokeiluihin. Erittäin inspiroiva blogi myös tällaiselle ikuisuuden ompelua harrastavalle!Punatukka ja kaksi karhua näin:Villa Pipo on varmasti tämän haasteen jo saanut, mutta en voi olla häntä vielä nimeämättä. Todella taitava ja uskomattoman idearikas nainen, joka yllättää melkein joka postauksessaan! Ihailen hänen paneutumistaan teoriaan ja aiheeseen kuin aiheeseen, vau :)

Helmoja ja hepeneitä. Krista osaa aina yllättää huikeilla käsitöillään ja postauksillaan. Kuten nimikin kertoo, ihania mekkoja ja tarkkoja yksityiskohtia. Kristan erikoiskokeiluissa olen päässyt tutustumaan aivan uusiin tekniikoihin. Tutustuin blogiin aivan harrastuksen alkuaikoina, Krista onkin avannut minulle käsityömaailmaa aivan erityisesti. 

Weekend Chic:n lifestyle-blogi. Elämää, pohdintoja, käsitöitä, lapsiperheen arkea, äidin omia juttuja. Monipuolinen blogi, josta löydän paljon samoja mielenkiinnon kohteita ja pohdiskelevilla ja innostavilla postauksillaan saa lukijansa mukaan. Piian bloggauskokemuksen tuoma varmuus näkyy laadukkaissa postauksissa, joita tupsahtelee usein monta kertaa viikossa. Huimaa!  

Hanna Mi.
HannaMi:n upea asenne ja sydämellisyys välittyy taitavasti kirjoitetun tekstin ja upeiden kuvien kautta. Hannan postauksia ja niissä käytyjä keskusteluja on mukava käydä lukemassa uudestaan ja uudestaan. Taitava ja osaava nainen, joka harrastaa käsitöitä monipuolisesti. Pyöräyttää vaikka ihanat villasukat tai loihtii kierrätysmateriaaleista(erikoisalana farkku) upeita töitä. 

Punatukka ja kaksi karhua.
Blogi, josta hehkuu iloinen elämänasenne. Hyväntuuliset postaukset tempaavat mukaansa ja niistä tulee aina niin hyvälle mielelle:) Miten hän osaakaan pukea ajatukset niin upealla tavalla sanoiksi?! Iloiset ja raikkaat ompelut ja punatukan persoonallinen tyyli ihastuttaa:) 

Nyt palaankin ompeluiden pariin, tyttären mekko alkaa olla loppusuoralla:) Innostuin hiljattain käsinkirjonnasta ja mikäs sen somempaa voisi olla kuin kirjonta pienen tytön mekossa:)En malttanut olla laittamatta Instagramin puolelle kuvaa keskeneräisestä työstä, sen verran innoissani olen tästä!! Toivottavasti pääsen pian esittelemään valmiin tuotoksen!:)

8 kommenttia:

 1. No mutta huomenta, olipas mukava aamulukeminen tämä ja siis kiitos kauniista sanoistasi! Tässäkin tekstissä jälleen näkyi ilo ja innostus ihanasti. Olipa kivaa ja mielenkiintoista kurkistella sinne kulisseihin, missä kaikki tapahtuu. Vai olet sinä entinen "hitsari", mun isäni myös, tosin on ollut pian 10 vuotta jo eläkkeellä mutta edelleen välillä hitsailee. Ja nyt mun veljenpojistani toinen opiskelee siis samaa alaa. Että perinne ilmeisesti jatkuu :).

  Hmm, se kirjonta-ihanuus onkin siis tulossa pikkuneidille, luulin että sulle itselle :). Odotan kyllä kovasti sen näkemistä.

  Sun ateljeehaaveethan kuulostaa upeilta, sieluni silmin jo visualisoin sinut siellä touhuamassa. Miehesi taitaa olla joku taiteilija tai ainakin joku supervisuaalinen tyyppi, häneltä kun luonnistuu laji kuin laji :). Mukavaa maanantaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Krista! Piti eilen ihan kaivella kaapista valmistumispaperit, kun kuvittelin siitä olevan niin hirmu kauan aikaa, mutta eihän siitä ole kuin 5vuotta aikaa:D Meidän kurssilla olikin yllättävän paljon naisia, ja hauskaahan meillä oli:) Oispas kyllä kiva kokeilla hitsaamista pitkästä aikaa, mitenkähän se onnistuisi.
   Oi vitsi, kirjontajutusta olisi tullut aika nätti tunika tai mekko itselle. Otan näissä kokeiluissa varman päälle ja teen ensin pienemmässä mittakaavassa:)
   Mieheni tosiaan on erittäin visuaalinen tyyppi, omaa myös taiteilijan taustaa, mm. maalannut tauluja ja näyttelyjä ulkomailla asti. Olenkin saanut miehen innostumaan tästä minun ompeluharrastuksesta, ei ole ryhtynyt vielä ompelemaan, mutta kankaan kuoseja ja vaatemalleja luonnostellut paperille ihan huvikseen:) Kysynkin aina hänen mielipidettä ompeluihini, mikä näyttää hyvältä ja mitkä sopii yhteen. Värejä patistaa käyttämään enemmän, siinä on kyllä ihan oikeassa:) Mukavaa maanantaita sinullekin!

   Poista
 2. Kiitos ihanasta muistamisesta! ❤️ Olipa kiva lukea vastauksiasi, selvisi ihan uusia juttuja! Meitä yhdistää tuo tehtävien haaliminen ;) Ihana ompelutila siulla, hyvin mahtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain:) tilaa kyllä riittää, kuvat tosin vähän huijaa..tavarat ei oikeasti ole noin siististi ja järjestyksessä. Kuvaaminen oli hyvä syy saada kaaos taas hetkeksi purettua..:D

   Poista
 3. Hauska lukea vastauksiasi :) Ja tuo saumurilankojen säilytystapa näyttäkin kätevältä! Saisinkohan itsekin tyhjennettyä ainakin yhden laatikon vanhasta vaatekaapistani, jossa kankaat (tai siis osa niistä...) jo asustelevat. Saumurilankoja on niin hankala ollut säilyttää, kun ovat niin kookkaita, joten ovat sitten pyörineet, missä sattuu.

  VastaaPoista
 4. Tämä vetolaatikko on aivan kuin tehty saumurilankoja varten, yhtään korkeammat rullat ei mahtuisi:) vielä kun sais lukkoon, lapset tykkää sielläkin välillä koluta:)

  VastaaPoista
 5. Lukemassa jo aiemmin kävin, nyt ehdin jotain kommentoimaan :). Kiitoksia ihanista sanoista ❤ . Kiva kyllä lukea vastauksiasi, sinä olet kyllä ehtinyt kokeilemaan monia asioita, ompelun lisäksi vielä hitsausta! Ihana ompelutila sulla, säilytys ratkaisut kanssa. En tiedä, onko vielä voimassa koot.fi:n kuosisuunnittelu-kilpailu. Siellä etsivät miehille arkista kuosia, tuli vaan mieleen, jos miehesi vaikka innostuisi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna, kiitos vinkistä! Täytyykin vinkata tuosta kuosisuunnittelukilpailusta miehelle, olisi vielä voimassa:) Hieman erikoinen hurahdushan tuo hitsaaminen oli, mutta en mitenkään kadu sitä:) Tässä ollaan juuri pähkäilty, miten järjestellään lasten huoneet tulevaisuudessa kun tuosta vähän kasvavat ja tuleeko sitten tytön entisestä huoneesta ompeluhuoneeni..tilaa on sitten ainakin puolet vähemmän..täytyy sitten levittäytyä keittiön puolelle:D

   Poista