perjantai 9. lokakuuta 2015

Laakapisto, tikkipisto, ketjupisto, pisto.

Kuulostaako tylsältä ja vanhanaikaiselta? Ehei, kirjonta ei missään nimessä ole tylsää. Toki se henkii entisajan tunnelmaa, mutta halutessaan sillä saa myös vaatteeseen modernimpaan ilmettä. Kirjonta vaatteessa on näyttävä koriste, eikä sen tarvitse olla edes  suurikokoinen(:D) tai kovinkaan monimutkainen. Muutamalla peruspistolla pääsee jo todella pitkälle. 
Kirjominen itsessään on rentouttavaa ja pitkäjänteistä hommaa, jota tehdessä ajantaju katoaa. Saatat havahtua klo 2 yöllä, että pitäsiköhän keskeyttää ja ruveta unille.  
Kirjonta. Voi että, mistä jatkaisin? 
Monelle on varmasti tullut tutuksi, ettei ompelusuunnitelmissani ole yleensä päätä eikä häntää. Olen niin vietävissä inspiraatioiden suhteen, etten tahdo pystyä keskittymään vain yhteen asiaan. On tulossa itselle mekkoa, viittaa, takkia, pojalle tilkkupaitaa, merinovillasettiä sun muuta. Instagramissa hehkutan lisäksi uusia syntyneitä ompeluideoita, jotka odottaa myös toteutusta. Päätin tämän kaiken kaaoksen keskellä opetella vielä kirjomaan. Idea kirjontaan tuli keskeneräisestä tilkkupaidasta, johon sitä alunperin suunnittelin tekeväni. Paita jäi sitten unholaan kirjontaa opetellessa. Uppouduin kirjonnan ihmeelliseen maailmaan lainaamalla kirjastosta aiheeseen liittyviä kirjoja ja aloin harjoittelemaan pistoja tilkkuihin. 
Sitä haluaisi niin kovasti päästä heti tekemään monimutkaisia ja haastavia töitä ja skitapa ne perusjutut väliin. Tässä kirjonnassa ei voi oikein skippailla, perusjutut on vaan kokeiltava ensin, jotta  hommaan pääsee kärryille. 
Kirjontatyylejä on erilaisia, muutaman mainitakseni esim. leikekirjonta, Hardanger, ristipisto, valkokirjonta ja helmikirjonta. Tähän tytön mekkoon sain idean viime viikolla eräänä aamuna klo7. Hyppäsin sängystä ylös ja kaivelin Ottobre -kuvaston käsiin. Muistin  joskus katselleeni tätä mekkoa sillä silmällä, että jollakin pienellä jipolla mekkoa voisi kokeilla. Mekon ovaalin muotoinen somiste oli juuri oikea paikka korinpohjakirjonnalle.  
Ompelin ensin mekon etukappaleen valmiiksi. Piirsin somistekappaleeseen ruudukon himmesti lyijykynällä, koska haihtuva tussi ehti kadota ennen kuin ennätin edes aloittaa kirjomista. Somisteosa on tuettu melko vahvalla tukikankaalla, joka helpotti kirjomista. Asetin kankaan kirjontakehykseen ja sitten aloin kirjomaan pitkiä lankoja ensin pystysuuntaisesti ja sitten vaakasuuntaisesti 5mm välein. Muodostuneen ristikon kiinnitin kankaaseen ristipistoilla. Kirjontaan käytin talon komeroista löytyneitä eri sävyisiä parsinlankoja. Lopuksi reunustin koko komeuden tikkipistoilla. Pidensin hihoja n.4cm laskoksia varten, joiden väliin kirjoin Kirjonnan parhaat pistot -kirjasta poimitulla "koristeellisen sauman liitospistot"- ohjeella. Kirjan ohjeessa kirjonta yhdistää kaksi toisistaan irrallan olevaa kappaletta, mutta tässä minun versiossani kangasta on myös kirjonnan pohjalla. 
Jotta laskokset pysyvät nätisti paikallaan, ompelin ne käsin nurjalta piilo-ompeleella. 


Kangas: Ohuen ohut puuvillafarkku Blue Velvetistä, samoin helma/hihapäärmeissä tehosteena oleva ruutupuuvilla.
Mekossa on takana olkamuotolaskokset, piilovetoketju sekä istutetut hihat ja muotokaitaleella huoliteltu pääntie.

Mekko kaipasi tietenkin leggingsit. Suunnittelin leggareita ensin kirjotuilla polvipaikoilla, mutta idea ei ottanut sittenkään onkeensa eikä siihen sopivaa kangasta löytynyt kaapista. Päädyin lopulta tähän Ornament-trikooseen. 
Leikelin osat ja aivan huomaamatta silmäneula työntyi jo kankaan läpi:) Täytin kuviota aivan summittaisesti. Pistoina käytin laakapistoa, ketjupistoa ja ranskalaisia solmupistoja. Solmuista ei tullut lähellekkään täydellisiä, eikä lankakaan ollut siihen varmasti paras mahdollinen. Pohjalla ei siis ole mitään tukea antamassa, jätin pistot vain hyvin löysiksi. Joka piston jälkeen tarkistin nurjalta, ettei pistot kiristä kangasta ruttuun. Tällä 3 säikeisellä parsinlangalla pistoja pystyi tekemään harvempaan ja kirjonta jäi mukavasti kankaan pintaan pöyhkeäksi(miten sille käy pesun jälkeen?)  

Tänä aamuna ompelin tyttöselle vielä myssyn ruusukuvioisesta merinovillasta, jota olin ostanut Käpyseltä viime talvena ompelemiini huppuhuiveihin. Aavistin oikein, että myssy tulee valumaan silmille. Myssyn reunukseen täytyisi keksiä jokin kikka, jolla se pysyisi paremmin paikallaan.. 


Tässä muutama hyvä kirjonta-aiheinen kirja inspiraation janoisille. 
Karin Holmbergin kirjat, Koristele kirjomalla ja Kirjo ja korista pientä ja kaunista, ovat siihen erinomaisia. Kirjoista löytyy ohjeita pistoihin (helppoja) kuviomalleineen. Hauskoja ja nättejä ideoita toteutuksineen kodintekstiileihin ja vaatteisiin.
Kirjonnan parhaat pistot/Anita Gunnars kirjassa on ohjeita monipuolisesti haastavempiinkiin pistoihin eri kirjonta tyyleillä, erinomainen kirja. 
Nämä kolme kirjaa haluaisin omakseni, nämä ehtivät ollakin lainassa  reilun kuukauden ajan:) Postauksesta ei varmaan mitenkään tullut ilmi, miten innoissani olen tästä, toivottavasti tekin innostutte kirjomaan:D 
Tulen varmasti jatkossakin hyödyntämään kirjontaa ompeluissani. Mielessä on käynyt hapsujen ja tupsujen sekä kirjaimien kirjonta. Ommeltu pitsi eli aitopitsi ei sekään kuulostaisi hassummalta vaikka taskun koristeena. Entäpä lasten neuletakki kirjotuilla paikoilla? Entä miten saisi neulesukkahousuihin kauniit kirjonnat tai jos reunustaisi hihansuut tai pääntien nirkoilla?! Mahdollisesti myös tytölle söpö mekko leikekirjonnalla..Lista on loputon.
Kuosillisten merinovillakankaiden kuvioita voisi helposti myös tehostaa erivärisiä kirjontalankoja käyttäen. 

Ompeluiden suhteen on tulossa pari vaatetta vielä pojalle ja siiiiitten pääsen omiin ompeluihini. Aika kivoja juttuja suunnitteilla. Ehkä myös kokeiluja, jotka poikkeavat tyylistäni:) Seuraavaan kertaan siis, mukavaa syksyn jatkoa, moikka:) 

48 kommenttia:

 1. Jestas!! Ei olis meikäläisen hommaa tuommonen. Aivan mielettömän upee lopputulos, tosiaan uniikki! Tästä huomaa hyvin kuinka vaatteesta tulee kuin eri vaate kun siinä on joku omanlainen jippo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kirjonta taipuu kyllä moneksi, mahdollisuuksia löytyy lukematon määrä:) Kirjonnalla voi koristella vaikka kaapista löytyviä tai kaupasta ostettuja vaatteita uuteen uskoon:) Tämmöinen pikkunäpertely sopii juuri minulle:)

   Poista
 2. Voi että mikä taidonnäyte! Sinulta onnistuu näköjään ihan mikä vaan! Uskomatonta miten tunnollisesti jaksat perehtyä aiheeseen ja toteuttaa sitten työn, kuin olisit ikäsi tällaisia tehnyt :) Aivan upeat kirjonnat ja niin ihana muutenkin koko asu. Tämä ruskean ja sinisen liitto viehättää minua kovasti. Leggarikangas sopii todella kauniisti tunikaan ja tuo lahkeen kirjontakuvio on AIVAN upea! Jään odottelemaan innolla, mitä seuraavaksi on luvassa :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Pizzicato! Tiedonjano on suuri. Minusta on hauska lueskella ja tutustua vähän syvemminkin eri tekniikoihin ja toteutustapoihin. Ovat sitten pään sisällä valmiina tulevia ompeluita varten:) Kävimme eilen Hannan ja Kristan kanssa käsityömuseossa, jossa oli pitsin nypläys -näyttely, ens viikolla varmaan aloitan nypläämään. No ei kuitenkaan, vaikka mielenkiintoiselta se näyttikin:) ehkäpä joskus..

   Poista
 3. Aivan huikeaa, olet uskomattoman taitava! Tuollaista perehtymistä johonkin asiaan olisi ihana harrastaa, mutta siihen kun ei tunnu jäävän koskaan aikaa. Vain sitä perusvaatetta... Ihana kokonaisuus, todella! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaikula! Kyllähän tällaiseen näpertelyyn ja perehtymiseen uppoaa aikaa, siksi nämä käsityö ja postaukset syntyvät niin harvakseltaan..Mutta tämä on juuri sellaista mitä rakastan tehdä:) Mutta kun perehtyy asiaan, niin seuraava kirjonta syntyy jo joutusammin. Niille lasten perusvaatteille olisi kyllä kova tarve..

   Poista
 4. Vautsivau!! Hermosi ovat rautaiset ja taitosi pistämätön :) Ihana olet innostuksesi kanssa! Miuta kiinnostaisi konekirjonta, mutta onnistuuko se ihan tavallisella koneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Kyllä varmasti onnistuu, ensimmäisen konekirjonnan kokeilin äidiltä lainassa olleella iänikuisella Singerillä. Jos vain koneesta saa syöttäjät pois. Semmoinen parsintajalka tai avoin vapaaompelujalka on myös hyvä, mutta singerillä taisin kokeilla ilman paininjalkaa, pitää vaan olla hyvin varovainen ettei neula tökkää sormeen:D

   Poista
 5. No huh, ei kai tähän voi muuta todeta kuin huikea kokonaisuus!! Ja miten jaksoitkin perehtyä aiheeseen niin juurtajaksain. Pakko kysäsästä, että perehdytkö kaikkiin uusiin juttuihin noin perusteellisesti? Muistan että lainasit läjän tilkkukirjojakin ennen sitä vieriväpalikkaapaitaa... Ihailtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm..tuntuu, että ne kivoimmat ja mielenkiintoisimmat ideat ovat olleet nyt hieman haasteellisia toteuttaa, ja kun en sitten pysty antamaan itselleni periksi tai tinkimään idean toteutuksessa, niin eihän se auta kun opetella. Meni siihen viikko tai kuukausi:D Se minua näissä käsitöissä juuri kiehtookin ja eräänlaista itsensä haastamistahan se myös on:) Seuraavaksi palailenkin vielä hetkeksi tilkkujen pariin:) Kiitos Eerika mukavasta kommentista:)

   Poista
 6. Upeat! Täytyy sanoa, että en yhtään pitänyt tuosta mekkomallista lehdessä, mutta toteutukseni on ihan mahtava :) Minulla on myös kirjontainnostus meneillään ja tuon Karinin Kirjo ja korista pientä ja suurta löysinkin juuri äskettäin Suomalaisesta kirjakaupasta alesta :) Tällä hetkellä olen tehnyt tosin vasta lähinnä ristipistoja (mm. sen ihanan "Olet yhtä söpö kuin aina" -ohjeen mukaan tein lastenhuoneeseen taulun. Lisäksi on suunnitteilla useampia muita mietelausetyyppisiä töitä yhdistäen vapaata konekirjontaa, aplikointia ja käsinkirjontaa, vähän entisajoista poikkeavilla teksteillä tosin ;) Vaatteisiin kirjonta on vielä jäänyt ihan alkuasteelle. Pojalle tekemääni karttapaitaan kirjoin ihan nopsaan vaan reitin arteelle. Siitäkin tuli silti kiva yksityiskohta, vaikkei mikään iso ja monimutkainen ollutkaan.

  Kirjonta on kyllä jotenkin mukavaa näpertelyä kunhan pääsee siitä ajatuksesta eroon, että aika on rajallista. Sama kuin tilkkupeiton tikkaaminen käsin on jotenkin rentouttavaa puuhaa, vaikka sitä(kään) en uskonut rupeavani harrastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis "toteutuksesi" pitäisi lukea tuossa ekassa virkkeessä :O

   Poista
  2. Kiitos kiitos!:) Suunnitelmasi kuulostaa tosi kivoille! Ajattelinkin vähän samaan tapaan yhdistää työn alla olevaan tilkkupaitaan ainakin applikointia ja konekirjontaa..En muista olenko joskus kysynyt, että pääseekö töitäsi näkemään jostakin? Ja niistä kirjaimista..jos saat käsiisi tällaisen kirjan kuin:Elsie Svennas A handbook of lettering for stitchers. Löytyy jos jonkinlaista kirjottua kirjainta! Kirjonta tosiaan on aika terapeuttista, eikä siinä kannata hirveästi hätiköidä:)

   Poista
  3. Tällä hetkellä ei ole mitään töitä nähtävillä missään, kun blogia ei ole tullut perustettua ja facebookistakin olen lomalla ;) Aiemmin kyllä viihdyin (vähän liiankin hyvin) esim. Saumanvarassa ja sinne tuli postailtua omiakin ompeluksia. Tuo kirja kuulostaa lupaavalta, täytyy metsästää sitä. Eilen selailin Kiva kirjontakirja -kirjaa. Sekin oli mukavan oloinen ja hauskasti esiteltynä erilaisia kirjontapistoja. On suht uusi kirja eli tyyliltäänkin uudenaikainen ja mallityöt myös.

   Poista
  4. Tuota Elsien kirjaa voi hyvällä tuurilla löytyä suomenkielisenäkin, tilasin nimittäin juuri kirjan kakkososan, nimikoimiskirja 2, eräästä antikvariaatista..

   Poista
  5. Hyvä tieto, kirjastosta tein haun, mutta sieltä ei tärpännyt. Tein muuten nyt Pinterestiin kansion, johon latailin joitakin näpertelyjäni. Kurkkaa sieltä, jos kiinnostaa :) https://www.pinterest.com/rnnberg/stopped-pinning-started-doing/

   Poista
 7. Kertakaikkisen upea kokonaisuus! Ei tähän voi oikein muuta sanoa kuin WOW! Ihailtavaa kärsivällisyyttä ja asiaan perehtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Kyllä tässä pientä kärsivällisyyttä vaadittiin, lopputulos kuitenkin palkitsevaa:)

   Poista
 8. Siinä on pistot just eikä melkein! Todella hieno asu kahta tekniikkaa yhdistelemällä. Tiedän tuon tunteen kun ideoita on pää täynnä, ei tiedä mistä aloittaisi tai ei kerkiä toteuttamaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nyt voin hyvillä mielin palata työhön, joka jäi kesken kirjontainnostuksen alettua:) Tsemppiä sinullekin ompeluihin, mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä sieltä seuraavaksi syntyykään:)

   Poista
 9. Todellakin upea asu! Tuo ideoiden valtava määrä kuulostaa hyvin tutulta, ei tiedä mitä toteuttaisi ensin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla etten ole ainoa tämän "ongelman" kanssa:D

   Poista
 10. Hyvänen aika! Tässä tunikassa on kyllä viimeistelty ulkonäkö. En olisi ikipäivänä uskonut samaksi tunikaksi kuin lehdessä :) Todella hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Tuli kyllä juuri sellainen mitä pitikin:)

   Poista
 11. Tämä on kyllä niin upea kuin odotinkin ja nuo legginssit- pienellä jutulla niihin tuli ihan erilainen fiilis! Ihana tuo sinisen ja ruskean liitto myös! Kirjonta on siitä mukavaa, että sitä voi tehdä sohvalla istuen toisten seurassa, automatkalla ja oikeastasn ihan missä vain. Välineet yleensä mahtuu kassiin , toisin on ompelujuttujen kanssa. Ja se hitaus ja se miten pinta muodostuu pikkuhiljaa pisto pistolta on jotenkin terapeuttista ja ihanan yllätyksellistäkin välillä :). Etten yhtään ihmettele, että olet koukussa siigen. Multa löytyy myös tuo Kirjo ja korista pientä ja suurta. Toi ommeltu pitsi on sellainen , mikä on ollut mun erikoistekniikka-kokeilujen listalla, löysin kesällä kouluaikaisia monisteita siitä ja siinä Lankatekniikoiden käsikirjassa on myös juttua siitä. Toivottavasti ehdin tässä loppuvuoden aikana sen vielä laittaa kokeiluun. Toivottavasti pääsitte hyvin kotiin eilen, kiitos vielä supermukavasta päivästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista:) Farkkuun täytyy kyllä kokeilla joskus tikkauslangalla kiva kirjontajuttu, vähän ehdin jo testailemaankin. Minulla oli yhdellä automatkalla tämä kirjontatyö mukana, matka meni kyllä joutusasti, siis aivan liian nopeasti:D Menisiköhän lapsillakin jos antaisi vaikka ristipistotyö eteen:D Tuossa Kirjonnan parhaat pistot -kirjassa ihastuin tuohon ommeltuun pitsiin. Siinä on muutama tapa esitelty, niin erillisenä kuin kankaaseen kiinni ommeltuna. Aikaa upea tulisi myös pääntiehalkio tuolla..Laitappas muuten kokeiluun, ois kyllä mielenkiintoista nähdä mihin ja miten sinä soveltaisit sitä:) Kävin muuten kurkkimassa blogistasi kaikki kirjontajutut, olet "muutaman" ehtinyt näpertää, kerrassaan upeita kaikki! Ja kiitoksia sinulle, todellakin oli superkiva päivä! Voisit ruveta järjestämään siellä opastettuja käsityökierroksia:) Toivottavasti nähdään uudestaan:)

   Poista
 12. Aivan upea teos! Mahtavat nuo kirjailut ja kokonaisuus on todella vaikuttava. Ihania syksyn värejä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Olisi pitänyt ommella asuun vielä lämmin neuletakki, niin kuvat olisi voinut ottaa kokonaisuudessaan ulkona:) Sen verran oli kolea ilma, etten alkanut tyttöä viemään ulos näissä tamineissa.

   Poista
 13. Ihan mielettömän kaunis asu. Niin upeat nuo kirjailut ja olet kyllä upeasti ne istuttanut asuun. En ole kirjonut kuin pienimuotoisesti, mutta tykkäsin siitä kovasti. Kirjonta antaa aivan uuden ilmeen kankaalle ja myös niin viimeistelee vaatteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kanneli! Kuvittelin kirjonnan aluksi hieman toisenlaiseksi, kun en tiennyt oikeastaan kuin ristipistot.. Mutta kun lainasin kirjastosta kirjat, niin homma aukeni aivan toisella tavalla, lukematon määrä mahdollisuuksia toteuttaa:) Kauniin kirjonnan olit tehnytkin siihen tyttösen pellavamekkoon, jonka esittelit kesällä:)

   Poista
 14. Oletpa nähnyt vaivaa! Lopputuolos on sitten sen mukainen, aivan upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mekkoa tehdessä mietin hieman huvittuneena, että kannattaako nähdä näin paljon vaivaa yhteen mekkoon, mutta tulin siihen lopputuokseen, että kyllä:)

   Poista
 15. Todella upea mekko! Miten oletkin saanut aikaan noin siistin kirjontajäljen vasta aloittaneena? Muistan tykänneeni kirjonnasta koulussa, mutta vuosiin ei ole tullut edes kokeiltua. Ehkäpä pitäisi, vaikka sama pulma täällä, liikaa ideoita ja inspiraatioita, mutta aivan liian vähän aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutamia harjoitustilkkuja joutui kyllä tekemään, ennen kuin uskalsin itse mekkoon kirjoa:) Ja paljon merkkaamista, että pistot tulee oikeille kohdille. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka aikaahan siihen saa uppoamaan..:)

   Poista
 16. Kyllä oot taitava ja kekseliäs. Ihana ja erilainen kokonaisuus ❤ .

  VastaaPoista
 17. Ooh, voi miten upean näköistä ja hatunnosto kaikelle tuolle vaivalle! Tosi kivoja yksityiskohtia saa kyllä aikaan kirjonnalla. Itselläkin ollut pitkään haaveissa. Olen pitkään kaivannut muutenkin käsityöjuttuja, joiden kanssa voi käpertyä sohvan kulmaan. Neulonta ei ole ainakaan vielä kolahtanut. Tuo voisi olla hyvä vaihtoehto. Kirjojakin on pitänyt lainailla, mutta on nyt vain jäänyt. Kiitos inspiraatiosta! Niin ja piti vielä sanoman, että äärimmäisen tyylikäs kokonaisuus ja kauniita kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämä on juuri sitä mitä kuvailit, voi käpertyä illalla sohvalle, seurata telkkarista lemppari ohjelmaa sivusilmällä ja samalla kirjoa. Niin rentouttavaa näpertelyä että. Pari neulontakokeilua ollut joskus, mutta kyllä tämä kirjonta voittaa sen mennen tullen! Kokeile ihmeessä, mutta varoituksen sana, tähän jää kyllä koukkuun:)

   Poista
 18. Onneksi ehdin sanoa ihan livenäkin, miten upea tämä on! Olet kyllä todella taitava kirjomaan. Wau. Yksi kauneimmista kirjontatöistä, mitä koskaan olen nähnyt. Värit ja kuviot niin harmonisia. Kiitoksia viimeisestä, oli niin ihana päivä teidän kahden kanssa! Toivottavasti näemme uudestaan, käydään vaikka siellä Savon Palassa yhdessä ja kahvilla, kun tulet seuraavan kerran tänne päin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, olen ihan häkeltynyt ihanasta kommentistasi:) Kyllä se kirjottu musta tunikasi on jäänyt erityisesti mieleeni. Silloin ekan kerran kun näin sen, en tiennyt kirjonnasta paljoakaan. Nyt kun olen itse kokeillut kirjontaa, ymmärrän konkreettisesti kuinka suuren työn olet siinä tehnyt:) Kiitoksia myös sinulle ihanasta päivästä, olette ihan huippuja<3 Ilmoittelen kun ollaan sinnepäin suunnistamassa, toivottavasti päästään kahvittelemaan ja kangasostoksille!:)

   Poista
 19. Aivan mieletön! Kirjonta on ihanaa ja olet niin upeasti osannut yhdistää sen käyttövaatteeseen (minä kirjon yleensä tauluja, juhlamekkoja tms.) Aivan ihana setti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kävin kurkkimassa blogistasi kirjontaosion ja sieltähän löytyi tosi upeita kirjontoja niin käsin kuin koneellakin tehtyinä:)

   Poista
 20. Siis apuva miten upeita! En käsitä, miten ihmiset saa näin käsittämättömän mahtavia ideoita ja toteuttaakin ne niin upeasti. Sanoinko jo että upeita?

  VastaaPoista
 21. Ihan mieletön!!!!!!! Ihailen kärsivällisyyttäsi ja pikkutarkkuuttasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Pientä kärsivällisyyttä tämä kieltämättä vaati:) Ja pikkutarkka kun olen ompeluissa niin sittenhän siinä kestää tovi jos toinenkin..:D

   Poista