maanantai 3. lokakuuta 2016

Virkatut kesäkengät - Venezia slippers.

Virkkaaminen on ihanaa! Jo ihan siitäkin syystä, että se sopii mitä  parhaiten matkakäsityöksi. Nämä virkatut kengät syntyivät syksyisellä mökkireissulla ja näistä minä tykkään! Tuli oikean kokoiset, ovat mukavat jalassa ja kauniitkin vielä:) 







Inspiksen näihin kenkiin sain paikallisesta Taito Shopin myymälästä. Eräällä langanostoreissulla huomasin sattumalta hyllyllä tee-se-itse kenkätarvikepaketteja, joita ihastuksissani pyörittelin käsissäni. Sillä kertaa pystyin vielä hillitsemään itseni ja mukaan lähti vain tarvitsemani langat. Mutta ajatus virkatuista kengistä jäi kuitenkin kytemään niin palavasti mieleen, että liikkeeseen oli mitä pikimmiten palattava uudelleen. Uusintakierroksella mukaan lähti Prymin kengänpohjat, samoja, mitä tarvikepaketti sisälsi. Ostosreissujen välissä olin nimittäin ehtinyt googlettaamaan melkein kaikki mahdolliset virkatut tossukaavat ja päätynyt sitä kautta Etsyyn ostoksille..Kurkatkaapa näitä Sophie and me tossumalleja! Ja löytyyhän sieltä kaikkea muutakin ihanaa virkattavaa. Voitte varmasti arvata, mikä valinnan vaikeus vaivasi. 

Parhaillaan virkkailen lämpimiä kotitossuja itselleni. Lanka vain loppui ikävästi kesken, joten joudun nyt odottelemaan seuraavaa käyntiä Kuopion Nappi ja Nauhassa:) Ja peukut pystyyn, että lankaa vielä löytyy valikoimista:)



Prymin pohjien mukana tulee kaavat kankaisiin espadrillos kenkiin. Erittäin houkutteleva vaihtoehto sekin.





Lanka: Catalina puuvillalanka, 1 extra fine. Kaksinkertaisena. 

Virkkuukoukku 4,0 (reunus 3,5) 
Tossumalli: Venezia Slippers/Sophie And Me. Etsy.
Virkkasin ensin ohjeen mukaan simpukkareunuksen(onkohan se oikea virkkaustermi), mutta päädyin sen kuitenkin purkamaan, koska reunasta tuli liian löysä. Kengät eivät oikein pysyneet kävellessä jalassa. Tossujen reuna oli muutenkin epätasainen, joten virkkasin reunaan ensin rivin ketjusilmukoita ja sitten kaksi kerrosta kiinteillä silmukoilla. Tällä tapaa sain napakamman reunan ja tasainen reuna miellyttää muutenkin enemmän silmää. Lopuksi ompelin tossut kiinni pohjiin pykäpistoin.

Pohjalliset askartelin Vlieseline Decovil I -tukikankaasta. Uusi tuttavuus tämä materiaali. Tässä paksussa tukikankaassa on toisella puolella liimapinta, johon silitin kiinni pellavakankaan. Reunustin pohjalliset koneen koristetikkauksella ja pääsin vielä testaamaan koneen ommelvalikomasta löytyviä kirjaimia nimikointiin:) 






Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää kesäisten käsitöiden esittely ja jatkaa syksyisten ompeluiden parissa! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!<3  

20 kommenttia:

  1. OOo, aivan ihanat! Heti alkoi itselläkin houkuttaa ajatus omista kengistä. :)
    Mukavaa työviikkoa Sinullekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti:) SInulta onnistus varmasti nopsaan tällaiset kengät:) Ei muuta kuin koukku heilumaan:) Mukavaa työviikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Vau kerrassaan upeat! En ole tullut edes ajatelleeksi, että voisi virkata kengät :D On kyllä jonain päivänä itsekin opeteltava tuo virkkaamisen taito. Mukavia syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virkkaamalla pystyy tosiaan tekemään vaikka sun mitä:) Tossujen ohjeet on tosi selkeet, ei jäänyt mitään epäselväksi, vaikken mikään ekspertti virkkaamisessa olekaan. Ja nämä on tehty ihan niillä perussilmukoilla..Joten kannattaa ehdottomasti kokeilla:)Kiitos Unelmallinen:)

      Poista
  3. Ihan huiman hienot! Wau. Espadrillosit oli omalla to do diy -listallani kesällä, mut tekemättä jäi. Ehkä ensi kesäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitti Sanna:) Ehdin mallailla jo farkkutilkkuja noihin pohjaan:) Jospa sellaiset vielä ensi kesäksi:) Aika nopsaan tällaiset syntyy ja kankaiset tietysti vielä nopeampaan.

      Poista
  4. Oi, aivan ihanat virkatut kengät! Ja hui miten ihania malleja tuolla sivustolla onkaan! Ottiko sormiin tuo tossun kiinnittäminen pohjaan vai kuinka tiivistä materiaalia pohja on? Kutkuttaisi kyllä kovasti kokeilla tällaisia. Kun vain ensin osaisi päättää minkä mallin valitsisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös muuten olekin! Siellä on kyllä niin monta ihanaa mallia, mitkä haluisin toteuttaa, vaikka kaikki! Unohdin muuten mainita, että noissa Etsyn sivuilla esillä olevissa Sophie and me:n kengissä on itse tehdyt pohjat. Eli jos näitä valmiita pohjia ei löydy kaupasta, tai haluaa vähän kevyemmät pohjat vaikkapa sisätossuihin, niin tee-se-itse- pohjiin voi ostaa ohjeet tuolta samasta puodista! Sitten kun saan lisää lankaa ja virkattua loppuun kotitossut , niin ajattelin kokeilla niihin näitä diy- pohjia(virkkaamalla tehty). Aika hyvin neula upposi tuohon pohjan reunaan, tylppäkärkisellä neulalla vielä ompelin. Iiiks, oispa ihana nähdä sun tekemät kengät ja minkä mallin niistä valikoit:) Kiitos Pizzicato:)

      Poista
  5. Hienot! Mun on pitänyt kans kokeilla tällaisten tekemistä. Olisi muuten hyvä joululahjaideakin jollekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyppäs ihmeessä vilkuilemassa noita tossumalleja, varmasti löytyy mieleinen malli:) Ja totta tosiaan, ois muuten ihana lahjaidea! Ja nämäkin tossut toimisi ilman kiinnitettäviä pohjia, jos haluaa sellaiset kotitossuversiot:) Kiitti 9-10:)

      Poista
  6. Ei voi muuta sanoa kuin aivan ihanat!!! Kauniita tossumalleja nuo muutkin, täytyy laittaa sivu muistiin. Houkkuttaisi kovasti kokeilla mutta tällä virkkauskokemuksella voi olla aikas haastavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuisi sinulta:) En ole itsekään harrastanut paljoa virkkaamista, mutta ohjeet oli tehty niin tarkasti ja yksityiskohtaisesti, että vähemmälläkin virkkauskokemuksella tällaiset tossut syntyy:) Kiitos Saija:) tai hei..miten ois kankaiset tilkkuespadrillosit?:)

      Poista
  7. Nämä on kyllä niin suloiset ja nätit! En ole uskaltanut vielä käydä katsomassa noita mainitsemiasi virkattuja tossumalleja, ettei vaan innostus iske, kun on kaikkea muutakin niin kesken :). Muistan viime kevättalvella pyöritelleeni Tampereella noita Prymin kenkäpaketteja käsissäni. Pitääköhän sitä sellaiset ensi kesäksi hankkia ja tehdä vaikka kirjotut kengät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, kirjotut kengät! Et olisi sanonut ääneen:D No joo, jotain sen tapaista ehti käydä myös mielessä..Sinähän olet kyllä sellainen virkkausmestari, että tossut kuin tossut syntyisi käden käänteessä<3 Kiitti Krista<3

      Poista
  8. Ihailen kyllä sinun intoa ja taitoja näissä jutuissa! Hienot kengät, virkkaamalla saa kaunista pintaa. Ja onhan se tosiaan kivaa matkatekemistä. Näissä kengissä ja kaikissa edellisissä postauksissa näkee sen, miten huoliteltua sinä teet. Jokainen yksityiskohta tarkkaan mietitty ja niihin on panostettu. Ei olisi nimittäin itselle tullut mieleen, että kenkien sisäpuolenkin voi koristella.

    Ja ne sun käpyilyt...tuota noin. Koruista tuli ihanat. Sopii siihen sinun hurmaavaan asuusi ihan täydellisesti! Käpyilyä en olekaan itse kokeillut, vaikka kai senkin oppii, kun vaan aloittaa. Kiitoksia, kun otit haasteen vastaan. Mulla loppuu ylisanat, kun katsoin sitä asua. Kaunis, sopii sinulle niin täydellisesti! Virkatut napit, nyörikirjonta jne tekee viimeistellyn ja harkitun ilmeen. Ei ihme, että siitä tuli sun lemppari. Minäkin tykkään todella paljon! Sinulle sopii muuten tosi hyvin se asun violetti sävy. Hameen kangas on sellainen herkän kaunis, kuitenkin aikuismainen. Hei vaan, tulin siis pitkästä aikaa jättämään ihan kommentin :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Hanna, kaunis kiitos näistä kaikista ylistyssanoista:) On se vaan niin huikea fiilis, kun visiot toteutuu ja selviää haasteellisimmistakin jutuista. Ja niin sitä vain oppii aina uutta:)
      Eipä muuten olisi minullekaan tullut mieleen nuo pohjalliset, ohjeissa vain sattui olemaan vinkki noihin:)
      Nykyään olen aika ronkeli kuviollisissa kankaissa, mutta hamekangas oli rakkautta heti ensisilmäyksellä. Siinä vaan on niin ihanat värit ja herkän kauniit kukat. Violetti on ollut lempparivärejä ihan aina. Oli muuten jännä huomata siinä keväällä käydyssä värianalyysissä, etteivät värimieltymykset ja valinnat ole ihan metsään menneet.
      Kiitos vielä kerran ihanasta kommentista:) Yritän tästä itsekin päästä lukemaan blogeja..

      Poista
  9. En osaa englantia ja minun on vaikea saada ohjeesta mitään. Olisiko sinulla ohjetta suomeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kommentista! Ehditkö ostaa ohjeen tossuihin? Valitettavasti minusta ei ole nyt oikein apua, ei taida olla koko ohjettakaan enää tallella. Ohjeet oli tosi yksityiskohtaisesti selitetty ja muutaman kerran jouduin googlen kääntäjän puoleen kääntymään.(minullakaan ei siis ole kovin hyvä englanti) Hmm..ohjeessa oli myös erikseen kaavio, osaisitko sen avulla virkata tossut?

      Poista