tiistai 29. elokuuta 2017

Bomber-takki

Mitäs tästä nyt on aikaa, pari kolme vuotta, kun bomber takit nousivat jälleen pinnalle. Enpä silloin olisi uskonut, että minäkin näihin vielä haksahdan. Eikä suosio ole ainakaan hiipumassa, päin vastoin. 

Eräs muistikuva bombereista on syöpynyt vahvasti mieleen. Muistan miten 90-luvulla yläasteen pahikset pukeutuivat kiiltäväpintaiseen, topattuun pilottitakkiin ja mustiin farkkuihin ja ne kaikkein rohkeimmat yhdisti takin nappiverkkareihin. Voi niitä aikoja..
Niin muuten, tässä on vähän odoteltukin milloin nappiverkkarit tulee taas muotiin..En siis ajatellut mitään kolmiraita kopioita, vaan jotain fiininpää. Siistejä collareita, miks ei vaikka juhlavampia suoria housuja käsinkirjailuin napein ja sitä rataa. Asua täydentäisi poronnahkainen vyölaukku. Että onkohan ne ajat nyt sittenkään niin paljoa muuttuneet. Ja ei, tää ei ollut vitsi. 


  
Klassista pilottitakkia on helppo varioida pienillä muokkauksilla ja erilaisilla kangasvalinnoilla. Kankaaksi soveltuu lähestulkoon mikä vaan. Miten olisi naisellisempi versio aavistuksen romanttisesta kukkakuvioisesta puuvillasta tai kevyt juhlavampi pusakka sifongista. Sporttisen rentoa collegesta tai kylmempiin ilmoihin tikkikankaasta. Itse asiassa tästä mun takista tuli varsin monikäyttöinen. Onhan tämä tietysti enempi kevät/kesätakki, mutta vuoren ansiosta menee näin alkusyksystäkin vallan mainiosti. Toimii niin farkkujen kuin keveiden kesähousujen kanssa ja testasinpa myös lyhyttä kynähametta ja vitsit miten kivalle näytti! 




Bomber kaavoja löytyy käsityölehdistä pilvin pimein. Pitkän puntaroinnin jälkeen päädyin testaamaan Ottobre woman 2/2017 lehden kaavaa,(toisena vaihtoehtona oli Suuri käsityö 4/2017), joka täytti kaikki asettamani kriteerit. Takin pituus on tässä täydellinen, tykkään että helma ulottuu tuohon ylälantiolle. Resori ei myöskään kiristä helmaa liikaa, joten se ei tee takista liian pussimaista. Väljyyttä on myös sopivasti, alle mahtuu tarvittaessa ohut neuletakki tai pusero. Mallissa on tehosteena leikkaussaumat kivoine tikkauksineen, joihin on upotettu sivutaskut. Harmi kun en hoksannut lisätä vetoketjuja. Kankaan olin ostanut EK:sta peplumtoppia varten, mutta en saanut sitä aikaiseksi. Oikeestaan ihan hyvä, enemmän käyttöä tällä takilla kuitenkin on.
Kangas on puuvillaelastaania, mikä ei nyt sinällään haittaa mitään, vaikka kaava on tarkoitettukin joustamattomille. Antaa kivasti joustoa tuonne hartiaseudulle, kun sieltä tuppaa joskus vaatteet kinnaamaan. Että en nyt tähän hätään keksi mitään huonoa sanottavaa, tässä takissa on kyllä lemppariainesta!







Yhtä sinistä satiinia olen jemmaillut kaapissa, josta aikomuksenani on ommella joko trumpettihihainen paita tai juhlavampi bomber. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa on tietty pieni riski, että näyttäisinkö sittenkään juhliin lähtijältä vaan enempi juhliin kuskaajalta. Niin tai näin, nyt aion keittää pannullisen kahvia ja lukittautua ompsuun vapaapäivän kunniaksi. Mukavaa tiistaita teille kaikille<3     

15 kommenttia:

  1. Ihana takki ja ihanat kuvat. Näissä bombereissa parasta on minun mielestäni tuo kaulus, muuten on melkein pakotettu ompelemaan hupun tai pystykauluksen. Eli hyvää vaihtelua rennon takin/ hupparin kaulusmalleihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kauluksilla saa kivasti uutta ja erilaista ilmettä ja vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka. Miks ei tää vois toimia hupunkin kanssa:) Kiva kun piipahdit ja kiitos kommentista:)

      Poista
  2. Minulla on samantapaisia muistoja bombereista, lisäksi vielä ne Simo, Vaatehuoneelta Hei:n mainokset, joissa oli sellaisia silkkisiä (?) bombereita, taisipa omallakin isälläni olla sellainen silloin :). Minäkin olen alkanut pikkuhiljaa lämmetä ajatukselle bomberista, vaikka silloin aluksi, kun niitä alkoi näkyä, ajattelin ettei ikinä itselle sellaista :D. Niin se mieli kuitenkin muuttuu,kun enemmän ja erilaisia versioita näkee. Tässä sinun takissa on kyllä todella kaunis tuo kangas, kuviolliseksi kankaaksi se on silti minusta aika rauhallinen, kun vaaleata pintaa on paljon. Mustat yksityiskohdat tuovat sitten siihen upeasti ryhtiä! Hieno ja monikäyttöinen takki varmasti! Kivaa vapaapäivää sulle ompelujen merkeissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simo Vaatehuoneelta, hei! :D Mun isällä on semmonen silkkibomberi edelleen käytössä. :D

      Poista
    2. No mutta, kyllähän minä Simon muistan, ysiysi!:D
      Hah, muistan kyllä miten veljen kanssa silloin väännettiin mainoksista vitsiä ja naurettiin mahat kippurassa:D Ja mun isällä on kans sellainen viininpunainen pusakka edelleen:)
      Kristalle sopis varmasti kans, vaikka semmonen naisellisempi röyhelöbomber..:)
      Näitä on tosiaan näkyny vähän joka paikassa, että se on toiminu kyllä hyvänä siedätyshoitona:) En siis ole suoranaisesti vihannut näitä, mutta ei tämä listan ykkösenä ole ollut vaatehankinnoissa. Niin se vaan mieli muuttuu:) Kiitti teille kommenteista:)

      Poista
  3. Heh...minäkin muistan tuon Simon vaatehuoneelta bombereineen. Minun isälläni oli vihreä sellainen.
    Tämä onkin ihana uusi versio. Kangas on kivan reipas, vaikka onkin kukallinen. Hyvä yhdistelmä farkkujen kanssa, ei ihme että on lemppariainesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija:) Tämä kangas on kyllä ihana, ei liian hempeä mun makuun vaikka onkin kukkakuosi. Ihastuin siihen heti kangaskaupassa ja pakkohan sitä oli ostaa(tästä on muuten jo pari vuotta ainakin aikaa).
      Vaatehuoneen Simo, muistan oikein hyvin ne mainokset:D

      Poista
  4. Mua niin hymyilyttää tuo sun muisto yläasteajoilta. Niin samanlaisia muistoja koviksista. :D Ihanannäköinen takki ja kivat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja muistikuvia sullakin:D Että "kauhulla" odotetaan mikä seuraavaksi tulee muotiin:D Kiitos Pikku Akka kehuista:)

      Poista
  5. Onpas kivan näköinen bomber-takki ja tuo kukkakangas on ihan loistovalinta siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa onni että jemmasin näin pitkään kangasta, ei tarvinnut lähteä erikseen kangasostoksille. Paitsi että ei tuo kangaskaappi paljoa huvennut, nyt vain odotellaan niitä kuningasideoita lopuille ihanuuksille:) Kiitti Uutar:)

      Poista
  6. Vaatehuoneen Simo on minullakin hyvin muistissa :) Ja edelleen niitä silkkitakkeja näkyy katukuvassa silloin tällöin. Klassikkoainesta siis! Tämä sinun bomberisi on hienosti modernisoitu tähän päivään. Minulla oli ihan samat ajatukset bombereista, kun ne tulivat. Ei mikään inhokki, mutta ei suosikkikaan. Tyttären bomberia ommellessa tuli sellainen fiilis, että ehkä itsellekin... Tämä sinun takkisi on just siitä kiva, että helma ei pussita liikaa (ehdoton ei minun kropalle). Kaunis takki ja kovasti sinun näköisesi! Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato<3 Bomberissa on ehdottomasti klassikkoainesta:) Näiltä ei ole kyllä millään pystynyt välttymään, kaupat ja kaavalehdet suorastaan pursuavat mitä erilaisimmista bombereista, ja niinhän se mieleinen malli lopulta löytyi:) Oi että, se sinun tyttärellesi ompelema takki on niin ihana<3 Varmasti ollut kovassa käytössä! Ompelehan ihmeessä itsellesikin, sopis sulle ihan loistavasti! Mun vartalolle on kans ehdoton ei vyötärömittaiset pussittavat takit. Vaikka siis pitäis korostaa vyötäröä, mutta jotenkin muuten sitten:) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle<3

      Poista
  7. Tein itselleni 90-luvulla bomber-takin ja on vähän harmittanut, että laitoin sen muutamia vuosia sitten kiertoon. Sinun bomberisi on kyllä kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Pirjo<3 Onpa kyllä harmi kun ehdit laittaa bomberisi kiertoon:/ Joku onnellinen siellä nyt kulkee trendikkäänä sinun ompelemassa takissa:) Jospa innostut ompelmaan uuden..;)

      Poista