tiistai 26. joulukuuta 2017

#Kohti unelmakämppää - Joulu-spesiaali.

Jakso 70. Annan ja Elsan joulutervehdys.

Insta -kanavalla on viime vuoden marraskuusta alusta asti pyörinyt sarja nimeltä #kohtiunelmakämppää. Sarjassa olen esitellyt Frozen elokuvasta tuttujen Annan ja Elsan unelmien kodin valmistumista. Remonttikohteena Lidlin puinen nukkekoti, jonka tyttöni sai joululahjaksi pari vuotta sitten pienille nukeilleen. Taloa on remontoitu lattiasta kattoon ja uutta ilmettä ovat saaneet myöskin nukkekodin kalusteet. Paljon on tehty töitä, mutta pahus vieköön miten tarkkasilmäisiä ja vaativia talon tulevat asukkaat ovatkaan työn laadussa. Yhtään eivät anna varaa hutilointiin ja aina esittävät uusia toivomuksia ja ideoita, mitä mökkiin pitäisi saada. Joka tapauksessa, suurin työ on nyt takana. Saunasta puuttuu enää lauteet ja kattoterassilta laatoitus. Niihin siis keskitymme seuraavalla tuotantokaudella.  

Tällä kertaa esittelyssä ei suinkaan ole unelmakämppä. Pitkittynyt remontti sekä yläkerran saunasta kantautuva pöly ja laasti alkoivat raastaa tyttöjen hermoja niin paljon, että he päättivät muuttaa remontin ajaksi väliaikaisasuntoon.




Tarjosin neideille majapaikan ompeluhuoneeni nurkkauksesta, vasta valmistuneesta rivitalon päätyasunnosta. 
 Karsastaen he katselivat oven edustaa. Ovi on vino, räystäspellin välistä tursuaa saumausaineet, vali vali. Asunto kuitenkin kelpasi ja itse asiassa hyvin he ovat viihtyneet, edes viereiseltä työmaalta kiirievien ompelukoneiden surina ei ole häirinnyt eloa. Katsokaa vaikka:)



Jouluakin tytöt laittelivat. Anna löysi jouluostosten lomassa torilta kauniin pellavaisen joulukranssin oven edustaa koristamaan. Käsin tehty, tottakai. Samalla reissulla löytyi myös uusi luuta, pellavakuidusta sekin. Tänä talvena on lumen luontia riittänytkin yllin kyllin.  







Ihastelimme lasten kanssa viime viikolla netistä tämän joulun hitti tuotteita, mitäpä muuta kuin tonttuovia. Poika tykästyi oviin kovastikin ja esitti toivomuksen, että saataisiinko meillekin sellainen. Sellainen, jossa ois sitten lukko ja pienen pieni avain. Niin hellyyttävästi poika esitti toiveensa ettei äidille tullut mieleenkään kieltäytyä. Ja olihan meillä jo siinä vaiheessa kaikki jouluvalmistelut tehty, niin kivahan sitä olisi aattoa odotellessa jotain pientä näperrellä. Parina yönä puuhastelin kellarissa listoja ja laatan paloja sahatessa ja niitä liimaillessa. Mitäpä sitä ei lastensa eteen tekisi<3  
Materiaalit löytyivät suurimmaksi osaksi omista askartelutarvikevarastoista. Hyödynsin mm. konjakkipullon pahvisen säilytyslaatikon, rikkinäisen taulunkehyksen taustapahvin, taululistaa, maaleja, liimoja, tukihuopaa, marmorimosaiikki- ja puumuovikomposiittilaatan palasia, askartelusaumauslaastia, aaltopahvia..Viimein löytyi käyttöä myös pojan rikkinäisen paloauton puisille tikkaille. Ruukussa nököttävä pihakukka, se on muuten viime vuoden joulukukasta. Että kaikkee sitä tuleekin säilöttyä.
Klassikko "Block"-lampun, jonka olin askarrellut jo aiemmin nukkekotiin mosaiikkilaatoista, päätyi nyt tonttuoveen ulkovaloksi.  
Oven lukon, kolkuttimen ja kirjeluukun kohdalla käännyin Minilandin puoleen. Kiitos vain pikaisesta toimituksesta! 
Aaton aattona hädissään soittelin vielä paikalliseen askarteluliikkeeseen, että sattuisiko löytymään pieniä saranoita? "Kyllä löytyy, ja on meillä valmiita tonttuoviakin;)"
Taustan tiiliseinän ostin Etsystä ja tulostin sen paksulle kierrätyspaperille. Rouheinen paperi tekee tiiliseinästä todella aidon näköisen. Ilmaisiakin tulostettavia seinä- ja lattiapintoja löytyy netistä vaikka kuinka. Sopivat hyvin esim. nukkekotiaskarteluihin. 



Tästä on hyvä jatkaa ensi jouluna. Suunnittelin oven eteen askartelevani lasten hammasharjoista ja tulitikuista rappurallin. Siihen mennessä löydän varmasti myös oven saranoihinkin sopivat ruuvit. Tällä hetkellä ovi ei siis ole millään kiinni, edes superliimalla en saanut saranoita pysymään kiinni.

Meillä joulu on sujunut oikein rattoisasti. Ensin töissä ja sitten kotona perheen parissa rentoutuen. Perinteiseen tapaan lähdemme tänään kyläilemään tädin luokse tapaninpäivän lounaalle. Sitten alkaa kinkku ja lanttulaatikko kiintiö olla täynnä tämän vuoden osalta. 
Oikein mukavaa tapaninpäivää kaikille!

14 kommenttia:

  1. Mahtava tonttuovi! Lukot ja kolkuttimet ja kaikki. Ja kauniit portaat sun muut. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pikku Akka<3 Hih, poika niin kovasti halusi tonttuovea..taisin vähän itsekin haluta:D Kieltämättä tulihan tästä kyllä aika ihana, pakko käydä aina välillä vilkuilemassa ja rämpyttelemässä valoja:D

    VastaaPoista
  3. Pitkästä aikaa blogivierailulla. Huikeaa työtä olet tehnyt, kertakaikkiaan ❤ Aivan ihastuttavia yksityiskohtia.
    Mukavia päiviä teille 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä oli ihana yllätys, kiva kun piipahdit ja kiitokset kehuista<3 Voi että miten paljon ykstyiskohtia vois tämmöseen keksiä, jospa ensi jouluna sitten lisää:) Oikein hyvää uutta vuotta sinne teille:)

      Poista
  4. Kylläpä ovat tytöt löytäneet näppärän näköisen sijaisasunnon remontin ajaksi. Tällainen huusholli kelpaa kyllä varmasti vaativampaankin makuun. Niin on huolitellun js tyylikkään näköistä. Meilläkin askarreltiin lasten kanssa tonttuovia. En osaa sanoa kumpi osapuoli innostui enemmän - minä vai lapset 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi, teidän tonttuovesta tuli taatusti ihana<3 Laitahan ihmeessä kuva instaan tai blogiin:) Onhan nää semmosia projekteja, että mopedi lähtee helposti käsistä:D
      Kiitos Pizzicato kommentista ja hyvää uutta vuotta sinne teille<3

      Poista
  5. Aivan mahdottoman huikea tonttuovi :) Sinä olet kyllä niin kekseliäs ja hirmu taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika:) Askartelut on siitä kivoja, että niihin voi hyödyntää melkeinpä mitä materiaalia tahansa. Ja rempasta jääneitä tarvikkeita meillä pisaa vaikka sataan tonttuoveen:D Onnellista uutta vuotta teille<3

      Poista
  6. Tämä on varmasti kaunein näkemäni tonttuovi, niin suloinen kaikkine pienine yksityiskohtineen! Mukavaa loppuvuotta ja ihanaa pian alkavaa uutta käsityövuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, niin kauniisti sanottu<3 Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle<3

      Poista
  7. Nii hieno! Kaikki nuo yksityiskohdat.... wau!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Ideoita tosiaan jäi vielä ensi jouluksi:D Onnellista, käsityön täyteistä uutta vuotta sinulle<3

      Poista
  8. Aivan ihastuttava, ja tuo punainen väri on niin hieno. Tiiliseinäkin on kaunis. Onnea vuodelle 2018!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo<3 Ja hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

      Poista