tiistai 16. joulukuuta 2014

Tyttären huoneen sisustamista
Kun poikamme syntyi syksyllä -13, täytyi tyttärelle sisustaa oma huone. Kaikki lähti Marimekon verhoista. Ihastuin tuohon Kaivo -kankaaseen, josta siis ensiksi teetetetty verhot. Vetoketjullinen Zipit -päiväpeitto on tilattu mittojen mukaan samasta kankaasta, Bedit:ltä. En tässä nyt mainosta mitään, mutta täytyy sanoa, että tuo on kyllä kätevä keksintö. Tällainen laatikkosänky olisi muuten aika hankala pedata perinteisellä päiväpeitolla, saatikka saada peitto pysymään paikallaan lasten myllätessä sängyssä.   Lasten jatkettava Muuramen Jolla -sänky on ostettu huutonetistä, todellä vähän käytettynä. Uutenahan tuolla olisi hintaa kaikkine tarvikkeineen yli 1200€. Sängyssä oli mukana yksi lisäturvalaita ja puskuripehmuste. Ostin erikseen vielä toisen laidan ja turvapäädyn. 
Pehmusteet tein sitten itse. 
Koska minulla oli jo yksi pehmuste valmiina, sain siitä mitat kahteen muuhun pehmusteeseen. Purin mukana olleen pehmusteen päällisen osiin, joista sain mitat uusiin päällisiin. 
Stockmannin verkkokaupassa näkyy muuten olevan puskuripehmusteet Marimekon kankaalla 125€/kpl.. 

Projektin tarvikkeet:
-Marimekon Kaivo -kangasta reilu puoli metriä, Sanimari
-3xvetoketju
-Spray -liima Tiimarista
-Vanulevyä, Tohmantikki
-Tarranauhaa
-Superlonipötköä, Tampereen vaahtomuovi
Tuota vaahtomuovipötköä myydään eri halkaisijoilla ja kovuuksilla, metreittäin tai kappaleittain. Tähän projektiin käytin 15cm halkaisijan pötköä, norm.kovuus (E25). Tilasin 2x50cm pitkiä pötköjä, joista leikkasin kummastakin 5cm pois. Maksoivat yhteensä muistaakseni alle 20€.

Tämän tarkemmin en nyt työvaiheita enää muista, mutta pötköön siis tehdään viilto pitkittäin, ei siis kuitenkaan pohjaan asti, ettei mene halki, vaan jätetään n.2-3cm leikkaamatta. Halkiosta voi yrittää leikata vähän ylimääräistä pois, jos onnistuu..Itse sain parhaiten leikattua fileerausveitsellä. Vuorataan levyvanulla ympäri ja päihin myös. Liimataan sprayliimalla kiinni. Ja pehmusteet ovat valmiit. 

Päällisen ohje lyhyesti:
Päällinen koostuu neljästä kangaskappaleesta. Kaksi päätykappaletta, yksi pala pötkön ympärille ja yksi halkion sisälle. Halkion pohjalle ommellaan vetoketju, josta päällinen pujotetaan pehmusteeseen. Tarranauhat ommellaan pitkiin sivuihin. Pehmuste pujotetaan laidan aukoista ja kiinnitetään tarranauhoista.

Ompelin vielä pussilakana/tyynyliina -setin Finlaysonin Keisari -kankaasta, Finnish desing shopista. Toisen puolen pussilakanasta ja tyynyliinasta tein ihan yksivärisestä vihreästä. Vihreä kangas paikallisesta Blue Velvet -kangaskaupasta.    


   Kangasta jäi vielä sen verran, että sain ommeltua Tyynelle mekon.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13314057/?claim=er98qesd7xm">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 kommenttia:

 1. Moikka Villa Pipo!

  Sattuuko sinulla olemaan kaavoja puskuripehmusteiden osalta, koska itsellä sama projekti edessä paitsi meillä ei ole yhtään puskuria valmiina? Toinen mikä oli kiva idea, niin tuo zipit-päiväpeitto! Onko hyvin toiminut, koska se menee myös vakavaan harkintaan? :)

  Kiitos hirmuisesti jo vastauksistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista! Valitettavasti minulla ei ole kaavaa eikä tarkempaa ompeluohjetta tuohon puskuripehmusteeseen..Mutta jos päätät ryhtyä projektiin ja hankit vaikka tuota vaahtomuovipötköä, niin siitä saat otettua mitat päällisiä varten. Ohjeessa olen näköjään kertonut, että päällinen koostuu 4 osasta, mutta kyllä se koostuu kuitenkin 5 osasta:) Siis pötkön ympärillä oleva suorakaiteen muotoinen, kaksi päätyä ja pötkön sisällä olevat kaksi kapeampaa suorakaidetta joiden väliin ommeltu vetoketju(joka asettuu pötkön halkion pohjaan). Vahvasti olen sitä mieltä, että perusompelutiedoilla/taidoilla onnistuu:) Laita ihmeessä vaikka sähköpostia jos kysyttävää, autan parhaani mukaan. Zipit -päiväpeitto on kyllä loistava keksintö, suosittelen. Edelleen käytössä, pysynyt siistinä ja vetoketju toimii:)

   Poista