lauantai 9. toukokuuta 2015

Inspiraationa Liberty of London, osa 1.

Tämä on sen verran pitkä tarina, joten postailen tämän kahdessa osassa. Innostun asioista välillä vähän turhankin innokkaasti ja asiat alkaa rönsyillä:)
Tuoli Chesterfields of England, Captain´s  Swivel. 

Mistä kaikki alkoi? 
Suunnitelmissa oli ommella itselle kesäpaita. Mietinnässä oli jo kaava, mutta sen tarkempaa suunnitelmaa ei ollut. Lueskelin Mekkotehtaan kirjanjulkkari -postausta, josta päädyin tutustumaan Nova Melinan -blogiin. Sitten olinkin ihan huomaamatta tilannut itselleni Liberty of Londonin kangasta, Nova Melinan Karuselli -kaupasta. Voih, olen niin rakastunut näihin kankaisiin. Karusellin valikoimasta erityisesti ihastuin tähän Thorpe Pasteliin. Tästä kesäpaitani siis tulisi. 
Karuselli on muuten ainoa kauppa Suomessa, joka myy Liberty of Londonin kankaita. Sivuilta löytyy kattavasti tietoa näistä kankaista, kannattaa kurkata.
Halusin selvittää asiaa vielä hieman tarkemmin, koska Liberty oli minulle ihan tuntematon käsite. Sivistyksessäni oli siis suuri aukko, nyt se on kuitenkin paikattu. 




Miten Libertyä on kuvailtu?
Se on tyylikäs, legendaarinen, perinteikäs vanhanajan klassikkotavaratalo.
Liberty sijaitsee Lontoon keskustassa, Regent Streetillä. Libertyn  juuret juontaa jo 1875 -luvulle, liikkeen perustajana oli Arthur Lasenby Liberty. Liberty on tunnettu laadukkaista ja ylellisistä kankaistaan, erityisesti kukkakuoseistaan. Tavaratalosta löytyy kankaiden lisäksi kattava valikoima kodintuotteita, vaatteita ja asusteita. Tavaratalossa on Libertyn omien tuotteiden lisäksi edustettuina monia muita merkkejäkin. Libertyn tuotteita voi tilata myös netin kautta. 

Korjatkaa, jos kerroin jotain väärin tai jos teillä on jotain mielenkiintoista lisättävää tähän. Onko joku teistä päässyt käymään Libertyssä ostoksilla tai katselukierroksella?


Kangas saapui  kauniisti pakattuna.


Paita
Olen tilannut pariin otteeseen StyleArcilta kaavoja ja ollut niihin kovin tyytyväinen. Huomasin, että näitä saa ostettua myös Etsystä PDF -versiona. Ainakin postin kautta tulevaan tilaukseen saa myös kuukausittain vaihtuvan kaavan, eli nämä kuvassa näkyvät puserokaavat ovat tulleet kaupan päällisinä. StyleArcin kaavoilla olen tehnyt jo tämän jumpsuitin ja edellisen postauksen culottesit. 
Ostin kevättalvella Kanarian lomalla Zarasta vaaleat pillifarkut, joiden kaveriksi tarvitsin hieman väljempää mallia olevan paidan. Tämä Fern Woven Top -kaava osoittautui kokeilun arvoiseksi. Helppo kaava ja ompelu sujui ihan mallikkaasti, jos ompelukoneen lankojen säätöongelmia ei taaskaan lasketa. Nyt täytyy myöntää, että en ole tullut vieläkään sinuiksi tämän viime kesänä ostamani rakkineen kanssa. Säätöjä on aina vaikea saada kohdilleen ja mielestäni kone riipii kangasta liikaa, eli kangas syöttyy liian vauhdilla. Tuntuu, että äitini ikivanhalla Singerilläkin ompelut taisi sujua paremmin. 








Ompelin paidan halkioon mustan pitsivetoketjun hakasten sijaan.


Laukku
Kangasta jäi paita -projektista mukavan kokoisia suikaleita. Senttiäkään ei saanut hukata ja mietin, mitä lopuista voisin tehdä. Käsilaukun. Sitten selailemaan netistä laukkumalleja. Löysin kivoja Fold Over Clutch -tyyppisiä laukkuja ja ajattelin, että tämä olisi helppo toteuttaa, koska laukkujen ompelusta ei ole aiempaa kokemusta. Tai niinhän sitä luulisi, sain tuhrattua muutaman illan tähänkin. 

Taustalla näkyvä sohva myös englantilaista laatua, Chesterfieldiä.








Laukun pohjana käytin tätä. Halusin laukkuun vielä omia pieniä lisäyksiä. Aivan ehdoton oli muuten vetoketjun päihin kankaiset stopparit, lähinnä koristeeksi:) Taitettu laukku pysyy paikoillaan ommeltavalla magneettinepparilla. Laukkua voi kantaa monella tapaa, ihan laukun pohjasta kiinni pitämällä, ranteessa kantohihnasta tai pujottamalla käsi "koristenauhan" läpi. Vetoketjun vetimeen laitoin vielä vanhasta punosvyöstä nyöriä. Kantohihnan lukko on otettu avaimenperästä.  

Ongelmia tuotti laukun tukikankaan valinta. Ostin keskivahvaa kiinnisilitettävää tukikangasta ja tukihuopaa. Huomasin jossakin blogissa nähneeni myös sellaista kiinnisilitettävää tukihuopaakin käytettävän. Päällyskankaaksi valitsin jotain duck -kankaan tapaista. Kankaassa on kiiltävä sileä pinta ja nurjalla mattapinta, jonka laitoin päällipuolelle. Ihan ensimmäiseksi jätin huovan pois, laukusta tuli paksu ja edelleen lörppänä. Halusin laukusta kuitenkin jämäkän, joka pysyy suorana kantaessakin. Seuraavaksi kokeilin kiinnisilitettävää tukikangasta, laitoinpa ihan kaksi kerrosta. Arvatkaa pysyikö ne liukaspintaisessa kankaassa, no ei tietenkään ja kuprujakin tuli kiitettävästi. Sain ne irti kankaista todella kivuttomasti ja minulle jäi käteen kuitukangaslevyt. Ompelin ne laukkuun kiinni, ja oli oikein toimiva ratkaisu. Saman asian tietysti ajaa, kun ostaa kaupasta ihan tavallista kiinniommeltavaa kuitupohjaista tukikangasta.   
Joka tapauksessa laukusta tuli aivan ihana, ihan täytyy välillä käydä hypistelemässä ja katselemassa sitä:)    

Vietimme äitienpäivää jo ennakkoon perjantaina, koska sunnuntai menee työn merkeissä. Seuraavaksi luvassa postailua juhlatunnelmasta, tietenkin Lontoo -teeman mukaisesti.

Ja lopuksi, oikein paljon tervetuloa uudet lukijat! Oli mahtavaa myös huomata miten edellinen postaukseni sai huomiota. Siihen ovat osasyyllisinä olleet ainakin Weekend chic:n tekemä linkkaus blogissaan ja Stylearcille lähettämäni kuvat culotteseista. Huimia ideoita taas mielessä ja innolla odotan päästä toteuttamaan niitä. Ja mahtavaa äitienpäivää!

14 kommenttia:

  1. Vautsi! Upean paidan ja laukun olet tehnyt! Kiitos postauksesta ja ihanaa, että säkin tykästyit Libertyn kankaisiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Archive Lilac houkutti myös kovasti. Hassua, ennen en ole välittänyt kukkakankaista, mutta nämä kyllä iskivät sydämeeni:)

      Poista
  2. Tuo laukku on kyllä todella ihana (ja paita tietysti myös)! Minä olen näitä kankaita ihastellut ennen netissä, ehdottanut jopa miehelle kahdenkeskistä viikonloppureissua Lontooseen näiden kankaiden takia (ei ole toteutunut) ;). Täällä on myös eka Liberty kangas ommeltu ja kuvattukin, mutta postaaminen jää tulevalle viikolle :). Kesälaukkua haaveilen myös näistä kankaista, mutta eri tyylistä kuin tuo sinun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Otin kommentistasi vinkin ja kysäsin mieheltä lähdettäiskö joskus käymään kangasostoksilla Lontoossa, ei vaikuttanut kovin innokkaalle:D Ehkä olisi pitänyt tuo kangasostos jättää mainitsematta..Olisi kyllä ihan huippua päästä joskus käymään Lontoossa, siellä kun ei ole tullut käytyä. Odotan kovasti mitä olet omasta Libertystä ommellut!

      Poista
  3. Olet sinä komea nainen! Minulle täysin tuntematon kangaskauppa, ehkä juuri siksi, etten ole kovasti osteskellut joustamattomia kankaita. Itse asiassa tuossa henkarissa roikkuu peräti kolme keskeneräistä tekelettä, kun pitäisi saada kaveri sovitusavuksi.
    Paita on kaunis ja laukku myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiiitos! Selailin noita kankaita ja siellä näkyi olevan muutama jerseykin, mutta ei löytynyt ihan juuri omanlaistani. Oi, mitähän siellä mahtaa olla tulossa:) Olen vähän katsellut sovitusnukkeja, jossain vaiheessa sellaista voisi vaikka tarvita..sellainen säädettävä, tuntuvat olevan aika arvokkaita kyllä.

      Poista
  4. Kiitos kiitos kun osallistuit haastepostauksen tekemiseen Weekend chicissä! Saisinko lainata jotain näistä kuvista tulevalla viikolla julkaistavaan haastepostauksen koontiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tokkiinsa, saat lainata! Apua, en tajunnut laittaa mitään mainintaa postukseen tästä haasteesta!! Hei, laitan jatko-osaan sen..

      Poista
  5. Mielenkiintoista lukea tarkemmin myös kankaan taustasta. Liberty ei ole itselleni tuttu, mies on siellä vieraillut kyllä (kuten monessa muussakin ihanassa paikassa). Mutta siis asiaan: sinähän et taida osata tehdä rumia vaatteita ollenkaan ;). Upea paita ja laukku! Ihana miten laukun leikkaukset yhdistyvät paidan helman muodon kanssa. Kankaana en olisi itse ehkä osannut tätä ostaa, mutta vaatteena kangas muuttuu edukseen. Se onkin minusta aina ilahduttavaa, kun voi inspiroitua aivan uusista kankaista nähtyään toisten upeat luomukset niistä.

    VastaaPoista
  6. Oi kiitos ihanasta kommentista! Tiedätkö, en tajunnutkaan tuota leikkausjuttua, siis että en tehnyt sitä tarkoituksella:D Nyt vasta älysin kun kerroit, aika jännä sattuma:) Suunnittelin ensiksi laukkuun rusettihärpäkettä, mutta päädyinkin simppeliin ratkaisuun. Tykkään katsella kaavafirmojen sivuilta niitä asiakkaiden lähettämiä kuvia, joista vaatteen näkee oikeasti jonkun päällä. Ja minkälaisia kankaita kukin on valinnut, niistä kyllä inspiroituu! Niin tapahtui tälläkin viikolla, odottelen kaavoja ja kankaita, milloin tipahtaa postiluukusta:D

    VastaaPoista
  7. Ihana sinun asusi. Paita on herttaisen kaunis. Tykkään muuten noista housuista tosi paljon. Laukku on kyllä uskomattoman upeasti tehty. Olet kyllä taitava:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! En tiedä tuliko tästä kokonaisuudesta liian sekava kun pientä kukkaa ja kuviota yhdessä..paidalle sekä housuille voisi käydä joku yksivärinen paremmin kaveriksi..laukku on kyllä helppotekoinen, mutta välillä tahdon tehdä asioita liian monimutkaisesti:D

      Poista
  8. Kaunis paita ja laukku! Laukku on taitavasti tehty ja paita sopii sinulle todella hyvin. Hienoa!

    VastaaPoista