perjantai 21. elokuuta 2015

Gray is everywhere.



Tässä lupaamani jatko-osa NOSH-yhteistyöpostaukseen.
Syksyn arkirytmiin paluu alkoi pojan sairastelulla. Pieni flunssa on onneksi jo tipotiessään ja poika pääsi nyt poseeramaan uudistuneen setin kera:)
Edellisessä postauksessa esittelemäni NOSHin uutuuskankaista ommeltu setti on todella muuntautumiskykyinen. Siistit prässicollarit saivat seurakseen liivin, samasta harmaasta farkkucollegesta. Liivin jälkeen kangasta ei jäänyt enää kuin muutama hassu suikale. Jotain  kuitenkin vielä puuttui, liivi tarvitsi kaverikseen paidan. Ja siitä se säätäminen alkoi. Seuraava kuvastaa hyvin tyyliäni ommella. 
Minulla oli selvät sävelet, mitä aioin toteuttaa setistä jääneistä tilkuista, laatikkomallisen silmänkääntötempputilkkupaidan. (odottaa siis edelleenkin toteutusta) Tätä varten olin tilannut NOSHilta harmaata flaméta ja käynyt kirjastossa lainaamassa tilkkutyöaiheisia kirjoja. Varasuunnitelmana minulla oli tehdä kaapista löytyvistä mustasta ja vanilja flamésta kauluspaita. 
Vaahtokarkkimonsterin NOSH -yhteistyöpostaustauksen innoittamana, päädyin kauluspaitaan:D Ihastuin Kirsin tekemään asuun, jossa oli jätetty kankaan reunat huolittelematta ja minun oli myös pakko kokeilla tätä. Sillä sekunnilla syntyi ajatus rouheasta kauluspaidasta. Vaikka kuinka yritin piristää mustaa paitaa, tuntui se edelleen liian synkältä pienelle pojalle. Siispä, otin harmaan flamén käyttöön yhdistämällä siihen aqua ministaria. Nepparilistan tai olkakaarrokkeen olisin myös halunnut tehdä siitä, mutta kangas ei millään enää riittänyt niihin. Kokonaisuudesta tuli todellakin harmaa, mutta parempi kuin se musta vaihtoehto:) Tämä kuulosti varmasti todella sekavalle, sitä se todellakin oli, eikä tässä ollut läheskään kaikki. Miksi en vain voi tehdä yhtä asiaa loppuun ja aloittaa sitten vasta uusi, tai edetä suunnitelmien mukaan?! Hmm..pitäisiköhän tehdä muuten uusi tilaus NOSH:lta, kun tilkkupaidasta uupuu nyt kangasta..:D








Liivi
Kaava: Ottobre 6/2014, Lil Dude.
Jätän nykyään suosiolla napinlävet tekemättä ompelukoneen napinläpiohjelmalla, koska sillä ei mielestäni tule riittävän siistiä jälkeä. Tällä kertaa kokeiluun pääsi Spanish Snap buttonholes -tekniikka. Hyvin samalla tavalla tehdään kuin kangasnapinläpikin. Koska liivi on tehty vuorellisena alavarojen kanssa, aukot oli tehtävä päälliseen ja vuoreen erikseen. Sitten vain yhdistettiin ne toisiinsa käsin ompelemalla. Vuoren napinläpiin käytin neulospohjaista kiinnisilitettävää tukikangasta. Jatkoin liivissä housujen teemaa, valkoisilla ja harmailla tikkauksilla ja Prymin farkkunapeilla. Vuori ja alavarat on vanilja flamé -neulosta. 










Kauluspaita
Kaava: Ottobre 6/2014, Button Up. 
Helmaan lisäsin hieman pituutta. Ihan sillä, jos kangas alkaa kovin rullaantumaan, paidasta tulisi muuten liian lyhyt. Raakareunoiksi jätin myös kauluksen, rannekkeet ja vasemman nepparilistan reunan. Osat on ommeltu tikkaamalla reunasta toisiinsa, joten reuna jää hauskasti repsottamaan. Rannekkeista tuli hieman löysät, tilanteen korjaan vielä lisäämällä muutaman nepparin. 
Valkoiset nepparit on ostettu Käpyseltä. Kiinnittäessäni tajusin miten tiukat niistä tuli. Junttasinkohan liian kovakouraisesti ne kiinni, vai kuuluuko ominaisuuteen..






Tilkuista syntyi vielä rusetti, kaava ja ohje löytyy täältä. Kiinnittimeksi valitsin Prymin mininepparin, joka napsahtaa tarvittaessa helposti irti. Tilkkukravatti olisi ollut myös hauska idea..:)




Näin setistä muokkantui juhlavaampaankin menoon sopiva asu, oikea herrasmiehen asu!   

Kiitokset kaikille lukijoille jättämistänne ihanista kommenteista! Olen saanut NOSHin -yhteistyön myötä uusia lukijoita ja katselijoita, haluankin toivottaa teille oikein paljon tervetuloa! Käykäähän muuten kurkkamassa NOSHin Facebook-sivuja, sieltä löytyy uutuuskankaista tehtyjä ihaanaakin ihanempia ompeluita!

*Aqua ministar flamé -neulos ja harmaa farkkucollege saatu NOSHilta, yhteistyöstä.

24 kommenttia:

  1. Onpa siellä tyylikäs poika! Tämä ja edellinen setti on kyllä upeita esimerkkejä poikien vaatetuksesta, varmasti myös todella inspiroivia kaikille pienille pojille ompeleville- ja muille myös. Vähän haikeana katselen ja muistelen kuinka meidänkin koululaissälli tuon ikäisenä kulki äidin tekemissä kauluspaidoissa ja samettihousuissa, niin harmillista, kun niitä ei nykyään päälle laiteta kovin mielellään :D. Joten nauti hei tästä ajasta ja kivoista ompeluista pojille, tee ihmeessä lisää, koska pojille ei ompelublogeissakaan ole läheskään niin paljon juttuja kuin tytöille/naisille!! En ole muuten ennen törmännyt tuollaisiin napinläpeihin, kiitos vinkistä :). Teethän muuten trikooseen napinläven koneella aina silmukan suuntaisesti, eli siis "langansuuntaan" jos tekee toistepäin se yleensä tukemisesta huolimatta aina vähän venähtää ja on epäsiistin näköinen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tuntuu, että tyttöjen vaatteisiin on jotenkin helpompi keksiä kivoja koristeita ja erikoisuuksia kuin pojan. Kivalle oloasulle olisi kyllä käyttöä, sitähän voisi kokeilla tähän samaan syssyyn:) Oi, siellä on varmasti ihania poikien vaatteita valmistunut, nyt en muista, vaikka olen selaillut blogiasi, että onko siellä kuvia niistä? Nuo napinlävet kuuluisi vissiin olla vähemmän avonaiset, mutta tällaiseen tuhtiin collegeen ne tulivat sitten tuollaiset..aika kivat silti:) Heh, en varmasti ole aina tehnyt silmukan suuntaisesti:D Suurin ongelma on se, että ompeleesta ei tule tasainen, eli siis toinen reuna voi olla tasaisen tiheä, mutta toisen reunan se harppoo menemään niin, että pitäisi ommella siksakilla uudestaan päälle, ehkä vielä uudestaankin... Koneesta löytyy takaa siihen säädin, mutta en ole huomannut että sitä vääntäessä tapahtuisi mitään, ainakaan parempaan..tämä kone harppoo/riipii kangasta muutenkin menemään mielestäni liian kovakouraisesti, että varsinkin ohuita kankaita on vaikea ommella..Opalista olen kuullut tosi kivoja juttuja, jos vaikka seuraavaksi sellainen:)

      Poista
    2. Voi ei, olispa koneesi vähän hellämielisempi :). Blogissani ei hirveästi ole pojalle, villakangastakki, pellavahousuja, pari paitaa ja se asu 20-l häihin - siinäpä ne taitaa olla. Eskari-ikään saakka ompelin paljon pojallekin, mutta sitten monet printtikuosit alkoi tuntua liian lapsellisilta tai poika ei vain löytänyt mieleisiä kankaita. Siitä ei ole kauaakaan kun puhuimme pojan kanssa tästä aiheesta että mielellään esittelisin poikienkin vaatteita blogissa mutta että ne pitäis mieluiten olla jotain muuta kuin mustat peruscollarit ;). Ideoitahan on, mutta kun ne eivät oikein kohtaa pojan maun kanssa :D. Täytyypä taas oikein miettiä jos pojan kanssa yhdessä suunniteltaessa saisimme jonkun kokonaisuuden tehtyä joskus :)

      Poista
  2. Oi vitsi, ompa sopivan rouhee toi kauluspaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Johonkin omaan vaatteeseen pitää kyllä päästä kokeilemaan tuota konstia..

      Poista
  3. Ihana trendikäs herrasmies :) Hieno muunneltava kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän tähän voisi keksiä vielä vaikka mitä, vaikka toiset housut tai oloasu..:)

      Poista
  4. On tyylikäs! Ja sehän on osa tämän harrastuksen ihanuutta että voi muuttaa mieltään ja keksiä matkan varrella uusia yksityiskohtia, ei tarvitse tanssia kenenkään toisen pillin mukaan. Tuo flame muuten, osaatko kuvailla millaista se on? Ohutta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuossa olet kyllä aivan oikeassa, ja oikeasti taidan tykätä juuri tuosta säätämisestä..pieni kaaos pitää homman mielenkiintoisena:) Hmm..en sanoisi flamea kovin ohueksi. Kankaassahan on sellaisia paksumpia kohtia, jotka menevät raitoina. Oikein mukavaa ommeltavaa, aika kivoja paitoja tulisi itsellekin juuri tästä kankaasta. Kysyin itse asiassa tuota samaa vaahtokarkkimonsterilta, kun näin hänen vanilja flamesta tehdyn mekon, olin tekemässä silloin ensimmäistä tilausta kankaasta.

      Poista
  5. Lähtikö ompelu vähän käsistä ;) Tuotti ainakin upeita tuloksia, tyylikäs kokonaisuus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän lähti mopo käsistä:D Kiitos Hieno tar! Kovin epätoivoiselle tilanne näytti välillä, mutta hienosti selvisin:)

      Poista
  6. Voi miten hienoja vaatteita ootkaan tehnyt ja kivat kuvat! Kauluspaita on tosi cool! :) söpö pieni mies. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Pieni mies saakin huomenna lähteä päiväkotiin uudessa raitapaidassaan ja tähtitakissaan:)

      Poista
  7. Voi kuinka ihana asu. Kauluspaita on tosi hieno. Uskoisin sen kelpaavan myös isommallekin pojalle. Väritys on niin tyylikäs ja harmoninen. Liivi on kyllä herkkä. Tykkään tuosta liivin sävystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Luulen, että mieheni voisi kelpuuttaakin tuollaisen kauluspaidan:) Asusta tuli väritykseltään todella hillitty, ehkä liiankin. Toisaalta se tuo asuun kyllä tyylikkyyttä, eihän kaikkien vaatteiden tarvitse niin värikkäitä aina olla.

      Poista
  8. Komea nuori herra trendikkäissä vaatteissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä palata kuviin ja ihastella! On kyllä todella upea kokonaisuus. Pienet pojat kauluspaidoissa on kyllä niin söpöjä :)
      Ja nauratti ihmettelysi miksi ei voi tehdä yhtä asiaa loppuun, kun omassa ompelunurkassani on taas 5 työtä kesken :D

      Poista
    2. Voi kiitos! Heh, kolme omaa mekkoa odottaisi ompelua, kunhan saan tämän projektin aisoihin..:D

      Poista
  9. Mahtavan rouhea tuo kauluspaita! Ja liivi on niin miehekäs ja tyylikäs :) Aivan ihana tämä pienen pojan asukokonaisuus, jonka olet yhteistyön merkeissä loihtinut. Tosiaankin tervetullutta tämän tyyliset vaatetusideat pienelle pojalle. Blogeissa en ole paljoakaan tämän tyyliseen törmännyt. Enemmän on värikästä ja retrotyyliä esillä. Ihailen kovasti sinun ompelujälkeäsi. Niin huolellisesti ja taitavasti ompelet ja vaatteet ovat aina niin viimeisteltyjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Minähän rakakastan kankaita ja niiden yhdistelemistä. Noshin kankaissa parasta on juuri se, kun sävyt käy yhteen oli kyseessä mikä materiaali tahansa. Panostan todella paljon siihen, että vaatteesta tulisi mahdollisimman siisti, aikaahan siihen tuhraantuu, mutta mikäs kiire tässä on:) Tänään tuli huikea idis, että pojalle voisi joskus tehdä sellaiset hauskat ja tyylikkäät sarkahousut ja takin, jotka olisivat samalla käytännölliset ulkoiluun ja kaupungille. Hmm..ehkä jotain kirjontaa villalangalla ja solmimisnauhat lahkeensuihin. Mä en kestä:D

      Poista
  10. Upea paita ja liivi! Tyylikäs, rento ja rouhea. Kuten Kristakin sanoi, minustakin on mahtavaa nähdä näitä poikien vaatteita (oma lehmä ojassa :D). Pojille ei ole ihan niin helppoa keksiä niitä jippoja vaatteisiin, siinä olet oikeassa. Pitäisi enemmän itsenikin panostaa niihin, ja suunnitella mitkä erikoistekniikat toimisi pojille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Olen vähän vilkuillut mieheni vaatekaappia ja poimia sieltä ideoita pojan vaatteisiin. Mieheni vaatekaappi koostuu hmm..monen tyylisistä vaatteista ja joukosta löytyy erikoisuuksiakin. Muutamalle vaatekappaleelle olen keksinyt jo uuden käyttötarkoituksen, joista aion tehdä pojalle vaatteita:)

      Poista
  11. Täältähän löytyi upea blogi! Olet kyllä valtavan taitava! Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä kaikkea saat tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos:) tosi mukavaa kun löysit tänne, eiköhän tässä pikku hiljaa ala valmistua töitä kun ompelukoneongelmat ovat nyt poissa ja upouudella ompelukoneella pääsee hurruuttelemaan:)

      Poista