lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pastellit rokkaa!!

Hommahuoneen helmikuun värihaasteessa hempeiltiin pastelliväreissä. Kuvittelin olevani ajoissa toteutuksessa, mutta kuinkas taas kävikään. Tällä kertaa tunaroin ompelussa niin perusteellisesti, että purkuhommat viivästyttivät mekon valmistumista ja sainkin viimeisen napin vasta paikoilleen haasteen umpeutumisiltana klo 23.05:D Instagramin puolella mekko onkin ollut jo esillä, ja nyt siis luvassa tarkempaa esittelyä täällä blogin puolella. 



Pastellivärit. Mitä niistä tulee mieleeni? Vaahtokarkit, flamingot ja Miami Beachin ArtDeco-alueen rakennukset, taustalle vielä soimaan Miami Vicen tunnari, vaikka tässä postauksessa ollaan enemmän rokkilinjalla.. Pidän pastelliväreistä todella paljon, ja tilasin tämän ihastuttavan Timeless Treasuresin puuvillakankaan jo viime kesänä Hawthorne Theardsilta aikomuksena ommella tästä itselleni retrohenkinen mekko kesän Big Wheels- tapahtumaa varten. Mutta ovatkohan pastellivärit kuitenkin liian imeliä ja hempeitä omaan vaatetukseen.. 
Siispä, pysyttäydyin tälläkin kertaa turvallisella linjalla, ja päädyin ompelemaan tytölle mekon. Ehkä juuri sellaisen, jollaisen olisin halunnut itselleni. 





Satuin tekemään todellisen kaavalöydön pyöriessäni Etsyssä. Billie Party Dress oli ehdottomasti toteutettava!
Ainslee Fox Boutique Patterns -kaavoja voi ostaa suoraan heidän sivuilta tai Etsystä, josta itse tilasin. Tulostettavaa löytyy 48 sivun verran, mutta ei hätää, itse kaavoja oli vain muutama sivu.(jos haluaa säästää paperia ja mustetta, tulostaa vain kaavasivut ja lukee ompeluohjeet koneelta.) Harvoin näin kattavaa kaavapakettia tulee vastaan. Erittäin selkeät, yksityiskohtaiset ja kuvalliset ompeluohjeet erilaisine variaatioineen ja ompeluvinkkeineen olivat erinomaiset. Hintaa kaavalla oli 8,38€, mutta en miellä tätä pahan hintaiseksi. Erilliset kaavat löytyy niin vetoketjulliseen kuin tähän nappilistalliseen mekkoon. Ohjeissa oli vaihe vaiheelta myös neuvottu teren valmistus ja ompelu, jonka toki voi halutessaan jättää pois. Mutta nimenomaan ihastuin juuri noihin tereisiin:) 
Plussaa myös laajasta kokovalikoimasta(1-12v.) Kokovertailua oli helppo tehdä vartalo- sekä valmiin mekon mittataulukosta. Valitsin koon 4, joka vastaa tismalleen kuukauden päästä 4 vuotta täyttävän tyttäreni kokoa. 
  




Teren ja vyötärön vinokanttinauhan leikkasin ruudullisesta puuvillasta. Tereissä käytin ohjeen mukaista reilun 12mm ympärysmitan puuvillanyöriä.






Tässä mekossa huomio kiinnittyy nappilistaan, joten etureunojen kuviokohdistuksiin kiinnitin erityisesti huomiota. Muilta osin katsoin, että esim.hihoissa ja kauluksessa flamingolta ei puutu päätä ja kuviot kulkee vaakasuuntaisesti samalla tasolla. 
Tässä vyötärösauman saumanvarat tulevat päällepäin, koska helmaosa ommellaan yläosaan nurjat puolet vastakkain vinokanttinauhan toisen reunan kiinnittyessä samanaikaisesti. Tämän jälkeen vinokanttinauha käännetään saumanvarojen päälle ja nurjalle, ja lopuksi tikataan yläreunasta. 

Vaan kylläpä tuli tunaroitua. Ihmettelen ylipäätään, että sain mekon kasaan. Heti alkuun silitin tukikankaan väärään paikkaan, vaikka ojeessa nimenomaan oli mainuttu punaisella tekstillä, "varmista että silität tukikankaat keskietu reunoihin, ei hameen sivuihin":D Tuskailin myös vuoren kiinnityksessä, kuten myös tereiden ompelussa ja hihojen kanssa..  
Vuorta kiinnittäessä hihat jäivät kaksi kertaa sauman väliin, kolmannella kerralla luulin jo onnistuvani, mutta olin jo saumanvaroja keventäessä leikannut hihaan reiän. EEEEIIII! Ei auttanut kuin purkaa vuorta ja tehdä uusi hiha tereineen päivineen. Yksi napinläpikin meni uusiksi. Ja turkoosi ompelulankakin loppui kesken..








Helman sivusaumojen saumanvaroja en huolitellut koneella. Tähän testasin uusia jyhkeitä harkkosaksia. Jos nyt kovin alkaa näyttämään purkaantumisen merkkejä, voihan nämä surauttaa vielä siksakilla..





Mutta lopputuloksesta ei voi olla kuin tyytyväinen. Sinnikkäästi jaksoin nyhrätä mekon parissa, ja tyttären ilahtuneet kommentit olivat parasta kiitosta! Tästä projektista löytyi taas mukavasti haastetta ja erityisesti noiden tereiden ompelu on pitkään houkuttanut. Katsotaanpa mitä maaliskuu tuo tullessaan. Jos vain saan omiin mekkokaavoihin tehtyä tarvittavat muokkaukset, osallistun myös maaliskuun musta-valkoinen kontrastipari ja vastaväri -haasteeseen. Mutta mutta, eipäs innostuta nyt liikaa..:D Mukavaa viikonloppua, LET´S ROCK´N´ROLL!!  

43 kommenttia:

  1. Viivästyksestä huolimatta aivan hurmaava pastellimekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Pieni pelko oli välillä, että meneeköhän tämä ihana kangas pilalle, mutta kyllä siitä vain mekko tuli:)

      Poista
  2. Ihana mekko!! Kauniit kuvat myöskin, kivan tyyliset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina:) Omasta mielestä ehkä paras mekko, mitä olen ehtinyt tähän mennessä ommellut:)

      Poista
  3. Aivan ihastuttava, ja miten siistiä jälkeä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Oikein tyytyväinen olen lopputulokseen:)

      Poista
  4. Kerrassaan upea mekko! <3 Oletpas tehnyt hirmuisen työn! Toisen ompelut laittaa niin kovasti vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne välillä tahtoo tehdä, onneksi ei sentään liian usein, saattaisi ompeluinto latistua pidemmän päälle..:) Kiitos Unelmallinen:)

      Poista
  5. Tämä on kyllä täydellisen ihana pastellinen mekko! Flamingokangas on niin suloinen ja tuo ruudullinen vinokantti sopii tähän mekkoon kauniisti. Mekon pääntie kauluksineen on tosi mielenkiintoinen. Kyllä tässä on varmasti neitokaisen kiva pyörähdellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaivelin tämän ruudullisen puuvillan tilkkulaatikosta, kun muistin käyttäneeni tätä aiemmin tytön farkkutunikan kanttailuissa. Sävyltään sopi tähän flamingoon paremmin kuin hyvin:) Noissa kauluksen kulmakohdissa se vuoren kiinnitys tuotti vähän hankaluuksia..Tällä mekolla on ehditty pyörähdellä jo monen monituista kertaan:) Ja onpahan nyt synttäreillekin asu valmiina:)

      Poista
  6. Tämä on kyllä aivan superihastuttava mekko! Vaikeuksien kautta voittoon :). Ruutukankaan ja flamingokankaan liitosta tykkään erityisesti sekä tuossa pääntien alueeella on kaunis, erilainen muotoilu. Täytyypä käydä kurkkaamassa noita kaavoja, vaikka tyttöjen kesämekoille ei hirveästi taida olla tarvetta. Kai sitä kuitenkin yhden tai kaksi voi lähempänä kesää pyöräyttää, ainakin ehkä vanhimmalle, jolta aika monta kivaa mekkoa nyt jäämässä pieneksi ;). Kiitos siis sinulle jälleen uudesta kaavavinkistä! En minäkään tuota hintaa pahana pidä, voisin itsekin maksaa tällaisesta kun mallissa on kivaa jujua ja erottuu selvästi edukseen tavismekoista :). Teiltä löytyy kotoa kyllä mahtavia kuvaustaustoja, enkä ole muuten tajunnut että meidän tytöt on noin samanikäisiä, täällä synttärit vähän myöhemmin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska juttu, kun tällä hetkellä tyttö on niin Frozen -fani kuin vain voi olla ja ei suostuisi pukemaan mitään muuta kuin Anna ja Elsa aiheisia vaatteita, ja lisäksi tätä mekkoa. Kyllähän se ilahdutti, että äidin ompelukset ylsi ihan Frozen -tasolle:D josta tulikin mieleen...tytön kanssa ollaan katsottu elokuva moneen kertaan, ja siinä tanssiaiskohtauksessa Annalla on mekko, joka tekisi mieli toteuttaa. Vähän kansallispuku -tyyliin, jostain ihanasta villakankaasta, kirjontaa sun muuta. Käyppäs ihmeessä muuten vilkaisemassa noita kaavoja:) Kiva jos löydät sieltä jonkin toteutettavaksi, mekkoja ei voi koskaan olla liikaa:) Siellä on siis juhlintaa myös luvassa:) Ajateltiin viettää tuplasynttärit, kun itselläni on tässä kuussa ja vois ne valmistujaiskahvit keitellä samaan syssyyn. Kiitos Krista lämpimistä sanoista!

      Poista
  7. Ehdottoman piste iin päällä nuo tereet ja juurikin kiva yhdistelmä ruutu ja flamingot, kun ryhdistää mukavasti pastellikangasta :) Onko nuo harkkosakset jotkut spesiaalikangasversiot? Aina kirjoissa on kauniita tilkkuja harkkosaksittuina ja olenkin miettinyt, että voisi ostaa semmoiset sakset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itseasiassa tiedä onko näistä olemassa minkälaisia versioita..Ostin nämä paikallisesta kangas -ja käsityötarvikeliikkeestä. Valikoimissa olisi ollut halpisversioitakin, mutta myyjä suositteli näitä vähän laadukkaampia saksia. Jykevät nämä ainakin on käytössä, joten uskon, että nämä kestää tooodella pitkään. Kiitos Naurispelto kivasta kommentista:)

      Poista
  8. Arvasin että tästä tulee postaus! Kaunis, niin kaunis! Kangas on oikea herkku ja nuo ruutupuuvillakantit nappi valinta. Kauniit kuvat myöskin, radio on cool :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan minun oli tämä esitellä täälläkin, niin kiva tästä tuli:) Kangas on kyllä herkku, muistaakseni oli myynnissä myös harmahtavalla pohjavärillä, mutta tähän iskin silmäni välittömästi:) Kiva oli päästä kuvailemaankin pitkästä aikaa:) Kiitos Saija:)

      Poista
  9. Oi miten sievä mekko! Kauniit yksityiskohdat. Lopussa kiitos seisoo, vaikka tekovaiheessa olisi haasteita ja rentous kaukana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos älä muuta:) Tämä oli kyllä kaiken vaivan arvoista! Joten uusia haasteita kohti siis mennään:) Kiitos 9-10!

      Poista
  10. Sinä olet niiiin taitava! Ihanaihanaihana, ja tarkkaa työtä ❤️❤️ Ei riitä sanat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoskiitoskiitos Hannariina:) On tämä ompelu niin kivaa! Mukavia ompeluhetkiä sinne ensi viikkoon!<3

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitokset Erja:) Ihania ompeluita sinulla blogissa:)

      Poista
  12. Ai, että miten ihanan mekon olet tehnyt. Täydellinen! Kaunis kangas, ihana malli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kaavalöytö oli kyllä huippu! Pitkään tuli harkittua, mihin tämän kankaan uskaltaa leikellä:)

      Poista
  13. Kerrassaan upea mekko. Tämä on kyllä pienten neitojen unelmamekko ♡ Upeasti selätit vastoinkäymiset :) Upeat kuvat suloisesta tyttärestä ja kauniista kodistanne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Oli kyllä ihana seurata, kun tyttö pyörähteli ilahtuneena uudessa mekossaan:) Puuvillamekkoja vois kesäksi ommella vaikka muutaman lisää. Yläkerta onkin meillä vähän rokahtavampi, joten sopi kuvausympäristöksi oikein mainiosti:)

      Poista
  14. Ihana mekko ja huikeaa käsityöläisyyttä!

    VastaaPoista
  15. Ihana <3 Kyllä mä huokaillen katson huolella tehtyjä yksityiskohtia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna:) Yksityiskohtia on niin kiva näperrellä:) Passelit napitkin löytyi ihan nappivarastostani:)

      Poista
  16. Onpas sinulla ollut kivinen taival tämän kanssa, mutta lopputulos on huikaisevan kaunis ja todellakin voisin nähdä tämän sinun päälläsi myös. Taidat mahtua tuohon 12v kokoon ;). Leikkaukset ja yksityiskohdat ovat kauniit, kankaat myös. Toivottavasti mekko mahtuu kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en minä ihan niin pienikokoinen kuitenkaan ole, pikkusen tartteis suurentaa:) Tyttö saa kyllä ahkerasti käyttää mekkoa tulevana kesänä, ei meinaan mahdu enää vuoden päästä. Sitten täytyy vain tehdä uusi mekko ja toivon mukaan onnistuu vähän sujuvammin:) Kiitos Sanne-Maija ihanista sanoista:)

      Poista
  17. Tämä on kyllä niin upea! Kyllä kannatti nähdä vaivaa :). Voi kun oliskin joku pikkutyttö jolle tällaisen ompelisi. Kangas, tereet, koko mekon malli ja toteutus taas niin huippua. Ja kuvat ja suloinen tyttö ❤ . Hehkutinko jo liikaa ;). Mutta kun on vaan niin hieno :D. Mulla on muuten ihan samat harkkosakset, ostin ne opiskellessa n.15 vuotta sitten ja tosi hyvin pelaa vieläkin. Joten hyvä hankinta! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, olipa niin ihanasti sanottu, iso kiitos:) Aika huikea olo oli, kun mekko oli viimein kasassa:) Huvitti, kun jossain vaiheessa mietin, että onko mekossa mahdollisesti joku kohta, joka onnistui kerrasta..helman sivusaumojen ompelu:D Kiva kuulla, että sakset oli hyvä ostos! Melko kalliit, mutta eipähän tarvitse ostaa monia rimpuloita, jotka hajoaa heti käsiin tai tylsyy! Myyjä ei ollut ihan varma, voisko näitä terotuttaa?! Mukavaa viikkoa ja toivottavasti nähdään pian..:)

      Poista
  18. Nähtävästi valmistuminen vastusti ihan kunnolla, mutta on se sen arvoinen. Todella kauniin mekkokaavan yksityiskohtineen olet löytänyt; tereet, kaulus, nappilista.. kertakaikkisen ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mARa:) Tämä oli kyllä aikamoinen löytö, heti ensi vilkaisulta päätin, että tämä on toteutettava. Oon tykästyny näihin pdf-kaavoihin ja Etsystähän niitä löytyy kyllä joka lähtöön:)

      Poista
  19. Voi miten upea! Hienoja yksityiskohtia ja ttas niin viimeisteltyä jälkeä! Ei kyl arvaisi noita tunarointeja. Lohdullista kuulla kkuitenkn että muillekin sattuu kaikenlaista. ;) hauskat kuvat myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jestas tätä kännykän automaattisyöttöä... muutama kirjoitusvirhe! ;)

      Poista
    2. Oi kiitos:) Voi, kyllä sitä mulle sattuu kaikenlaista näissä ompeluissa, eikä kaikkee kehtaa edes kertoa:D Tämän ompelu vain alkoi huvittaa niin paljon, että oli pakko oikein listata noita ongelmakohtia:)

      Poista
  20. Ensinäkemältä aivan ihastuttava mekko, mutta kun katsoo tarkemmin niin näkee paljon upeasti työstettyjä yksityiskohtia. Tunarointi ei näy lainkaan, vaikka voin uskoa että välillä ei todellakaan mene putkeen :D Mullakin näitä vaikeuksien kautta voittoon -tapauksia löytyy, kuten myös viimeisin takkikin minkä ompelin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia:) Tässä kaavassa olikin jo itsessään niin kivoja yksityiskohtia, ettei kaivannut enää omia lisäyksiä. Ja onneks mekko on vuoritettu, niin moneen kertaan puretut ja ommellut saumanvarat jää piiloon:) Aivan ihana se sinun uusi parkatakki! Vaikka sullakin ompelu vastusteli, niin lopputulos on kuitenkin aivan huikea!

      Poista