torstai 9. kesäkuuta 2016

Ommellen iloa!

Olin todella otettu, kun Villa ja Villa blogin Minna ja Jaana kyselivät halukkuuttani ja mahdollisuuksiani osallistua heidän järjestämään Ommellen iloa -hyväntekeväisyyshaasteeseen. Halusin tottakai mukaan näin upeaan ja tärkeää juttuun! Kiitos ja kumarrus Villa ja Villalle, olette nähneet paljon vaivaa haasteen järjestelyissä!

Kun kohdeperheiden haku- ja valintaprosessit oli suoritettu ja jokaiselle harrasteompelijalle löytyi oma kohdeperhe, päästiin itse asiaan, tuottamaan ommellen iloa, ilolla ommellen! Kohdeperheeni vaatetoiveita pääsin jakamaan ja toteuttamaan yhdessä taitavan ja tehokkaan HommaHuoneen Sanne-Maijan kanssa.

Lähdetäänpä tytön asusta. Toiveena oli pinkki hihaton toppi sydän yksityiskohdalla, eikä pieni kimallus ollut myöskään pahitteeksi.  








Maxi dots, Ottobre 3/2014.
Hyvin simppeli toppi. Pään- ja kädentiet resorikanttauksin sekä pääntien rypytykset Framilon joustonauhan avulla. Sydänyksityiskohtaan olisi ollut lukematon määrä toteutustapoja. Olen kuitenkin pitkään halunnut kokeilla kankaanpainantaa, joten nyt siihen syntyi oiva tilaisuus. Ostin paikallisesta askartelutarvikeliikkeestä hopean väristä Emo-tuotannon painovalmista peittävää kankaanpainoväriä, jota töpöttelin kankaalle superloninpalalla. Sabluunan askartelin tulostinpaperikääreestä, kiitos vinkistä Villa Kianalle:) Se todellakin toimii!:) 

Jotten olisi päässyt haasteessa aivan liian helpolla, annoin lapsille mahdollisuudet esittää myös toiset vaatetoiveensa. Tytön toiveena oli trikoinen kesämekko, johon hän sai valita mieleisen kankaan kangaskaapistani. Timanttitrikoo oli ehtinytkin tovin marinoitua kaapissani.

Noh, kolmas kerta toden sanoo. Surautin topille seuraksi vielä viskoosijerseyhousut, ihan vain ompelun ilosta:) 





Viskoosijerseyhousut:
Sloppy Fit, Ottobre 3/2015.
Mukavat kesäpöksyt kauniilla laskoksilla ja sivutaskuilla varustettuna. Takakappaleen vyötärökaitaleen kaksi kuminauhakujaa takaavat mukavan istuvuuden. 




Timanttinen trikoomekko:
Solis dress, Sofilantjes Patterns
Tähän väliin en voi olla mainitsematta Vaahtokarkkimonsteri blogia. Hän on oikea Sofilantjes kaavojen lähettiläs:) Käykääpä ihastelemassa ja inspiroitumassa Kirsin tyttärelleen ompelemista Solis mekoista!
Mekko on malliltaan erittäin ihonmyötäinen, joten jännitti osaanko valita tytölle oikean koon. Onneksi oma tyttäreni oli muutamilta mitoiltaan hyvin samankokoinen ja näin pystyin tekemään kokovertailua. Mekko osoittautuikin juuri sopivan kokoiseksi! Kellohelmaiseen versioon kangas ei riittänyt, mutta laskostettuun se riitti mainiosti. Yhdistin raitatrikoota olkaimiin ja yläosan vuoritin ohuen ohuella viskoositrikoolla. Tarkoituksenani oli kantata helma mustalla joustokanttinauhalla, mutta lapset olivat napanneet nauhan leikkeihinsä ja vetäneet sillä potkuautoa..pahaa jälkeä saivat aikaan:D




Siirrytäänpä sitten pojan asuun.


Raglanhihainen t-paita:

T-shirt for boys, Burda 3/2013.
Pojan toiveena oli erään lastenvaatemerkin viime mallistosta bongattu graafinen, vinoleikkauksinen paita. Teistä osa varmasti tunnistaa mistä vaatemerkistä on kyse..
Muokkasin kaavaan vinoleikkaukset sekä lyhensin hihat. Väritoiveiden mukaisia kankaita ei itseltäni löytynyt, joten yhteys haasteessa mukana olleeseen Koot.fi kangaspuotiin ja heiltä sain lahjoituksena harmaata ja mintun vihreää trikoota. Suuret kiitokset kangaslahjoituksesta!

Lahjoituskankaista sain ommeltua vielä toisenkin paidan.
Tämä hirsimökkitekniikalla toteutettu paita on muokattu kahdesta kaavasta. Paidan pohjana ottobre 1/2014 Railway Stripes, josta myöskin lyhensin hihat. Hirsimökkitekniikalla toteutettu kolmio on yhdistetty Ottobre 1/2015 Triangle paitakaavasta.





Svetarihousut:
Last Minute, Ottobre 1/2015.
Poika esitti toisena toiveenaan collarihousuja. Kankaaksi hän valitsi kangaskaappini valikoimasta tumman harmaan joustocollegen. 
Yksivärisiä housuja ryhdittää erikoiset leikkaukset tikkauksineen sekä mallista löytyy muodikkaasti pudotettu haara. Peitetikkikonekin pääsi pitkästä aikaa tositoimiin!

Näin lopuksi voisin todeta, että haasteen tarkoitus, tuottaa iloa ommellen toteutui yli odotusten. Häkellyin täysin perheeltä saadusta ihanasta palautteesta. Vaatteet olivat mieluisia ja juuri sopivan kokoisia!  

Olihan tämä kokemuksena aivan mahtava ja antoisa. Haastetta toteutettiin yhteishengessä, tsemppasimme toinen toisiamme, sekä jaoimme ilon ja onnistumisen hetkiä. Ihana oli myös rupatella päivän kuulumisia ompeluiden lomassa! Kiitokset myös siis Sanne-Maijalle, Hannalle ja Kristalle!

Käykääpä kurkkimassa haasteeseen osallistuneiden blogeista ja Instagram -tileistä, millaisia upeita vaatepaketteja osalle kohdeperheistä on ehtinyt jo lähteä.
Cutie, Eilen tein, Fagerwear, HAH, HannaMi, Helmoja ja hepeneitä, Hippu, HommaHuone, Kaiken takana on äiti, Kototeko, Kärpäsiä keitossa by Mersia, Kätilön käsistä, Liljatar, Lydia, Mehelmie, Miiinullekko, Mumintalo, m3niemi, Osifa, Punatukka ja kaksi karhua, saaraoikarinen, Unelmallinen, Vaahtokarkkimonsteri, Villa Kiana sekä Villa ja Villa.

Haasteessa mukana olevat kangaskaupat:
Ikasyr, Koot.fiKäpynen, Nappinja, PaaPii Design sekä Tyyne-Esteri.









Villa ja Villa -blogiin tulee myöhemmin vielä koostepostaus kaikista haasteeseen osallistuneiden tuotoksista. Jättipostausta siis luvassa:)! 

36 kommenttia:

  1. Voi sinua, mitä kaikkea ihanaa olet tehnytkään! Toiset ne laittaa silityskuvia, niin sinä se teet kankaanpainanalla noin upean kuvan! Kopiopaperikääre on todella monipuolinen apuväline, opin sen yhdellä kurssilla. Tilkkutöissä käyttävät sitä myös. Housujen slimmiys ja upeat yksityiskohdat hivelevät silmiäni. Tuo vyötärökaiteleen risareunaratkaisu on oikein hyvä, pitääkin laittaa mieleen. Tytön housut ovat myös todella coolit, musta ryhdittä kuviollista kangasta hienosti.

    Kiitos myös kauniista sanoistasi, hihkasin ilosta, kun huomasin, että teemme samalle perheelle. Mutta ollaanpas yhteyksissä, vaikka prokkis onkin jo ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Sanne-Maija! Noita silityskalvoja ajattelinkin ensin. Mutta ostamani kalvot ovat olleet irrallaan laatikon pohjalla lähemmäs kaksi vuotta, näinköhän olisivat enää tarttuneet tai pysyneet kiinni..Päädyin siihen lopputulokseen, että kangasväri taitaa kestää paremmin pesut sun muut. Tykkään kyllä itsekin noista collareista, kaavasta löytyy kivoja erikoisuuksia:) Ja ehdottomasti ollaan yhteyksissä, vaikka haaste onkin jo ohi. Jospa satuttas joskus näkemään livenäkin:)

      Poista
  2. Wautsi! Olet tosiaan panostanut tuohon ompeluun! Mekko on aivan upea ja mikä kangas! Nuo vaatteet tulevat varmuudella pidettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisiin haaste/lahja ompeluihin liittyy aina erityinen jännitysmomentti, että saanko ompelujäljestä varmasti tarpeeksi siistiä ja onko vaate saajalleen mieleinen. Tässä tapauksessa toteutus meni ihan nappiin:) Kiitos Saija kehuista:)

      Poista
  3. No, wow! Siis tosiaankin WAU! Ihan mahtavat setit. Niin hurjasti ihania yksityiskohtia, että mää pökrään. Tuo risareuna ja nuo leikkaukset. Tuo poikien setti sopis niin mainiosti meidän vaatekaappiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos kiitos:) Ihan peruscollarit ois tuntunut jotenkin liian pliisuilta(ja ompeluista täytyy aina löytyä vähän haastetta), joten valokoin kaavan, josta löytyy mahdollisimman paljon valmiita yksityiskohtia. Ei tarvinnut muuta kuin hurruutella menemään:) Tällaiset pöksyt pitää joku päivä tehdä myös omalle pojalle:)

      Poista
  4. Herttinen kuin ahkera oot ollut! Nämä on IHANIA! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Ihmettelen kyllä itsekin tätä vaatteiden määrää, en ole hetkeen saanutkaan näin paljon aikaiseksi, tästä saavutuksesta olen ylpeä:D huh, miten upeita oli ne sinun tekemäsi haasteompelut<3

      Poista
  5. Mahtavaa, kun olit mukana, kiitos <3 Aivan mielettömiä vaatteita kaikki! Näistä on todellakin ollut ommellen iloa <3 En tajunnutkaan Insta-kuvan nähdessä, että tuo on tehty kangasväreillä. Hieno, wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Näitä ommeltiin ilolla ja lämmöllä:) Mahtava tunne, kun pääsi auttamaan ja tuottamaan iloa rakkaan harrastuksen kautta!

      Poista
  6. Ei voi muuta kuin ihmetellä miten oot ehtinyt noin monta vaatetta ja noin upeilla, viimeistellyillä yksityiskohdilla! Kaikki vaatteet on huikeita, mut jotenkin tällä kertaa varsinkin nuo housut, laskokselliset ja collegehousut yksityiskohdilla kolahtaa. Kiitos vaan Sofilantjes -hehkutuksesta, ihan tässä punehtuu ;) Mut oon mä ainakin innokas, jos ei niin taidokas lähettiläs, ja uskokaa tai älkää, ihan kaava- ja virtuaaliompeluhengauspalkalla;) Nytkin just parin kaavan testaus menossa, vaikka aikataulu tuottaa tuskaa, kun kotona ei oo printteriä ja oikeesti ois miljoona muuta juttua mitkä pitäis tehdä ens viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä minäkin ihmettelen:D Mutta kappas, niin sitä vain saa aikaiseksi, kun lakkaa jahkailemasta ja ryhtyy hommiin:) Tästä haasteesta sain kyllä uutta pontta seuraavaan projektiin. Ois tarkoitus toteuttaa jotain pitkään haaveissa ja suunnitteilla ollutta..:) Jes, siellä on uusia kaavatestauksia luvassa! Mikähän seuraava hittikaava mahtaa olla;) Kiitos Kirsi ihanasta kommentista:)

      Poista
  7. Nämä on kyllä niin hienot ja monikäyttöiset setit! Ajan hengessä olevia vaatteita, varmasti ihan lasten lempparivaatteet :). Collegehousut olis ihan meidän pojan näköiset myös, mutten taida saada samanlaisia aikaiseksi ;).

    Oli kuule oikein mukava rupatella projektin puitteissa, että kiitos vaan itsellesi sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis Krista:) Ajan hengessä olevia "isojen tyttöjen ja poikien" vaatteita, se minulla oli näissä ajatuksena:) Meidän pojalle kävisi myös nuo collarit, mutta näinköhän sitä samanlaisia jaksaisi tehdä:D

      Poista
  8. Siis vau, mitä yksityiskohtia taas kerran! Todella kauniisti oot kaiken toteuttanut, ihan varmasti tuo iloa saajalle. <3 Noiden housujen kangas on kllä myös tosi herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paulina:) Viime kesänä ompelin itselleni kesämekon tuosta tytön housukankaasta. Projektista jäi yli kangaspaloja, joista sain nipin napin kasattua nämä housut:)

      Poista
  9. Vaude, siellä on valmistunut vaate poikineen hyvään tarkoitukseen! Hienoja kaikki ja niin viimeisen päälle siistiä jälkeä taas!

    VastaaPoista
  10. Aivan mahtavia vaatteita olet ommellut ja vitsit miten siistit tikkaukset ja yksityiskohta muutoinkin! Ihanaa, että lähdit mukaan tähän <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, mielelläni lähdin mukaan:) Peitetikkikoneella saikin näppärästi tehtyä tikkaukset. Taisin kyllä yhden illan säätää pelkästään lankoja, olin nimittäin vallan unohtanut millaiset säädöt millekin kankaalle piti olla:)

      Poista
  11. Ooo, miten upeita! En yhtään ihmettele, että sait hyvää palautetta :) Todella hienoja yksityiskohtia! Olen tainnut sitä vinoleikkauspaitaa katsella sillä silmällä, mutten enää muista minkä merkin se oli. Silloin taisi häiritä joku väri (valkoinen miehustassa, ei niin kätevä?), joten voisikin itse toteuttaa mieluisilla väreillä.

    Todella siisti tuo painatus. Luulin ensin, että se on tehty silhuettileikkurilla silityskalvosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annan vihjeen, vaatemerkki alkaa M-kirjaimella:) Silhuettileikkuri ois varmasti kätevä peli. Silityskalvojen lisäksi sillä sais leikattua sabluunatkin kankaanpainantaa varten. Minulla vaan ei taida olla tarpeeksi käyttöä laitteelle, että sellainen kannattaisi ostaa:D Sydänpainatus muuten kimaltelee vähän samaan tapaan kuin glittersilityskalvosta tehty kuva! Kiitos naurispelto kommentista ja kiva kun piipahdit täällä:)

      Poista
    2. No sitten olen varmaan ihan oikeassa merkissä kuvitelmissani :) Minä ihastelen aina niitä silhuettileikkurilla tehtyjä kalvokuvia, kun inhoan kalvojen leikkausta, mutta tosiaan leikkurin hinta on minullekin ihan liian suuri, vaikka tarve toisaalta varmaan kasvaisi, kun leikkuri olisi saatavilla. Mutta eipä sitä ompeluaikaakaan ole niin paljon, että kannattaisi, vaikka tekisi pelkkiä silityskalvokuvallisia vaatteita ;)

      Poista
  12. Upeita vaatteita. Nuo housujen tuikkaukset ovat todella taidokkaita :)En yhtään ihmettele että lapsukaiset ovat olleet tyytyväisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo:) Resorikanttauksia muuten jännitin eniten. Onneksi olin sen verran viisas, että tein muutamia testitilkkuja pinkistä puuvillatrikoosta ja resorista. Ensimmäisllä säädöillä ja resorisuikaleiden pituuksilla resorit vetivätkin kankaat aivan kurttuun..Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin:)

      Poista
  13. Nämä on kyllä niin huikeita vaatteita! Ihan vaan ihailen nyt :). Niin viimeistellyt ja siistit, kuten kaikki sinun työsi! Painanta onnistui mahtavasti, kestää varmasti hyvin pesuissa. Kiitoksia vaan sinulle, on tosiaan kivaa ollut "rupatella" tämän projektin (ja muutenkin) tiimoilta. Vertaustuki onkin sitä parasta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kävi kyllä naurattamaan kanttinauhan kohtalo :D. Lapsilla mielikuvitusta riittää! Onhan se aika näppärä käyttää vetonaruna kaikkia ompeluhuoneesta löytyviä nauhoja ;).

      Poista
    2. :D Olin silloin kylillä asioimassa, kun sain mieheltä viestin, että "eihän se musta pitkä nauha ole tärkeä, millä lapset leikkivät"? Nauha oli niiiin solmussa ja venynyt, että ei sillä kyllä pahemmin enää kanttailtu:D

      Poista
    3. Kiitokset kankaanpainanta vinkeistä:) Onneksi en tehnyt niistä vanhoista silityskalvoista. Olis ollut tosi ikävää, jos kuva olisi irronnut ekassa pesussa. Painatuksesta tuli varmasti kestävämpi ratkaisu. Kiitos Hanna kehuista:)

      Poista
  14. Ihan huikeita vaatteita olet taas taikonut! Vaatteet on tehty niin viimeisen päälle. Tuo tytön housukangas on aivan ihana ja paidan painokuvio upeasti onnistunut. Tykkään tosi paljon noista tilkkutekniikalla tehdyistä pojan paidoista. Myös mekon malli näyttää hurjan kivalta. Mekon kuosi ja malli sopivat tosi hyvin yhteen. Jotenkin ihan poikkeuksellisen onnistunut kokonaisuus. Tosi kiva on ollut seurata tätä hienoa projektia eri blogeissa! Kivaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pizzicato:) Tätä settiä oli mukava tehdä ja lopputulokseen olen varsin tyytyväinen:) huh huijaa, huomasin et tästä viimeisimmästä postauksesta on 2kk aikaa..:/ jospa ensi viikon aikana ehtisi kuvailla valmistuneita ompeluksia:)

      Poista
  15. Huh mahtavan määrän olen ommellut vaatteita! Nuo tytön housut on niin mageet, mulle kans! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Unelmallinen:) Tykkään kans noista tytön housuista. Voisin kans haluta samanlaiset, just tuolla kukkakankaalla:)

      Poista
  16. Vau, siis nämä ompelemasi vaatteet ovat todella upeita, huh huh !! Sinun ompelujälkesi on käsittämättömän siisti. Tykkään kyllä tyylistäsi ja maustasi yhdistellä kankaita. Ihanan vaatekokonaisuuden olet tehnyt. Voin hyvin kuvitella, miten onnellisia saajat olivat:)
    Mukavia loppukesän päiviä sinulle!

    VastaaPoista