keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Pala Lumousta ja Ted Baker rakkautta.



⚫⚪⚪⚪⚪
⚪⚫⚪⚪⚪
⚪⚪⚫⚪⚪
⚪⚪⚪⚫⚪
⚪⚪⚪⚪⚫


Villa&Villa - DIY reppu  ★★★★★

TUOTETIEDOT     v
Kaavat ja ohjeet: Villa ja Villa -blogi.
(omat muokkaukset: repun yläkulmat pyöristetty, olkahihnat kokonaan nylonnauhasta, yksi kantohihna)
Koko: 28x34x12cm
Sisäpuolella vetoketjutasku.
Etupuolella läpällinen tasku solkikiinnityksellä.

PINTA -JA VUORIMATERIAALI     v
Lumous puuvillasatiini, Guldunen - Elina Antila, Ommellinen.fi
Enstex, kiiltäväpintainen "työpukukangas", Blue Velvet.
Silitettävä kuitupohjainen tukikangas.
Vlieseline Decovil 1 silitettävä tukikangas takakappaleen sekä pohjan tukemiseen. Varmistukseksi tikkasin tukikankaan kiinni päällikankaisiin.

MUUT TARVIKKEET     v
Metrivetoketju ja vetimet (asensin vetoketjuun 2 vedintä vastaikkain, näin vetoketju aukeaa kahteen suuntaan)
Vyösolki 
Metallisoljet (olakahihnojen kiristimet) 
Suorakulmaiset lenkit 
Nylonnauha
Nyöri (tereiden ompeluun)




⚫⚪⚪⚪
⚪⚫⚪⚪
⚪⚪⚫⚪
⚪⚪⚪⚫
SACÔTIN - Annie käsilaukku ⭑⭑⭑⭑⭑

TUOTETIEDOT     v
Kaavat ja ohjeet: Annie bag, sisältää 4 eri variaatiota, Sacôtin.com
Koko: 30x30x8cm (variaatio #4) 
Sisäpuolella kännykkätasku sekä vetoketjullinen tasku.

(Omat muokkaukset: Lyhyemmät kantohihnat. Lisäyksenä säädettävä olkahihna ja sivuilla lenkit hihnan kiinnitystä varten. Korvasin avovetoketjun metrivetoketjulla, jonka jätin toisesta päästä reilusti pidemmäksi, näin laukku avautuu täysi auki. Vetoketjun päähän ompelin nahkaisen stopparin.) 

PINTA- JA VUORIMATERIAALI     v
Lumous puuvillasatiini
Enstex (kaarrokkeet)
Huopa (kantohihnat)
Nylonnauha (olkahihna)

MUUT TARVIKKEET     v
Metrivetoketju ja vetimet
D-renkaat 
Metallisolki (olkahihnan säädin)
Karabiinikoukut (olkahihnan kiinnittimet)


⚫⚪
⚪⚫

Aurinkolippa - SK 5/2017      ⭑⭑⭑⭑⭑

TUOTETIEDOT     v
Kaava ja ohjeet: Suuri Käsityö 5/2017
Koko: Yksi koko, säädettävä.

PINTA- JA VUORIMATERIAALI     V 
Lumous puuvillasatiini
TWILL puuvilla (panta ja nauhat), Eurokangas
Silitettävä kuitupohjainen tukikangas
Vlieseline decovil 1, (lipan vahvike)




⚫⚪
⚪⚫ 
Punatukka ja kaksi karhua
DIY- pussukka              ⭑⭑⭑⭑⭑

TUOTETIEDOT
Kaava ja ohjeet: Diy - pussukka tuplavetoketjulla, 
Punatukka ja kaksi karhua -blogi.

PINTA- JA VUORIMATERIAALI
Lumous puuvillasatiini
TWILL puuvilla (olkahihna), Eurokangas

MUUT TARVIKKEET
D-renkaat
Karabiinikoukut 
Metrivetoketju ja vetimet

⚫⚪
⚪⚫
Rose - meikkipussi                 ⭑⭑⭑⭑⭑

TUOTETIEDOT     v
Kaava ja ohjeet: Paper piecing Rose -malli, Jitka Design Inc.

MATERIAALIT     v
Lumous puuvillasatiini
Tumma ja vaalean vihreä puuvillakangas
Metrivetoketju ja vedin


Avainnauha                 ⭑⭑⭑⭑⭑

TUOTETIEDOT     v
Lumous puuvillasatiini
Turvalukko
Karabiinikoukku


Moikka moi!
Minä täällä, pitkästä aikaa raapustelemassa:) Mites teillä on syksy lähtenyt käyntiin? Huomasin tuossa muutama viikko takaperin aamukahvia hörppiessä keittiön ikkunasta pihan vaahterapuuhuun ilmestyneet ensimmäiset kellertävät lehdet ja olen siitä hetkestä lähtien ollut syksyisissä fiiliksissä. Olen enempi kesäihmisiä, mutta jotenkin tää syksy tuntuu nyt just parhaalle. Tämä syksy ei ole tuonut tullessaan mitään radikaaleja muutoksia meidän arkeen. Arki soljuu kivasti omalla painollaan, vaikka kesällä sitä vielä toivoi, että voi kun tää upea kesä ei loppuis koskaan..
Mut hei, mennäänkö heti asiaan, mun on nimittäin päästävä heti kertomaan tästä kesällä ompelemastani asustekokoelmasta!

Tämän kokoelman inspiraation lähteenä on toiminut brittiläinen design-merkki, joka tunnetaan sen upeista, värikkäistä kukkakuoseistaan sekä tarkkaan harkituista, näyttävistä yksityiskohdistaan. Brändin tunnusomaisimpia tavaramerkkejä ovat söpöt rusettisomisteet ja korumaiset metalliosat, jotka hehkuvat tällä hetkellä ruusukultaisina. Ihanan naisellista, muttei liian aikuismaista. Just mun makuun.   
 Viime keväänä tuli varmaan sen sata kertaa klikattua Zalandon verkkosivulle unelmoimaan yhdestä Ted Bakerin hempeän roosan värisestä, kukikkaisesta pikkurepusta. Olen nimittäin pitkään tarvinnut kompaktia reppua kaupunki- ja pyöräreissuille, johon saisi pakattua tärkeimpien tavaroiden lisäksi pienet ostokset ja jonka kanssa kädet jäisi vapaiksi kaikkeen muuhun oleellisen, kuten vaikka pyörän sarvista kiinni pitämiseen:D Joku siellä takaraivossa kuitenkin kolkutti, älä osta. Ja olihan se kallis. Siinä vaiheessa alkoi kyteä ajatus itsetehdystä repusta. Pääsisin viimein testaamaan Villa ja Villan blogissa taannoin näkemääni reppu ohjetta. Vielä kun saisin palan upeaa Elina Antilan suunnittelemaa Lumous puuvillasatiinia, josta ehdin alku vuodesta vain pikaisesti haaveilla, kun kangas olikin jo loppuunmyyty. Tarkistin asian vielä Ommellisen verkkokaupasta, juu. Loppuunmyyty. Kiertelin kangaskaupat, selailin nettipuodit, mutta yksikään kukkakangas ei sykähdyttänyt samalla tavalla kuin Lumous. 

Tästä seurasi ihmeellisten tapahtumien sarja. Olin aivan myyty, kun huomasin Instagramissa Prym:n päivityksen kevään uutuuksista, ruusukultaisista ompelu- ja laukkutarvikkeista. Oliko Ted Baker ryhtynyt yhteistyöhön Prymin kanssa ja laajentanut tuotevalikoimaansa ompelutarvikkeisiin. Ei kai sentään, vaikka kyllähän Tediä saa nykyisin seinälaatoista lähtien.       
Nyt olin päättänyt, ompelen repun itse. Vaikka sitten yksivärisenä mustana, mutta ruusukultaiset yksityiskohdat siihen joka tapauksessa tulee. Laitoin kuitenkin vielä viestin Ommelliselle kysyäkseni, ettei nyt jostain kangashyllyjen välistä tai tilkkulaatikon pohjilta löytyisi edes pientä palaa harmaapohjaista Lumouksen puuvillasatiinia. Olin valmistautunut pettymykseen, mutta pian sähköpostissa odotti melkoinen yllätys. Kangasta oli löytynyt siivouksen yhteydessä pienen värivirheen omaava 1,4 metrin pala. Ei tarvinnut toista kertaa miettiä, ostin koko palan ja kangasta odotellessa aloin laatimaan suunnitelmaa, mitä kaikkea muuta ihanaa kankaasta saisin ommeltua. 

En tiedä miten näitä ruusukultaisia tarvikkeita on tällä hetkellä tarjolla kivijalkapuodeissa, mutta keväällä taisin nähdä vain kukkarokehyksiä ja ommeltavia neppareita, ja niitäkin vain yhdessä liikkeessä. 
Ostin ekat Prym:n Rosè gold karabiinikoukut Kuopion Nappi ja Nauhasta, jotka jouduttiin tilaamaan erikseen ihan minua varten. Loistavaa palvelua, niin kuin aina siellä asioidessa<3 Niillä päästiin vasta alkuun. Ostin niitä lisää Kankaita.com:sta isomman tarviketilauksen mukana. Laukkutarvike osastolta löytyi tuota Rosé - mustan väristä metrivetoketjua ja siihen sopivia vetimiä, d-renkaita, suorakulmaisia metallilenkkejä, avainrenkaita ja metallisolkia. Prym:n Rosé gold vyösolki on ostettu Ebaystä, mutta niitäkin näköjään saa nyt tuolta Kankaita.com:sta.

Lumous sopi asusteiden ompeluun paremmin kuin hyvin. Kangas on siitä jännää, että kukkakuvio kulkee vain kankaan toisessa reunassa. Leikkasin kankaan tarkoin laatimani leikkuusuunnitelman mukaan, niin että suuret kukat pysyisivät mahdollisimman ehjinä ja kukkia riittäisi repun lisäksi myös isompaan käsilaukkuun. Kankaan harmaan värisen osuuden käytin laukkujen vuoriin. Sitä mainittua värivirhettä en kankaasta muuten edes löytänyt:) Laukkujen lisäksi ompelin kesähelteille aurinkolipan, jonka jouduin kokoamaan jo pienemmistä paloista. Viimeisistä kankaan rippeistä ompelin kännykkäpussukan, avainnauhan sekä paper piecing tilkkutekniikalla pienen meikkipussukan. Meikkipussiin ei ollut enää pinkkiä tai punaista jäljellä, joten ruususta tuli musta. Voi kun aina tulis käytettyä kankaat näin tarkkaan. Tässä tulikin paikattua monta tarveaukkoa. Nyt mulla on uudet ihanat asusteet niin töihin kuin vapaalle!   

Lumoavan kaunista syksyn alkua teille jokaiselle ihanalle lukijalle<3
Ps.Täällä valmistellaan jo seuraavaa virkkaus aiheista postausta. Luvassa jotain hassun hauskaa, pehmoista ja värikästä. Palailen asiaan varmasti ennen ensi lumia:D 

  

14 kommenttia:

  1. Kylläpä on upea setti!!! Tykkään myös Ted Bakerista ja nämä ovat hienommat kuin aidot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija ihanista sanoista<3 Luulen että mun ei nyt pitkään aikaan tarvitse haaveilla uudesta Tedin laukusta, tuli näistä sen verran ihanat:)
      Hitsi, kun tuo kangas loppui kesken. Tiedät varmaan ne Tedin herkullisen väriset muovipintaiset laukut? Huomasin että kangaskaupoissa on myynnissä sellaista kristallimuovia, oisin sitä halunnut kokeilla pikkulaukkuun:) Täytyy kokeilla sit seuraavan kerran, kun tulee laukulle taas tarvetta:)

      Poista
  2. Mukistyneenä katson uudelleen ja uudelleen tekemisiäsi. Olet huikean taitava ja kättesi jälki on niin siistiä ja viimeisteltyä. Aivan ihastuttavat kankaat olet valinnut. Tykkään kovasti niistä. Tyylikästä kerrassaan 💛🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kanneli<3 Olihan näissä aika paljon työmaata, mutta ovat kyllä kaiken sen työn ja vaivan arvoisia! Tykkään näistä ihan hirmusesti<3 Ja kyllähän se vaati jonkin verran myös kärsivällisyyttä ja näppivoimaa. Jossain kohti oli niin paksut kangaskerrokset, että ompelukone alkoi jo nikottelemaan. Pikkusen kun hidasti vauhtia ja vaihtoi järeemmän neulan, niin hienosti se Pfaffi jaksoi loppuun:)

      Poista
  3. Aivan lumoavia Lumous-tuotteita! Ottaisin kaikki itselleni käyttöön, jos olisi vain mahdollista. Tuo käsilaukku on ihan superLumous! <3 Taitavuutta ja kauneutta kuvat täynnänsä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumous on ihan ykkös kuosi! Tossa puuvillasatiinissa on just sellanen ihana ylellinen tuntu ja sitä oli mukava ommella. Toivottavasti sitä tulis joskus vielä myyntiin. Kaunis kiitos Pikku Akka!

      Poista
  4. Ihan huikeita ompeluksia, niin lumoavia 😍 Vilauttelit jotakin kuvausjuttua jokunen aika sitten instassa ja näille taisit kuvauspaikkaa silloin tehdä. Hän silloin miettimään, että nyt on taatusti tulossa jotakin ihanaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näille:) Ei kyllä ihan tullu sellaisia verkkokauppojen tasaisen vaalean taustaisia tuotekuvia mitä piti:D Pitää varmaan seuraavaks hommata studiovalot:D Oon kyllä tosi kiinnostunut myös kuvaamisesta ja haluisin oppia sitä enemmän. Voi kun joskus ois niin paljon aikaa että pääsis valokuvaus kurssille. Kiitos paljon Eerika kommentista<3

      Poista
  5. Ihanat! Rohkaistuisikohan sitä itsekin kokeilemaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara ihanasta kommentista ja vierailusta<3 Rohkeasti vain kokeilemaan! Hankalinta laukuissa on mun mielestä paksujen kangaskerroksien(erityisesti missä on kovikekankaat) ompelu. Villa ja Villan reppu ohjeet on tosi selkeet ja yksityiskohtaiset. Kuvat auttoi tosi paljon. Käsilaukku on aika simppeli tehdä, siinäkin hyvät ohjeet mukana:) Tulehan sit kertomaan minkälaiset tuli;)

      Poista
  6. Voi hyvänen aika, miten kauniita - ihan mykistävän upeita! Tykkään myös hurjasti Ted Bakerista, mutta nämä ovat kyllä vieläkin kauniimpia! Olet ihan käsittämättömän taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Kovassa käytössä ovat olleet:) Reppu eritoten on kyllä hirmu näppärä!

      Poista