lauantai 20. lokakuuta 2018

Virkatut amigurumit ja Crochet LocoRoco elokuvan ENSI-ILTA (+VIDEO)

Oletteko kuulleet LocoRocosta? Tuosta hassun hauskasta Play Station konsolipelistä, jossa Moja Corpsin pahikset yrittävät vallata hellyyttävien palleroisten planeetan. Pelaajan tehtävä on kasvattaa LocoRoco hahmoa keräämällä erikoiskukkia (vai marjoja?) ja vyöryttää löllyräiset läpi sokkeloisten tasojen ohjainta kallistaen puolelta toiselle ja pomputella esteiden yli kahta näppäintä yhtä aikaa rämpyttäen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, aivan mahtava peli. 

Se oli alkukesää, kun latasin tämän kyseisen pelin meidän pleikkarille. Käsityöharrastaja näki pelissä heti potentiaalisia inspiraation aineksia. Kaikki ne ihanat värit, muodot ja sympaattisen oloiset hahmot, joilla jokaisella on oma persoonansa, alkoivat yks kaks yllättäen näyttäytyä tv-ruudulla minun silmään virkattuina amigurumeina. Sormet syyhyten kolusin jo lankalaatikolla ja uskomatonta mutta totta, lankoja löytyi kaikissa LocoRoco väreissä, täydellistä! Siinä vaiheessa olikin ihan turha enää yrittää kammeta ompsuun keskeneräisten käsitöiden pariin tai ruveta ompelemaan työvaatteita, mitä alunperin ajattelin kesälomakässäilyksi. Sitä paitsi ompsussa oli kesällä niin kuuma, ettei sinne muutenkaan huvittanut mennä hikoilemaan. Pakkasin virkkauskamppeet projektipussukkaan ja suuntasin lasten kanssa rantaan. Minä istuin laiturin nokassa ja heilutin koukkua, kun lapset ilakoivat järvessä. Eväinä Fazerin kettukeksejä ja sipsejä. Parhautta<3 

Tässä kävi lopulta niin kivasti, ettei lapsia itse pelin pelaaminen jaksa enää kiinnostaa. Eivät itse asiassa ole tainneet pelata kertaakaan sen jälkeen kun saivat maskotit itselleen. Paljon paremmat leikit nimittäin syntyvät pehmoisilla palleroilla, joita voi pienissä kätösissään puristella, pyöritellä, heitellä, litistää ja rakennella aina vain erikoisempia tasoja ja keksiä hahmoilla hauskoja roolileikkejä, joissa mielikuvitus on vain rajana. 
  
Seikkailu voi alkaa!  


Pelleroisten kaveri.
Pahikset.
LocoRoco amigurumit
Koukku: 2,5-3,0.
Langat: Novita Cotton Soft
        Schachenmayr Catania, eri vahvuuksia. 
        Puppets lyric 8/4
        DMC helmilanka, (silmät) 1,0 koukku.
Muut tarvikkeet: 
        Askarteluhuopaa, muovisilmiä, puuhelmiä, pari pientä nappia.
        Täytevanua ja kangassilppua.

Amigurumeja on hauska tehdä ja yksinkertaisimmillaan hahmot syntyvät kiinteillä silmukoilla pyöreää, pallomuotoa muovaten. Amigurumien virkkamisen voi aloittaa valmiilla ohjeilla, joita netistä löytyy ihan valtavan paljon - söpöistä eläinhahmoista hupsuihin yksisarviskakkoihin. Kun on päässyt hommassa jyvälle, voi alkaa kehittelemään omia hahmoja valmiiden ohjeiden pohjalta tai yhdistelemään ohjeiden eri osia toisiinsa. Eikä tarvitse olla edes kovin harjaantunut virkkaaja, kun keksii ohjeita jo omasta päästään. Kasvojen yksityiskohtia voi tehdä myös monella tapaa. Niitä voi kirjoa, virkata, askarrella huovasta, mitä nyt ikinä keksiikään! Ihan jo langalla ja parilla neulanpistoilla saa maskotin vienosti hymyilemään tai kurtistamaan silmäkulmiaan.

Iskikö kipinä amigurumeihin? Amigurumipaja -blogin koosteesta löydät hyödyllisiä vinkkejä amigurumien aloittamiseen. Entä, löysitkö kivan englanninkielisen virkkausohjeen, mutta termit eivät aukene. Ihan oikea -blogi on laatinut kattavan virkkaajan sanakirjan, josta voit näppärästi käydä tarkistamassa virkkaustermien suomennokset. Itselläni muuten tuppaa usein sekoittumaan amerikkalaisten ja brittiläisten double crochet.. 
Laitan tähän loppuun muutamia linkkejä ohjeisiin, joita käytin virkatessa apuna. 


LocoRocot
Erikokoisten pallojen virkkaus ohjeita: 
Maracas, Drops Design
Tiny crochet ball, kundhi.com 
Erikokoisia palloja saa ihan vaikka langan paksuutta ja koukun kokoa vaihtamalla sekä kerrosmääriä vaihtelemalla. 

MuiMui: 
Kehittelin oman ohjeen Mini Rita the rabbit doll, Lityfa.dk ohjeen pohjalta. Kädet ja jalat virkattu suoraan ohjeesta. 

Bonmucho: 
Virkkasin ensiksi pohjaympyrän, josta jatkoin vartalon virkkaamista samalla tavalla kuten MuiMuissa.
  
Silinterihatun ohje, (How to crochet a doll-sized top hat) 
Faerie Rings, YouTube
Virkatut amigurumi nuken jalat, (Two ways to crochet doll feet)
Miss Dolkapots Krafties.  

Oja 

Tähän muistan katsoneeni mallia turvalonkeroista. Annika Pakkasen laatiman turvalonkero ohjeen löydät Ravelrystä.    

Cu-na Cu-na 
Virkkasin kaksi samankokoista ympyrää, jotka yhdistin toisiinsa piparkakkureunuksella. 
Virkattu pyöreä tabletti piparkakkureunuksella, Retromint blogi

Bochollo: 

Vartalo, Angry birds Green pig amigurumi ohjeella, Nerdigurumi.com.

Nyokki: 
Kaapista löytyi juuri sopivan kokoiset ja väriset palat villa- ja pimennysverhokangasta, joista ompelin hauskat tilkkusyöpöt Villa ja Villan meikkipussukka ohjeella (ilman vetoketjua). Kasvojen yksityiskohdat applikoin velour- ja froteetilkuista sekä nahanpaloista. Täytteeksi silppusin tilkkulaatikosta kaikki pienimmät epämääräiset kangassuikaleet ja yllättävän paljon silppua tolpat vetikin.  

Pesä: 

Virkkasin palleroisille vielä säilyttimeksi "savimaja" tyyppisen pesän, aivan kuten pelin tasojen lopussa nähdään:D Tähän hain inspistä Eilen tein -blogin Hannen virkkamasta kissanpesästä. 
Tyttöni keksi vihreille lehdille on ihan oikea käyttötarkoituskin, ne toimivat pesän kantokahvoina.  

Virkatut kirjaimet: 

Crochet alphabet letters
Happy Berry Crochet, Youtube

Kukan varret: 

How to crochet leaf branch tutorial 46. YouTube  
Easy to crochet leaf branch tutorial 24, Irish lace. YouTube 
Sheruknitting.com

Isot lehdet:
How to crochet two-side leaf with chain spaces in the middle, tutorial 1. YouTube
Sheruknitting.com

Pienet kukkaset: 

100 virkattua pitsikukkaa, Caitlin Sainio, Moreeni

Iiks, nyt jännittää!
Popparikipot esiin - on lauantaileffan aika! Teimme lasten kanssa pienen elokuvan, ja koska siitä tuli meidän mielestä niin hauska, niin haluamme esitellä sen teillekin. Lapset täällä taustalla kiljuvat, että pistä se elokuva jo pyörimään:D Ottakaa oikein mukava asento siellä sohvalla ja himmentäkää valaistusta. Elokuva voi alkaa.   




And the Oscar goes to..



14 kommenttia:

  1. Sinun käsistäsi syntyy mitä vaan :) Käsittämätöntä! Nämä on aivan upeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli<3 Tää oli kyllä ehdottomasti hauskin käsityöprojekti mitä oon ikinä tehny:D Selailtiin tossa lasten kanssa puhelimesta vielä pieleen menneitä otoksia ja oltiin katketa naurusta:D Niistä saiskin ihan oman videon..

      Poista
  2. No, oho! Olen ihan hämmästynyt, sanaton! Se on kyllä mieletöntä, kun joskus jollain jutulla on tuollainen imu. Vaikka olisit suunnitellut tekeväsi mitä hyvänsä, tuollainen imu on niin voimakas, että sitä vastaan on ihan turha rimpuilla. Mahtavia tuotoksia ja tuo videohan on ihan piste iin päälle. Oli pakko katsoa kahteen kertaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka<3 Ihana kuulla, että löllyräisistä ja videosta on ollut iloa muillekin kuin minulle ja lapsille:D Hyvin kuvailit tuota, miten jollain jutuilla on niin kova imu..Sitä kun saa jonkun idean niin se ei kyllä anna mielenrauhaa muille töille..Toivottavasti nyt pääsen jatkamaan mun vaateompeluita. Ehkäpä seuraavaksi sitten fashion week teemaa:D

      Poista
  3. Huikeen hienoja, näillä leikit sujuu. Oscarin arvoinen todellakin, hieno filmi, paljon vaivannäköä. Ten points!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija<3 Näistä locorocoista tuli kyllä hitti meidän perheessä, lapset eivät ole viime aikoina muilla leluilla juuri leikkineetkään:D Ja videon teko se vasta hauskaa olikin:D Tyttö jo kyseli, että voitasko tehdä toinen video sen pienillä nukeilla.

      Poista
  4. Vau! Aivan upeita, niin viimesen päälle huolella tehtyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Tässä tulikin opittua taas paljon kaikkea uutta, niin virkkaamisesta kuin tietotekniikasta:)

      Poista
  5. Ei oo totta mikä taidonnäyte jälleen! Ihan huikea video ja pallerot ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Oli ihana huomata lapsista, miten he on oppinu arvostamaan itsetehtyjä juttuja<3 Nämä kuulemma voittaa monen kaupasta ostetun lelun, joita meillä on kyllä aivan liikaa. Hahah, pitäiskö seuraavaks virkata legoja:D

      Poista
  6. Ihan mahtavan upeaa - jälleen! Huitsin hauska idea ja mitä kaikkea siitä onkaan syntynyt! Ihanat ilmeikkäät pallerot ja miten hieno elokuva - Oscar menee ehdottomasti Villa Pipolle! Sä oot ihan mestari - sekä ideoimaan että toteuttamaan! Tänne on aina kiva tulla kurkkimaan, mitä uutta ihanaa taitavissa käsissäsi on syntynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miljoonat kiitokset Uutar ja pahoittelut, kun vastaus tulee näin myöhässä<3 Tässä huomaa miten aika rientää, näistä palleroistakin on jo kohta kaksi vuotta aikaa..Mutta pallerot ovat edelleen tallessa ja vieläpä ehjät:) Näistä on ollut paljon iloa lapsille:)

      Poista
  7. En mä kestä mitä ihania otuksia <3

    VastaaPoista