sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Barbien muotinäytös, osa 1. Syysmuoti.

Moikka moi! 
Syksyn tuulet puhaltavat ja blogi on heräämässä lähes vuoden tauon jälkeen uuteen eloon! Paljon kaikkea kivaa on tulossa, sillä kulunut vuosi on ollut käsitöiden saralla todella antoisa ja monipuolinen. Olen virkannut, neulonut, vähän kirjonutkin, mutta enimmäkseen ommellut vaatteita, mikä onkin itselleni se kaikista rakkain käsityölaji.  
 Mutta, kenen vaatekaappi on kokenut suurimman uudistuksen, se selviää teille nyt;)

Haluan omasta ja tyttäreni puolesta toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan huikeaa muotispektaakkelia, jossa meidän kaikkien tuntema, iki-ihana tyyli-ikonimme, Barbara Millicent Roberts esittelee täydellisen vaatekaappinsa ja tyylikkään pukeutumisensa saloja! Catwalkilla tullaan näkemään upeaa pukuloistoa arkiasuista aina uniikkeihin luomuksiin kokonaisen kahdeksan postauksen verran! Sarjan avausjaksossa pureudutaan syysmuotiin ja Barbiet kertovat omakohtaiset vinkit, kuinka pukeutua kauteen tyylikkäästi, mutta samaan aikaan myös lämpimästi ja käytännöllisesti. Iskikö inspiraatio? Hyvä;) Muotiraporteista löydät monipuoliset kaava- ja tarvikevinkit, joilla ompelet Barbielle vaikka kokonaisen puvuston! 
  
"Mulla ei oo mitään päällepantavaa". 
7-vuotiaan tyttöni Barbie-nuket painiskelivat viime keväänä tutun kuuloisen vaatekriisin keskellä. Ongelmana ei kuitenkaan ollut ylitse pursuileva vaatekaappi, vaan se, että vaatekaappi oli ihan oikeasti tyhjä. Barbeilla oli vain yhdet, nuken mukana tulleet vaatteet, joilla on menty leikeissä niin business-tapaamisiin, jumppasalille kuin gaalaillallisille. Akuutti vaatepula siis vaivasi, mutta mistä vaatteita näille tyylitietoisille naisille, jotka tarvitsevat työn, monipuolisten harrastuksien ja monien muiden menojen vuoksi asuja joka lähtöön? No, kaupastahan niitä tietysti saa, mutta paljon kivempaa niitä on ommella itse ja rakentaa juuri sellainen garderoobi kuin itse haluaa! 

Otin (siis omin) tehtävän ilolla vastaan ja päätin ommella nukeille tyylikkään, monikäyttöisen ja kestävän peruspuvuston, josta riittäisi asuja tytön jokaiselle nukelle. Halusin ommella oikeita, helposti puettavia ja tyylillisesti yhteensopivia vaatteita, joita yhdistelemällä tyttö voisi loihtia nukeilleen mitä erilaisimpia ja taas uudempia asukokonaisuuksia. Pikku hiljaa, asu kerrallaan nukeille rakentui vaatekaappi, joka pohjautuu ennen kaikkea laadukkaisiin materiaaleihin, kauniisiin, naisellisuutta korostaviin leikkauksiin sekä ajattomiin malleihin. Puvustosta tuli ihana ja uskon vahvasti, että asut tulevat kestämään ja ilahduttamaan Barbie-leikeissä vuosia eteenpäin. 

Olkaa hyvä, tässä ensimmäisen näytöksen parhaat palat ja syksyn Must have -asut! Klassinen trenssi, ajaton villakangastakki ja muhkea neule ovat aina syksyn varmoja valintoja, niin myös Barbien pukeutumisessa.    




Villakangastakki
Kaava: Leather Jacket Coat, DGRequiem/Etsy 
Kangas: Takkivilla, Eurokangas

Suorat housut ja toppi
Kaavat: Easy Basics Jeans & T-shirt, DGRequiem/Etsy 
Kankaat: Raidallinen trikookangas, housut villasekoitekankaasta.
Kangassiivet, Askartelukulma.









Peplum -toppi
Kaava: Gathered Peplum Top and Straight Skirt
Kangas: Harriet puuvillapopliini, Croft Mill
Topin yläosa vuoritettu ohuemmalla, valkoisella puuvillakankaalla.

Leggingsit 
Kaava: Cold shoulder dress & leggings, DGRequiem/Etsy
Kangas: Farkkutrikoo









Trenssi
Kaava: Modern Trench Coat, DBDollPatterns/Etsy

Kankaat: Harmaa puuvillasekoitekangas, Blue Velvet
Keltainen "Versace couture" vuorikangas on kirppislöytö.

Neuletakki
Kaava: 101, stickatillbarbie.se

Lanka: Fingering-vahvuinen Arwetta Classic (väri 153), Filcolana 
(80%merinovilla, 20%nylon), Kuopion Nappi ja Nauha

Neulottu ohjeen mukaisesti 2.0mm puikoilla.

Pipo
Omalla ohjeella, 1o 1n ribbineulosta.  

Puuvillamekko
Kaava: A-line Dress, ForDollsWithLove/Etsy
Kangas: Puuvillakangas, Blue Velvet

Muutama sana vaatteen kiinnittimistä. Kiinnitystapa kannattaa miettiä jo valmiiksi ennen vaatteen ompelua ja varata siihen riittävästi saumanvaroja (usein valmiskaavoissa saumanvarat ovat todella naftit). Vaatteen kiinnittimiksi sopivat niin ommeltavat nepparit, hakaset kuin tarranauha, joista jälkimmäinen on näppärin vaihtoehto erilaisiin tunikoihin, teeppareihin ja mekkoihin. Perus Velcro, jota löytyy jokaisen kangaskaupan valikoimista, on kuitenkin mielestäni liian paksua nukenvaatteisiin. Tilasin Aviksen Pajalta tuota kuvassa näkyvää mustaa ja valkoista, erikoisohutta tarranauhaa, joka on tarkoitettu nimenomaan nukenvaatteiden ompeluun. Kaksipuoleinen nauha on myös todella riittoisaa ja nauhasta voit leikata juuri sen kokoisen palan kuin tarvitset. Ei voi kun suositella! Aviksen Pajalla ei ole omaa verkkokauppaa, mutta tuotteita voit käydä kurkkaamassa ja tilaamassa Facebook -sivujen kautta. Samasta paikasta tilasin paketin pieniä hakasia, Essentials -merkkisiä ommeltavia minineppareita sekä telineet, joihin nuket saa tukevasti seisomaan muotinäytösleikkien ajaksi. 

Sarjan toisen jakson kuvaukset on saatu täällä jo pakettiin ja alan pikku hiljaa koostamaan muotiraporttia. Luvassa roosan sävyisiä tylli-ihanuuksia, Coco Chanel-henkisiä klassikoita ja kotimaista kuosisuunnittelua. Siihen asti, oikein pirtsakkaa ja inspiroivaa syksyn alkua teille kaikille<3   

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos<3 Mielellään näitä kyllä ompelee, eikä millään malttais lopettaa:)

      Poista
  2. Wau! Nämä on kyllä niin huikeita vaatteita! Kaikki niin siistejä ja viimeisteltyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Oon ihan koukussa tähän barbien vaateompeluun:D Itse asiassa oon vähän alkanu jo haaveilla, että hankkisin jonain päivänä itselle Silkstone -keräilynuken, jolle vois ommella vieläkin yksityiskohtaisempia asuja. Sitten joskus..:)

      Poista
  3. On kyllä upeita ! Nuo kun saisi omassa koossa ❤️. Ihmeteltävää pikkutarkkuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Onhan näissä aikamoinen näpertäminen, varsinkin jos kaavassa on paljon yksityiskohtia, kuten tuossa trenssissä, jota ompelin muistaakseni 3 iltaa:D Mut tää pikkutarkka näpertely on niin parasta!

      Poista
  4. Pökräsin jo ekan takin kohdalla, kun näin kaksirivinapituksen ja kauluksen. Ei voi olla tottakaan miten viimeisen päälle tehtyjä nämä Barbien vaatteet on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Johanna<3 Näissä kaavoissa on onneks ollut tosi hyvät ja selkeet ohjeet mukana. Suurin osa vielä työvaihekuvien kera. Täytyy kyllä nostaa hattua kaavojen laatijoille, iso työ noissa kaavojen ja ohjeiden laatimisessa!

      Mun on kyllä ihan pakko jossain vaiheessa toteuttaa se sinun Barbien sukkapaita, ihan huippu idea:D

      Poista
    2. Kyllä siinä sukkapaidat kalpenee näiden vaatteiden rinnalla, huh. Rupesin miettimmään, että onko Monster High nukeille omat kaavapakettinsa, niiltä puuttuu vielä vaihtovaatteet meillä.

      Poista
    3. Etsyssä olen ainakin nähnyt myynnissä noita Monster High nuken kaavoja! Yhtä olen itse asiassa testannutkin, löytyy vuoden 2015 tammikuun ekasta postauksesta:)

      Poista
  5. Ai, hurja sun kanssa! Ihan mielettömiä vaatteita. Katsoin tuota takkiakin, että niin upeat leikkaukset ja kaikki! Ja tuo muhkea villapaita. Ihan kuolaten odotan seuraavaa postausta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana yllätys tämä vierailusi ja kiitos kommentista<3 Tosiaan ihana kuulla, että siellä odotellaan jo seuraavaa postausta:) Kunhan tässä pääsen taas jyvälle blogimaailmasta niin tulen heti pikimmiten vastavierailulle! Syyslomalle riittääkin paljon mukavaa luettavaa!

      Poista
  6. Ihan huikean hienoja!!! Miten ihmeessä saat niistä noin siistejä! Odotan innolla seuraavaa näytöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin aiemmin laittaa kommenttia takaisin, mutta jostain syystä kommentointi ei onnistunut blogger -profiililla. Nyt näköjään siis toimii!
      Kiitos paljon kehuista Saija<3 Paljonhan näihin saa aikaa kulumaan, mutta ihana näitä on silti tehdä:)

      Poista
  7. Ihan mahtavan upeita kaikki ja aivan käsittämättömän hienosti tehtyjä! Sarjan seuraavaa jaksoa odotan innolla minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uutar vierailusta ja jättämästäsi kommentista<3 Tervetuloa seuraamaan kevätnäytöstä:)

      Poista