keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Barbien muotinäytös. Osa 2. Très Chic!

Oikein mukavaa maaliskuun alkua! 
Talven selkä on taittunut ja kevät kolkuttelee ovella. Luodaanpa siis katseet tulevaan kauteen ja kurkataan miltä Barbien kevään 2020 muoti oikein näyttää! 
Viime syksyn ykköstrendi näyttää pitävän edelleen pintansa, sillä tänäkin keväänä on lupa pukeutua päästä varpaisiin samaan sävyyn. Näytös povaa kevään hittiväriksi hempeää roosaa, jota viime vuosina on nähty niin sisustuksessa kuin muotimaailmassakin.
      
Ensimmäisenä Barbien yllä nähdään kaksiosainen asukokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa parisiilaisesta katumuodista. Kepeän tyllihameen ja joustavan trikootopin yhdistelmä on rennon huoleton ja söpön tyttömäinen, mutta samalla tyylikäs ja hienostunut ja kerää taatusti ihailevia katseita keväisillä kaduilla. Tylli, joka mielletään useimmiten juhla-asukankaaksi toimii loistavasti myös arkisempien materiaalien kanssa, kun värimaailman pitää hillittynä ja toisiinsa sointuvina. Ripaus kullanhohtoa hameen helmassa sekä röyhelöinen tyllisomiste topin rinnuksella tuovat yksiväriseen asuun kivasti twistiä, tekemättä asusta kuitenkaan ylitseampuvaa. 

Seuraavaksi Barbiet esittelevät kaksi arkisempaa asua, jotka ilahduttavat käyttäjäänsä mukavuudella ja ajattomuudella, mutta tietenkään tyylikkyyttä unohtamatta. Trikoomekko näyttävällä ja tunnetulla kuosilla, lämpimän neulostunikan ja legginsien yhdistelmät ovat sekä trendikkäitä että helppoja valintoja arjen eri tilanteisiin. Tyyliltään ja väriltään yhteensopivat vaatteet tekevät asujen kokoamisen helpoksi eikä asukriisejä synny kiireisimpinäkään aamuina!


Tyllisomisteinen toppi 
Kaava: Easy Cold Shoulder Dress Sweater Tunic, DGRequiem,Etsy 
Tyllisomiste on oma lisäys. Topin yläreunassa kapea resorikanttaus.
Kangas: Roosansävyinen resori, Eurokangas

Kellohelmainen tyllihame
Ommeltu omalla kaavalla. 
Kellohelmaisen hameen voi ommella myös tähän tapaan.

Kankaat: 
Alimmainen kerros roosanväristä puuvillakangasta. Päällä kaksi kerrosta tylliä, jotka leikkasin tytön rikkinäisestä jumppa-asusta. Vyötärö kantattu resorilla ja takana nepparikiinnitys.


Neuletunika
Kaava: Easy Cold Shoulder dress sweater tunic, DGRequiem,Etsy
(Monipuolinen kaava, jolla ompelee toppeja, tunikoita, mekkoja, eri kaulus- ja hihavaihtoehdoilla. Ylläoleva toppi ommeltu tällä samalla kaavalla.)

Kangas: Viskoosineulos, kangaskauppa Blue Velvet 


Trikoomekko
Kaava: Audacious, Matisse, Fine Miniature Couture for Dolls 

Huom! Matissen kaavat ovat mitoitettu Silkstone keräily -Barbielle, joten todennäköisesti joudut muokkaamaan kaavoja "perus" Barbielle ainakin joustamattomien vaatteiden kohdalla. Kaavat ovat myös haastavia ja sisältävät paljon yksityiskohtia, kuten muotolaskoksia ja erikoisia leikkauksia, joten en suosittelisi näitä aivan aloittelijoille. Kaavat eivät myöskään sisällä ohjeita, joten ompelujärjestyksen joudut pohtimaan itse.

Kaavojen tilaus tapahtuu sähköpostitse ja maksu turvallisesti Paypalin kautta. Tarkemmat tilaus- ja tulostusohjeet löydät yllä olevan linkin kautta.  

Kangas: Letti-trikoo, Vimma Company

Jakkupuku
Hame: Dressed to Impress Suit, DBDollPatterns/Etsy  
Jakku: Roses Jacket, DBDollPatterns/Etsy
Kankaat: Päällikankaana struktuuripintainen sekoitekangas, 
vuorina ohut puuvilla. 
Kangaskauppa Blue Velvet.

Pusero solmittavalla kauluksella
Kaava: Vero Blouse, JohannePatterns/Etsy 
Kangas: Ommeltu tilkkulaatikosta löytyneestä ohuen ohuesta verhokankaan palasta. 

Keinonahkalaukku ommeltu omalla ohjeella. 
Samantyyliseen laukun voi näppärästi askarrella myös softiksesta, tällä YouTubesta löytyvällä ohjeella. 

Yksi asu - kolme eri tyyliä! 
Chanel-tyylinen jakkupuku on Barbien peruspuvuston helmi ja Barbien luottoasu, johon on helppo turvautua tilanteessa kuin tilanteessa. Klassinen jakkupuku taipuu arki-, työ- kuin juhla-asuksi jo pienilläkin muutoksilla. Iltatilaisuuteen Barbie yhdistää jakkupukuun juhlavan kullanhohtoisen puseron ja viimeistelee elegantin juhlalookin pinkeillä korkkareilla ja ketjuhihnaisella tikatulla käsilaukulla. Työtapaamisiin ja toimistopäiviin hän puolestaan pukee jakun alle valkoisen siistin t-paidan, joka tekee kokonaisuudesta skarpin ja nuorekkaan. Business-asu muuntuu hetkessä arkisemmaksi, kun alaosaksi valitsee tummansiniset farkut, jotka tällä hetkellä ovat trendikkäästi leveälahkeiset. Täydellisen ihana kaupunkilook!

Arkiasuilla jatketaan vielä kahden muotiraportin verran ja luvassa muun muassa farkkumuotia, itse tehtyjä asusteita sekä asuja vapaa-ajan harrastuksiin!    

9 kommenttia:

  1. No, wow! Ovatpa naiset lähdössä tyylikkäinä kevätauringon paisteeseen. Upeita yksityiskohtia ja ompelijan taitavuutta näköpiirissä. Huikea postaus taas jälleen kerran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos Pikku Akka<3 Olisipa itsellänikin yhtä tyylikkäitä vaatteita..Noh, tärkeysjärjestys ennen kaikkea, ensin nukelle ja sitten vasta itselle:D

      Poista
  2. Ihan mahtavan hienoja jälleen! Kevättä ilmassa, ihania asuja, tyylikkäitä malleja, kauniita kankaita, upeita yksityiskohtia! Olet kyllä ihan uskomattoman taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uutar<3 Kevättä tosiaan on ilmassa:) Barbien vaatteiden ompelua on kyllä aika koukuttavaa. Ennen kuin saa yhden valmiiksi, niin eikö mielessä pyöri jo uusi idea. Vielä yksi, tää vielä..:D Saa nähdä "joutuuko" sitä joskus ompelemaan Kenille oman malliston:D

      Poista
  3. Siiis WAU! Käsittämätöntä kärsivällisyyttä ;)
    Nämä on ihan huikeita! Jään odottamaan jatko osia.
    Ja kiva kun blogisi heräsi taas henkiin tauon jälkeen.
    Hatun nosto vielä! Huh huh!
    t. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun pääsit seuraamaan näytöstä ja suuret kiitokset kommentista<3 Kyllä näissä Barbien vaatteissa saa olla aika tarkkana. Erityisen paljon kärsivällisyyttä vaati jakun hihojen ompelu ja muutaman kerran jouduinkin purkamaan, ennen kuin sain hihat kiinni ilman ryppyjä ja vekkejä. Ja siltikin tykkään ihan hurjan paljon tällaisesta pienestä näpertelystä<3

      Bloggaustahti on tosiaan ollut viime vuosina aivan erityisen hidasta ja tästä voi syyttää ruuhkavuosia, jotka tuntuvat vain jatkuvan ja jatkuvan..Blogi on kuitenkin sen verran tärkeä juttu itselleni, niin en ole halunnut laittaa kuitenkaan pillejä pussiin:)

      Poista
  4. Hei, kiitos muotinäytöksestä. Erityisesti ihastelin jakkupukua ja sen etuhelman aaltoilevaa muotoa. Ja halkiokin oli jopa hameessa. Kaikesta huomaa että muotinäytöksen taustalla häärää tavallista taitavampi ompelija ja suunnittelija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Johanna, olen todella otettu näistä kehuista<3 Sinulle on aina varattuna vip-aitio katsomossa:)
      Jakkupuvusta sen verran, että siinä kyllä riitti haastetta kerrakseen. Pienet, yksityiskohtaiset kaavanosat ja herkästi liestyvä kangas ei ollut paras yhdistelmä, mutta sinnikkäästi vain päätin saada ommeltua ne kasaan:)

      Poista