maanantai 29. joulukuuta 2014

Vaarintakki

Lahjapaketti #3




Tällaisen vaarintakin ompelin kummipojalleni. Tämä on kyllä  mielestäni ihan kyseisen herran tyylinen.
Kaavan löysin uusimmasta Ottobre -lehdestä, 6/2014, Grandpa Style. Koko 92 cm. 
Ohjeen mukaan takki oli tarkoitettu tehtäväksi svetarineuloksesta, mutta hyvin onnistui tästä Käpysen Karelia -merinovillaneuloksestakin. Hihansuuresorit korvasin mustalla merinovilla interlockilla, Kestovaippakaupasta. Napituslistakaitale on yhtenäinen alkuperäisestä ohjeesta poiketen.
Keltaiset ja vihreät nepparit on ostettu 3exteriltä. 
Nepparilistakaitaleen sisälle eli nepparien alle silitetty Vlieseline Formband -tukinauhaa vahvikkeeksi.
Saumat on ommeltu ompelukoneen jousto-ompeleella ja saumanvarat huoliteltu saumurilla yhteen. Päällitikkaukset ompelukoneen suoralla ompeleella. Helmakäänne ommeltu peitetikkikoneella.



Mallasin takkia tyttäreni päälle ja hyvin tämä 92cm takki sopii päälle, vaikka tytär käyttää pääsääntöisesti 98cm vaatteita. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava ja lämmin takki :-) Taatusti saajalleen mieluinen. Olipas mukavaa kun eksyit minun blogiini. Löytyi samalla sinun ihana blogisi. Jäänkin seurailemaan. Kivoja ideoita näissä sinun ompeluksissasi ja raikas blogi muutenkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein paljon tervetuloa tänne! Kommenttisi lämmittää kovasti mieltäni, näin blogialoittelijana mielellään haluaa kuulla miltä blogi näyttää muidenkin silmistä katsottuna kun vain omien:) Olen seuraillut blogiasi itseasiassa jo pidempäänkin taka-alalla ja sinulla on kyllä aivan ihana blogi! Kerta toisensa jälkeen olen käynyt ihastelemassa uutuuksien lisäksi mm. jääkukkamekkoa ja paratiisin puutarha hupparitakkia. Minulla on jemmassa pala tuota jääkukkaa hautumassa, josko siitä tunikan tai takin saisi aikaiseksi..

      Poista