lauantai 24. tammikuuta 2015

Lomavaatesuunnitelmia

Matkaan on siis aikaa vajaa kaksi kuukautta ja nyt on tullut selailtua aika paljon kesävaate kaavoja lehdistä ja netistä. Osa näistä lomavaatesuunnitelmista on ollut muhimassa jo viime kesästä asti, kun en kerennyt silloin kaikkea ommella ja osa jäikin kesken. Josko nyt saisin näitä toteutettua. Sitä tulee aina suunniteltua uusia, ennen kuin entiset on saatu edes valmiiksi. Lisäilin ompelulistalle vielä ihan kärkeen hupputakkiprojektin. 
Kuvan Diorin -lasit ovat mieheni löytö Helsingistä eräästä pienestä putiikista. Googlen kuvahaulla löytyi kuva, jossa samanmalliset lasit olivat Lady Gagan päässä:D 

Jumpsuit
En ole koskaan omistanut jumpsuittia ja nyt haluaisin pakata sellaisen matkalle. Kaupoissa olen joskus muutamaa jumpsuittia sovittanut, mutta eivät ole miellyttäneet silmää. Katsotaan mitä itse saan aikaiseksi.
Sopivaa kaavaa etsiessä Burdalta löytyi pari kivannäköistä mallia, mutta StyleARC:n Ruby Jumpsuit meni kyllä näiden edelle. Tästä löytyy kaikki haluamani, eli jumpsuitin pitää olla olkaimellinen, kapealahkeinen, trikookankaasta tehty ja vyötäröllä kiristysnyöri tai kuminauha. Kerrankin ajattelin vähän räväyttää ja kokeilla jotain uutta väriä. Ikasyriltä löysin fuksianpunaista viskoositrikoota ja ei muuta kuin näpyttelemään tilaus. Kaava ja kangas on vielä matkalla. 


Haaremihousut
Olen aina kammoksunut haaremihousuja, mutta nämä näyttävät kuvassa todella vaikuttavilta. Näitä housuja suunnittelin jo viime kesänä ja tätä varten olin ostanut KVK:sta harmaata viskoositrikoota. Tästä Burdan 7/2010 numerosta löytyy itseasiassa minun teemaan liittyvä must-have holiday/vacation styles -kokoelma. Esim. alapuolella oleva toppi kuuluu myös siihen. Numerosta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kesävaatetusta, toppeja, housuja, mekkoja...Todella hyvä numero.


Rypytetty toppi
Tämä toppi jäi kesken viime kesänä ja yritän saada sen nyt valmiiksi. Aika työläs tämä on ollut ainakin tähän asti. Tein nauhakappaleen tummasta farkkutrikoosta, mutta olisi kyllä kannattanut tehdä jostain ohuemmasta kankaasta. Oli vaikea saada ommeltu reunoihin päällitikkaukset, koska kangasta on niin paksulti ja nurjan puolen kangas meinaa pursuta näkyviin. Saahan tämän vielä purettua...Jos joku päättää tehdä tämän topin, niin   englanninkielisestä numerosta ainakin puuttuu yksityiskohtaisempia ohjeita. Tässä linkki blogiin, josta löytyy lisäohjeita, auttoi ainakin itseäni. Samasta numerosta löytyy myös topin mekkoversio.


Front Slit Maxi Dress
Mekon maksullinen DIY -tutorial löytyy MimiGstyle.com:sta. Videossa näytetään yksityiskohtaisesti kaavojen tekeminen t-paidasta sekä itse ompeluvaiheet. Ostin Kestovaippakaupasta Lillestoffin minttua Sommerjerseytä. Vyön teen mustasta trikoosta. Helmaan tulee etupuolelle halkio ja yläosa on vuoritettu. Osat leikkelin jo valmiiksi ja asettelin niitä hieman kuvaa varten.  

(Short) Dress
Kaava Etsystä, Gina Renee design. Tähän minulla olisi pari kangas vaihtoehtoa. Alaosa tulee joka tapauksessa Ikasyrin diagonaali keltavalkojerseystä ja ajattelin myös tehdä maximittaisena. Yläosa joko mustasta trikoosta tai vaaleasta farkkutrikoosta. Olin joskus ostanut Tohman Tikistä kaksi lyhyttä farkkuvetoketjua, sopisi hyvin tuohon farkkutrikooseen. Haluaisin mekkoon sivutaskut tai rintataskun. Osaisiko joku neuvoa minulle miten tehdään vetoketjullinen rintatasku, jos päätän sellaisen tehdä? Eli vetoketju ei olisi pelkkä koriste vaan nurjalle tulisi pussiosa. Vetoketju on aika leveä ja se saisi jäädäkin reilusti näkyviin. Otan siis mielelläni neuvoja vastaan. 

Maxihame
Merenneitomalliseen hameeseen minulla on jemmassa KVK:sta ostettua mustaa viskoositrikoota. Hame olisi tarkoitus tehdä Mimigstyle.com:n  DIY -tutoriaalin ohjeiden mukaan. Hameen kaveriksi voisi ommella vielä Lillestoffin raitatrikoosta topin. 

Suunnitelmat on siis valmiina, ei muuta kun ompeluhommiin! Ja tässähän näitä kaavoja ja kankaita on lisää, jos aika käy pitkäksi:D Kaavoja olen ostanut muutamalla dollarilla mm.täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti