maanantai 5. tammikuuta 2015

Virkkausta ja syksyinen asuOlen aikamoinen kangashamstraaja. Kaappi on pullollaan kankaita, mutta aina löytyy joku uusi ihanuus, joka on saatava. Viime syksynä ostin Majapuulta palan pinkkiä pitsijoustofroteeta, josta syntyi tälläinen kokonaisuus. Kangas oli 2-laatua värivirheen vuoksi. Syynäilin kangasta, mutta minun palaan sitä ei ollut ilmeisesti eksynyt. Hupparimekko
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Banana Sweet, 98cm. Tästä aikaisemmasta postauksesta löytyy myös sydänvelourista tehty versio.

Hupun vuori ja nappilistojen nurjat puolet mustavalkoisesta raitatrikoosta. Nepparit ostettu 3exteriltä. Ajattelin tehdä helmaan pienet taskut kaapista löytämästäni vanhasta virkatusta liinasta. Leikkelin liinan palasiksi ja lopputulos ei ollut kovin hyvä. Päätin sitten opetella virkkaamaan. Taskuja tähän en tehnytkään, vaan helmaan laitoin koristeeksi virkkaamiani kukkia.Velourhousut
Kaava on Ottobre -lehdestä 1/2010.
Hupparin kaveriksi ompelin velourlegginssit. Ihanan pehmeä ja söpö sydänvelour on ostettu Ikasyriltä. Tovi vierähti, ennen kuin ymmärsin kuinka nuo laskokset tehdään. Lahkeisiin virkkasin kankaan teeman mukaisesti sydämet mustalla ja valkoisella langalla. Olin muutamassa blogissa nähnyt kyseisellä kaavalla tehdyt housut ja sain tilattua lehden irtonumeron Ottobre:ltä, tosin englanninkielisenä. Housujen malli on todella kiva ja mukavaa vaihtelua perusleggareille.

Myssy
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Eye See You.
Vuorikangas mustavalkoista trikoota.

Kauluri
Kaava Ottobre -lehdestä 4/2014, Cosy Piece.
Vuori mustavalkoisesta trikoosta. Valkoiset nepparit 3exteriltä.
Kanttaukseen tarvittiin pitkä resorisuikale, kuten myös hupparin hupun ja nappilistojen etureunojen yhtenäiseen kanttaukseen. Jos ei halua tehdä resoriin jatkokohtia kuten minä, Nauravanappi -blogista löytyy ohje, kuinka resoriputkesta leikataan suikaletta spiraalina. Leikkasinkin nauhankääntäjään sopivaa 32mm korkeaa resorisuikaletta reilusti jemmaan, sitä kun aina menee. Saumuri/peitetikki -yhdistelmä kanttaukseen leikkasin myös suikaletta, mutta hieman korkeampana.
Langat: Musta ja valkoinen Madame Tricote, Almina 8/4 merseroitu puuvilla.
Virkkuukoukku 2mm.
Kävin lainaamassa kirjastosta Villiä virkkausta - palavirkkauksen uudet kuviot -kirjan. Kirja sisältää todella kivoja, simppelin kokoisia, nopeita ja helppoja virkkauskuvioita. Sydämiä, tähtiä, kukkia, isoäidinneliöitä..Kirjasta löytyy myös perusohjeita silmukoiden tekemiseen. Monta iltaa vierähti virkkaus hommissa, on kyllä todella koukuttavaa. Innostuin tekemään koristeita enemmänkin.  Saman Eye See You -kaavan pohjalta syntyi myös tälläiset syysmyssyt.
Päälliskankaat on Metsolan ruutufroteeta. Mikki Hiiri on tehty applikoimalla ja korvat ommeltu pipon sauman väliin. Korviin laitoin hieman täytteeksi vanua. Oranssin pipon vuori on Noshin pallotrikoota.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi eikä todellakaan jää viimeiseksi kerraksi! Aivan ihana kokonaisuus tuo tyttöön asu!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa, mukavaa kun eksyit tänne! Toivottavasti löydät täältä itsellesi mielenkiintoisia juttuja. Tervetulloo!

    VastaaPoista