perjantai 2. tammikuuta 2015

Myöhästyneet uudenvuoden toivotukset ja joululahjapaljastus #7


Kerrankin olin kameran kanssa tilanteessa! Rakettien pauketta Pieksämäellä.


Olen viettänyt parin päivän hiljaiseloa blogin puolella, sen verran kiireinen oli vuodenvaihde.
Jatketaanpa nyt siitä mihin viimeksi jäin, eli joululahjapaljastuksilla. Niitä olisi vielä kaksi jäljellä. 

Joululahja #7
Abbey goes to New Year´s Eve Party!
Tätä asukokonaisuutta on tehty tunteella, sormenpäät olivat kieltämättä hellät projektin jälkeen. Mutta todella mielenkiintoista puuhaa. Mekon kaavan löysin Etsystä (easy Kimono doll clothes pattern for Monster High & similar size). Kaavassa arvioitiin valmistusajaksi 2 tuntia, kolme iltaa sain kuitenkin menemään:)
Ompelin kaikki asukokonaisuuden osat käsin, näissä kun on niin pienet saumanvarat. On todella taitava, jos koneella saa onnistumaan. Saumat ompelin vielä tikkipistoilla, joten pitäisi kestää kovemmassakin käytössä..
Satiinikangas oli purkautuvaa sorttia, joten silitin tukikankaat kankaan reunoihin. Helman kuuluisi itseasiassa olla pidempi, mutta vahingossa silitin liian kuumalla silitysraudalla, niin reikähän siihen helmaan paloi. Jouduin siksi sitä lyhentämään.
Obi -vyöstä tuli liian lyhyt, enkä olisi saanut sitä kiinni tarranauhalla tai nepparilla. Keksin laittaa vyöhön hakaset, niitä kun oli kaapissa avaamaton paketti. Hihansuista tein myös liian tiukat. Pukemista kuitenkin helpottaa se, että nukelta saa kädet irti! Kaikki tykötarpeet löysin paikallisista askartelu- ja kangaskaupoista.Sukkahousut piirsin vapaalla kädellä. Vyötärölle laitoin kuminauhan.  


Kirjekuorilaukkuun katselin mallia oikeista laukuista. Laukun saa suljettua kiertämällä satiininauhan laukun ympärille. Nauhan päähän laitoin koristeeksi kristallisydämen ja ketju on vanhasta rikkinäisestä kaulakorusta. Silitin tukikangasta kokonaan laukun nurjalle puolelle, pysyy oikeassa muodossa ja oli helpompi ommella. 
"Hiuskoristeen" ostin ihan valmiina kaupasta.Mietin pääni puhki, miten voisin valmistaa nukelle kengät, kunnes löysin ohjeistusta tällaisesta blogista. Pohjien tekoon vaihtoehtoina voisi käyttää myös balsapuuta ja korkkia. Kävin jopa jääkaapilla suunnittelemassa kuoharipullon avaamista, että saisin korkin askartelutarvikkeeksi. Maltoin kuitenkin mieleni. Suuntasin seuraavana päivänä askartelukauppaan ja löysin sieltä Cernit -modelling clayta. Muovailuvahan tapainen massa muovaillaan oikeaan muotoonsa ja kovetetaan uunissa. Pohjalliset leikkasin pahvista. Sitten vain vuorataan pohjat ja pohjalliset kankailla. Kontaktiliimalla ainakin pysyy. Satiininauhat liimataan samalla kun pohjallinen kiinnitetään pohjaan.    


Lahjapaketin askartelin juustopaketista. Kaikki pitää hyödyntää.

Tyttärelläni on jo oma Monster -nukke jemmassa, tätä ajatellen tilasin toisenkin kaavasetin.       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti