sunnuntai 1. helmikuuta 2015

My Wardrobe -collection, maxihamePitsipaita, KappAhl.

Maksullisen kaavan tulostin Burdan sivuilta, koska kyseistä lehteä ei ompeluinspiraation hetkellä ollut kirjastossa saatavilla. Hameen kaava löytyy siis myös lehdestä 1/2013, Sweat skirt. Hameeni on kokoa 38. Lisäyksenä tein sivutaskut, jotka yhdistin joistain housujen kaavoista. Tykkään tästä todella paljon! Tämä farkkujerseymaxihame valmistui jo viime kesänä. Lisäsin tähän kokoelmaan, koska voihan tätä toki syksylläkin käyttää. Hame istuu todella hyvin päälle ja on mukava käytössä, koska kangas joustaa. Burdan mallissa on käytetty collegekangasta, mutta hyvin toimii myös trikookankaasta tehtynä. Tummansinisen farkkutrikoon ja niitit ostin Kestovaippakaupasta.

Kullanruskeat saumurilangat löysin Pompula.fi:stä, olivat lopettaneen ompelimon varaston loppuja. Sopivat täydellisesti tuohon tummaan farkkuun. Peitetikkikoneella sain tehtyä kivat tikkaukset hameen sivusaumoihin ja taskunsuihin. Rullat vaan ovat todella isot, telineessä ovat kiinni toisissaan ja langat jää jumiin. Ongelman ratkaisin muovailemalla muovailuvahasta eri korkuiset tasot rullien pohjaan:)En tiedä kummasta peitetikkikone tykkäsi enemmän, tästä kankaasta vai langoista. Ompelu nimittäin sujui todella mallikkaasti ilman turhia langansäätöjä. 

Monta vuotta palvelleet vagabondin kiilakorkoavokkaat.
5 kommenttia:

 1. Upea hame ja sopii sinulle todella nätisti. Ollapa itsekin noin hyväkroppainen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah ja voi, kiitokset kommentista! Kerron sinulle salaisuuden, miten sen nyt hienosti sanoisi, raskausajat eivät olleet armollisia jalkojani kohtaan, siksi pidän pitkiä hameita ja housuja:D Kävin kurkkimassa päivällä nopeasti uutta postaustasi, mutta ajattelin palata vielä uudestaan ja laittaa kommentin:)

   Poista
 2. Upea hame ja sopii sinulle todella nätisti. Ollapa itsekin noin hyväkroppainen :-)

  VastaaPoista
 3. Oi että mitkä kuvat! Tykkään paljon sun blogista tästä meiningistä. Jään innolla oottamaan mitä seuraavaksi postaat :) (ja tähän se facebookpeukku jos sellainen olis mahdollinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitooos! Todella kiva kuulla. Ompeluharrastuksen myötä olen innostunut valokuvauksestakin. Voi kun aikaa olisi enemmän niin voisi siihen jonkun kurssin käydä vaikka seutuopistolla. Olen kovasti harkitsemassa taas facebookin pariin palaamista vuosien tauon jälkeen. Siellä kun olisi kaikkia kivoja ompelujuttujakin.

   Poista