lauantai 28. helmikuuta 2015

My Wardrobe -collection, Merinovillajakku

Postailen nyt ompelukiireiden keskeltä viimeisen, sarjassa syys-talvi -14 ompelukseni. Joulukuussa aloittamani urakka on myös nyt saatu päätökseen, eli olen saanut postailtua pienen ompeluhistoriani tuotokset, muutamaa pipoa ja tunikaa lukuunottamatta, joista puuttuu kuvat. Nyt onkin siis päästy reaaliaikaan blogissani:) Täytyy sanoa, että en olisi vuosi sitten uskonut minkälaiseen pakkomielteeseen ompeluharrastus on johtanut ja kuinka paljon kehitystä on tullut aikaan. Saatikka sitä, että silloin vasta hiljaa mielessäni haaveilin omasta blogista. Aikaahan tämä on tietysti vaatinut tuhottomasti, mutta pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla:) Välitilinpäätös on nyt tehty ja esitellään siis se jakku.
Tämä voisi olla sitä jotain luksusta arkeen. Ompelin itselleni siistin jakun merinovillasta. Tämä onkin ehkä aikaa vievin, vaativin ja lopputulokseltaan onnistunein projektini. Purkamiselta ja ongelmatilanteilta ei vältytty ja niitähän löytyi paljon. 
Kaikki alkoi kaavojen tulostamisella, A4 -arkkeja oli todella iso nippu. Pelkästään kaavojen teippailuun, leikkaamiseen, kaavapaperille piirtämiseen vierähti yksi ilta. Sitten olikin vuorossa osien leikkaaminen kankaasta. Siitä ne vaikeudet alkoi. Olin ilmeisesti jotenkin väärin pessyt/kuivattanut kankaan ja kuvio veti vinoon. Tätä muuten tapahtuu muutenkin, jos joku osaa kertoa mistä tämä johtuu, olisin kiitollinen. Pesen ihan ohjeiden mukaan kankaat ja laitan heti kuivumaan. Tämän kankaan kuivasin tasona, mutta muut kankaat yleensä pyykkinarulla. Pyykkinarutkin on niin kireällä, että kankaiden ei pitäisi mennä ruttuun. Siitä huolimatta tällaista tapahtuu..
Tästä johtuen en millään saanut sivusaumoissa kuvioita kohdistettua. Päätin sitten tehdä etukappaleet mustasta merinovillasta. Ihan kivasti se toimii näinkin. 
Tuskailin myös kaulus/alavara -kappaleiden kanssa. Meni MimiG:n selkeistä ohjeista huolimatta facingit ja liningit sekaisin, ja ompelin kauluksen osat väärinpäin. Tukikankaitakin silitin vääriin kappaleisiin ja jouduin leikkaamaan uusia osia. Ja neuloskankaasta ompeleen purkaminen onkin muuten lystikästä touhua. Muitakin mutkia matkassa varmasti oli, mutta ei niistä sen enempää.
Edellisiin neulepostauksiin viitaten, tämänkin jakun ompelemiseen on käytetty peitetikkikoneen ketjutikkiä, lähinnä pitkiin suoriin saumoihin ja saumuria saumanvarojen huolitteluun sekä ompelukonetta kauluksen ja taskujen ompelemiseen.  

Kaava: Simplicity 1283, ostettu täältä. MimiGstyle:n sivustolta löytyy linkki Youtuben videotutoriaaliin. 
Kankaat: Scallops -merinovilla ostettu Ikasyriltä ja musta merinovillainterlock KVK:sta. Tukemiseen Vlieseline Formband -tukinauhaa sekä neulospohjaista tukikangasta.

Muutama ulkona räpsäisty kuva vielä...

Sinnikkyys palkittiin ja lopputulos on oikein onnistunut. Tällä kaavalla voisi tulla kiva jakku myös collegekankaasta.
Pari kysymystä minulla olisi teille vielä lopuksi, kaipaisin hieman vinkkejä alikeompeluun. Ottaisin mielelläni vinkkejä tai ohjeita vastaan, miten sellainen oikein tehdään. Olisiko teillä vielä kertoa jotain kivoja nettikauppoja, joista olette tilailleet kankaita?

8 kommenttia:

 1. Lopputulos on upea ongelmista huolimatta, olet selättänyt ne hienosti! Itsellä ei ole kokemusta noista merinoista mutta kaikissa printtitrikoissa ei kuviot aina mene langansuunnan mukaan suoraan ja siksi niitä on vaikea saada kohdistettua. Varsinaista alikeompelua en ole tehnyt, löytyisikö reverse aplique sanoilla tutoriaalia jos suomeksi ei löydy :). Nettinauppoihinkaan en ole paras neuvomaan kun aika vähän niistä tilailen ja enemmän sitten puuvillakankaita. Toivottavasti joku muu osaa vinkata niistä paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos miljoonasti vinkeistä! Joo, suomeksi en löytänytkään noita ohjeita alikeompeluun, mutta kun laitoin Googlen hakuun reverse aplique, niin johan alkoi löytymään ulkomaan sivuilta! Yritän kokeilla tuota tekniikkaa siihen meneillä olevaan mekkoprojektiin johon sain sinulta ohjeet. Ja kiva kun selvisi tuo kuvioasia:)

   Poista
 2. Tosi särmä jakku. Aika huikean garderoobin oot ommellut itsellesi. Ja teillä on tosi mielenkiintoinen sisutus (jos siis päättelin oikein ja oot ottanut kuvat teillä kotona).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuvat on otettu meiltä. Täytyy sanoa, että kyllähän meillä hieman erikoinen on tämä sisustus. Uutta ja vanhaa sekaisin. Remonttia ollaan tähän 50-luvun taloon tehty muutosta lähtien, eli n.7vuotta eikä loppua näy:D Ja sisutus on ihan kokonaan miehen suunnittelema.

   Poista
 3. Varmasti lämmin tämä jakku, ihana talven kylmille! En osaa neuvoa sinua kysymyksissä mut sen vielä sanon, että hienoja ja tyylikkäitä vaatteita olet ommellut! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä todella lämmin takki. Ainut huono puoli tietysti neuleissa, että ne alkaa nyppääntyä. Tämä ei tosin vielä paljoa, kun sen verran vähäisessä käytössä kerennyt olla..

   Poista
 4. Upean tyylikäs jakku ja kankaiden kuosit ovat todella tyylikkäät!! Tilaan tosi vähän nykyään kankaita netistä, melkeinpä Eurokangas on tullut tutuimmaksi kankaiden oston suhteen. Alikeompelua en ole koskaan kokeillut, mutta monesti ajatellut testaavani. Sinulla on upeat kuvauspaikat ja kuvasti ovat hienoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Täällä meidän kylällä on aika huono kangasvalikoima, niin joutuu suurimmaksi osaksi tilailemaan netistä. Onneksi tällä viikolla kuitenkin pääsee taas Kuopioon Eurokankaaseen ostoksille!! Voi kun pääsisi joku kaunis päivä vielä Jyväskylän Kestovaippakauppaan..

   Poista