tiistai 10. helmikuuta 2015

My Wardrobe -collection, Wrap top

Huh, nyt täytyy huokaista. Olipas kiireinen ja työntäyteinen viime viikko. Lapset ovat sairastelleet ihan urakalla ja nyt hieman minäkin. Tällä viikolla yritetään ottaa rennommin. Toki muutamana päivänä käyn ahkerasti opiskelemassa. 
Ei pidä kuitenkaan unohtaa harrastustoimintaa, olenkin tehnyt hieman suunnitelmia tälle viikolle postailuista ja yritän houkutella mieheni kuvausavuksi. Kerrotaan se hänelle myöhemmin. Lomavaatteitakin olen kerennyt jo hieman aloitella. Pöydällä lojuu monta kangaspinoa ompelukoneelle pääsyä varten.


Kaava: Burda style 11/2012, malli 115.
Koko: 18 (lyhyt mallisto).
Kangas: Scallops -merinovilla, Ikasyr. 
        Musta merinovillainterlock solmimisnauhoihin ja              
        vyötärökaitaleeseen.
Vlieseline Formband -tukinauhaa olkasaumoihin.

Tein tähän kietaisuneuleeseen ensimmäistä kertaa elämässäni napinläven. Napinläpeä tarvittiin siis solmimisnauhan ulostulokujaksi. Ompelukoneestani onneksi löytyy 1-vaiheinen napinläpiohjelma, joten näppärästi se onnistuikin. Toki käyttöohjekirjaa piti muutaman kerran lukaista. Automaatilla pisimmän napinläven pituus on 3cm, eli jäi vajaaksi 1cm ohjeesta. Ei se kyllä mitään haittaa, hyvin se nauha mahtuu silti kulkemaan.

Vaikka rakastankin Burdan kaavoja, ihan aina ei niiden ohjeet minulle aukene. Osa ohjeista voidaan selittää todella tarkasti, mutta joskus saattaa jotain hyvinkin oleellista asiaa jäädä mainitsematta. Minulle siis mikään ei ole itsestäänselvää. Hieman epäselväksi jäi miten takakappaleen pääntien kaitaleen ompelu oikeasti kuuluisi tehdä, mutta sain sen hieman soveltamalla kuitenkin onnistumaan hienosti.  

Hiha- ja sivusaumat ompelin peitetikkikoneen ketjutikillä, mikä muuten on todella loistava ratkaisu neuloksien ompeluun. Saumasta tulee todella siisti, ei vedä kurttuun eikä myöskään lörpötä. Ja vaikka venytin valmista saumaa, palautui se ihan ennalleen! Saumanvarat huolittelin saumurilla ja hiha- ja etukappaleiden käänteet peitetikkikoneella. 
Kokeilin ihan ensiksi saumojen ompelua tilkkuihin pelkällä saumurilla, mutta se oli surkein ratkaisu. En saanut, enkä varmasti myöskään osannut tehdä oikeanlaisia säätöjä koneeseen. Diffin jouduin laittamaan todella isolle, ettei sauma kupruile. Näytti hienolle, mutta lopputulos oli se, että saumasta tuli liian kireä venyttäessä, vaikka lankojakin säädin löysemmälle. Ompelukoneen jousto-ompeleella saumasta tuli hieman parempi, mutta mielestäni liian joustava, sauma alkoi aaltoilla ainakin pidemmissä saumoissa. 

4 kommenttia:

 1. Niin mukavalta ja pehmoiselta näyttää tuo kietaisuneuletakkisi! Musta-valkoiset kuvat sopii tunnelmaan myös todella hyvin! Ja niistä ompeluohjeista.... Niitä on todella vaikea ymmärtää välillä myös tällaisen alaa opiskelleenkin ;). Eikä niiden kirjoittaminen selkeästi ole minusta kyllä sekään mitään maailman helpointa hommaa, siinä syy miksi mun blogista ei hirveästi tutoriaaleja löydy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Räpsin parina päivänä ja iltana kuvia ja kaikista tuli niin kauhean erivärisiä/erilaisia, joten ajattelin tällä kertaa hieman helpottaa hommaani enkä ruvennut kuvia photoshoppailemaan. Ihan kivoja silti tuli, itse neulehan kun on mustavalkoinen, niin kuvatkin saa olla:D Joo, en osaisi itse kyllä parempiakaan ompeluohjeita tehdä, kyllä sitä on jotenkin aina silti selviydytty:D Nostan hattua niille jotka niitä osaavat ja jaksavat nähdä vaivaa tutoriaalien ja DIY-ohjeiden tekemiseen. Varsinkin sellaiset joissa on ohjeet kuvien kera. Olen tykästynyt myös videotutoriaaleihin.

   Poista
 2. Ihana kietaisupaita. Tollanen olis mullekin just hyvä. Merinovillan ompelu tuntuu välillä olevan tosiaan vähän salatiedettä. Joskus se joustaa niin ettei mikään diffi riittäisi, joskus taas ei jousta pystyyn yhtään. Neuloksen ja interlockin ero tässä? Eniveis, hankalaa se minullekin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, tuo scallops merinovilla oli aika ´höttöstä´ja venyvää sorttia. Musta interlock taas ei. Tästä samasta kangas yhdistelmästä tein myös jakun itselleni jonka postailen myöhemmin. Vaikeuksiahan siinä tuli juuri sen takia, kun eivät joustaneet samalla tavalla...

   Poista