torstai 12. helmikuuta 2015

My Wardrobe -collection, school uniformKaipasin töihin ja kouluun jotakin mukavaa, siistiä ja simppeliä vaatetta, niin kuin yleensä muutenkin. Selasin Burdan sivuilla vaihtoehtoja ja löysin tällaisen shirt dress -kaavan. Mekko on tehty Burdan ohjeessa jerseystä. Mutta koska oli jo syksy, päätin tehdä mekon hieman paksummasta kankaasta eli collegesta. Raitajoustocollege löytyi Seliasta ja kaapista löytyi vielä KVK:sta ostamaani mustaa joustocollegea nepparilistoihin ja kaulukseen. 
Burdassa mallin päällähän tuo mekko laskeutuu kivasti ja alkuperäisessä ohjeessahan ei ole neppareita. Mallasin valmista mekkoa päälle ja paksusta kankaasta johtuen ilman neppareita halkio lerpatti ikävästi sepposen selällään, joten päätin lisätä ne. Ja lopputulos on kyllä oikein toimiva. Kirkkaat metallinväriset nepparit taitaa olla ostos Hanhelista. Nepparilistoihin tuli neulospohjaista kiinnisilitettävää tukikangasta. 
Ompelin saumat ensin ompelukoneen jousto-ompeleella. Olen todennut että kuviot, tässä tapauksessa raidat, saa pysymään paremmin kohdakkain ompelun aikana kuin saumurilla suoraan surautellessa. Saumanvarat huolittelin yhteen saumurilla. Peitetikkikoneella lopuksi helma- ja hihansuukäänteet. Tiukkaa meinasi tehdä peitetikillä saada hihansuut pyörönö, sen verran kapea tuo hihansuu oli. Fiksuna olisin tehnyt sen ennen hihasaumojen ompelua..


Tämän ihanuus laukun sain viime vuonna syntymäpäivälahjaksi mieheltäni. Vierastin tätä laukkua hieman ensin, mutta on tällä hetkellä käytössä joka päivä. Ja on sen verran iso, että mahtu kaikki tarpeelliset ja tarpeettomat tavarat mukaan.

7 kommenttia:

 1. Tosi tyylikäs ja silti rento! Ja kivat kuvat 😃

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllä ne kuvat lopulta onnistui, kiitokset kuvausavusta miehelleni. Joutuu mukaan näihin minun hömpötyksiin:D Jalustan kanssa yksin kuvaaminen rappusissa ei ole hyvä idea, yritin sitä!:D

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa, että mukava fiilishän siitä tulee, kun voi pitää jotain itsetehtyä ja vielä onnistunutta sellaista päällänsä:)

  VastaaPoista
 4. Tyylikästä. Todella ajaton mekko monenlaiseen menoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on juurikin sellainen, moneen tilanteeseen sopiva.

   Poista