maanantai 12. tammikuuta 2015

Betoniprinttiä kauluspaidan muodossa

Tässä poseeraa meidän pieni herra. Yritin itse räpsiä kuvia tästä vipeltäjästä, mutta aika sumuisia tuli kuvista. Sitten välähti, että onhan meillä ammattivalokuvaajan ottama kuva jo valmiina:)  
Kuva: Jone Matilainen Photography & Design
Kaava Ottobre -lehdestä 1/2010, "Parsa" paita, 86cm.
Ompelin viime syksynä poikani 1 -vuotis synttärijuhliin paidan. Halusin tehdä nimenomaan tuosta Käpysen betoniprinttitrikoosta. Meidän perheellä taitaa olla kohta kaikilla jotain tästä kankaasta ommeltua..Aikataulu oli sen verran tiukka, etten housuja kerennyt ompelemaan. Mutta ei hätää, KappAhllista sattui löytymään paidan kanssa yhteensopivat housut. 
Ja niinhän se on, kun kiireellä yrittää jotain tehdä, hätiköidessä tulee tehtyä mokia. Kuviokohdistukset ei sitten osuneet sivusaumoissa kohdilleen. Nappilista meni purkuun ainakin kolme kertaa, en ollut aikaisemmin tehnyt kyseisellä ohjeella nappilistoja. Jouduin sitten hieman soveltamaan. Hihansuukappaleet piti purkaa ja tehdä isommat. En huomioinut, että tämä farkkutrikoo ei jousta yhtä paljon kuin ohjeen mukainen resori. Näistähän sitä pitäisi oppia, mutta todennäköisesti tulen kyllä tekemään samoja virheitä uudestaan:)
Prymin nepparit on ostettu Hanhelista.Olin ottanut yhden ompeluvaihekuvan. Varsinkin tällaisissa kohdissa, missä ompeleen pitää kulkea kauluksen kummallakin puolella lähellä reunaa, ja niin ettei se seilaa reunojen yli, harsin ensin ja ompelen vasta sitten harsittua linjaa pitkin.   


Vanhan talon komeroita kolutessa saattaa löytyy kaikenlaisia aarteita. Löysimme tällaisen retron matkalaukun. Tuskin tulee käyttöön, mutta mukavahan näitä löytöjä on tutkia. 


Käsityöihminen täällä on todennäköisesti asunut, löysin 10 metrin pakan tällaista kangasta, neppareita, kanttinauhaa ja erilaisia lankoja. Löysin myös pienen pakan punaista huonekaluverhoilukangasta. Mitähän näistä askartelisin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti