keskiviikko 7. tammikuuta 2015

RAWR! Betonia

Viime kesänä halusin yllättää veljeni jollakin hauskalla paidalla. Tämän ruskean pikku "monsterin" kuvan olin nähnyt veljeni lippiksessä ja auton etupuskurissa. Päätin selvittää mikä tämä hahmo oikein on. 
"Domo (どーも くん Dōmo-kun?) is the official mascot of Japan's public broadcaster NHK, appearing in several 30-second stop-motion interstitial sketches shown as station identification during shows."(http://en.wikipedia.org/wiki/Domo_(NHK)

Tutkailin kaapistaa sopivaa kangasta paitaa varten ja sain idean. Käpysen betoniprinttitrikoota olin aiemmin ostanut jemmaan reilusti ja nyt se pääsisi käyttöön. En halunnut koko paitaa samasta kankaasta, joten kaveriksi valitsin Kestovaippakaupasta ostamaani mustaa farkkutrikoota. Ajatuksena oli, että Domo sprayaa graffitin betoniseinälle. Ihan alkuun suunnittelin myös applikoida Domolle rullalaudan ja skeittirampin, mutta siitä olisi tullut ehkä liian sekava kokonaisuus. Applikoinnissa käytin frotee, farkkutrikoo ja velourtilkkuja. Lippiksen koristeompeleet tein tikkauslangalla. Spraypullo ja `graffitti´ on tehty silityskalvoista. Näitä olen ostanut Pikku Piltistä ja Hobbypointista. Punaisen glitterkalvon päälle oli vaikea saada tarttumaan uutta kerrosta, eli seuraavan kerran jätän karheampi pintaiset kalvot päällimmäisiksi. Enpä ole kysynytkään, miten kirjaimet ovat pysyneet pesujen jälkeen paikoillaan. Eikä tämä nyt täysin graffitille näytä, mutta yritys oli kova. Aidomman näköisen graffitin olisi voinut tehdä vaikka kangasväreillä. Törmäsin jossakin ulkomaan nettisivuilla Tulip -merkkisiin spraykangasmaaleihin. En ruvennut niitä siihen hätään tilailemaan ja testailemaan. Silloin kun inspiraatio iskee, käytetään niitä tarvikkeita mitä kaapista löytyy:) Tyytyväinen tuntui velipoika silti olevan lopputulokseen. T-paidan kaava on Joka Tyypin Kaavakirjasta, koko M. 

Olen kyllä tykästynyt tähän betoniromuatrikooseen, tätä on tullut ostettua jo kahdessa värissä ja näistä on syntynyt jos jonkinlaista vaatetta. Kaapistani löytyy muitakin Käpysen ihanuuksia, kankaat ovat jotenkin sopivan erikoisia.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti