keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kesä 2014

Apua, en ole koskenut ompelukoneeseen 3 viikkoon! Olen helpottanut vieroitusoireita tilailemalla uusia kankaita ja kaavoja sekä lukemalla muiden blogeja, joista on löytynytkin mielenkiintoisia juttuja. Vuoden alusta palasin työ/kouluelämään ja se on hieman verottanut harrastukseen jäävää aikaa, mutta kyllä sitä jostain on nipistettävä aikaa ompelullekin:) 
Täällä blogin puolella eletään nyt vuoden -14 kesää..Silloin en paljoa kerennyt ommella, mutta tässä esittelen ne mitä kerkesin..Tällä kesäaiheella pääsen jo hieman virittäytymään tunnelmaan, olen nimittäin päässyt tekemään lomavaatesuunnitelmia! Lomailu lämpimässä häämöttää parin kuukauden päässä ja tässähän kerkeää hyvin surauttaa matkalle vaatteita ja tietenkin tulevaksi kesäksi. 


Kesämies
Bodyn kaava OB 3/2014, Wasp Flight.
Hauska Kesämies Kekkonen -trikoo on Käpysen ostoksia. Takakappale Noshin raitatrikoota. Lisäsin Kekkoselle erivärisiä aurinkolaseja silityskalvoista. Tämä oli muuten ensimmäinen ompelemani body. Jouduin purkamaan peitetikkikoneen nauhankääntäjällä tekemäni kanttaukset ties kuinka monta kertaa..Oli todella vaikea saada tiukemmissa mutkissa kanttaukset onnistumaan niin, ettei resori kiristä kangasta ja ommel ei hyppää resorin reunasta pois.
Housujen kaava OB 3/2014, Baboon. Kankaana Noshin raitatrikoo. Peppukappaleiden raidat on pystysuuntaisesti ja reunoihin tuli kivat koristeompeleet peitetikkikoneella. 

Farkkuhaalari
Kaava OB 3/20145, Toucan and Tiger. Tummansininen farkkutrikoo ja niitit KVK:sta. Rupesin vähän säveltämään haalarin kanssa, kun halusin tehdä vyötärökaitaleen, sivutaskut ja rintataskun. Leikkelin etukappaleen kahtia, ja eipä sitten meinannut mätsätä takakappaleen kanssa yhteen. Kanttasin samalla trikoolla pääntien ja hihansuut. Nauhankääntäjä venytti suikaletta liikaa ja joissain kohti näyttää vetävän kierteelle kanttausta. Täytyy ensi kerralla vähän löysätä suikaletta, ainakin jos suikale on trikoota. 

Sweet Candy -mekko ja legginssit
Mekon kaava OB 3/2014, Giant Apple. Tässä Pikku Piltin Sweet Candy -trikoossa on kyllä ihana kuviointi. Lisäyksenä mekkoon tein taskut, ohjeen löysin täältä. Tätä samaa ohjetta olen käyttänyt erääseen naisten tunikaan, toimii siinäkin!
Kesälegginssien kaava Ottobre 3/2014 -lehdestä. Siksaktrikoo Kestovaippakaupasta.

Sweet Candy -body
Kaava OB -lehdestä 1/2013, Soma body. Etuosaan tein röyhelöt pallokuviotrikoosta. Ompelin tämän kummitytölleni viime kesäksi. Autot -paita
Kaava Ottobrestä, mutta en muista numeroa. Kangas tummansinistä farkkutrikoota Kestovaippakaupasta. Toisen hihan ompelin ruutulipputrikoosta. Autot -kuva on tehty leikkelemällä palat erivärisistä silityskalvoista. Kuvassa olisi ollut enemmänkin yksityiskohtia, mutta pelkona oli, ettei pienen pienet palaset olisi pysyneet kiinni pesussa ja jos kerroksia olisi tullut useampia. 


Bambi -mekko ja hattu
Mekon kaava OB 1/2014, Lime Lemon, koko 98cm.
Bambi -jersey Tirsokkaalta.
Violetti resori hihansuiden ja pääntien kanttaukseen.
Hatun kaava OB 3/2014, Sunshine.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti