torstai 15. tammikuuta 2015

Pinnasängyn reunapehmuste

Halusin ommella parhaalle ystävälleni pienen lahjan. Hän tarvitsi tulevan pienokaisen pinnasänkyyn reunapehmusteen. Tuumasta toimeen eli ompeluhommiin! 
Pehmusteen tykötarpeet:
-Tähtikuviollista puuvillakangasta, Kankaita.com
-n.1cm paksua levyvanua, Tohman Tikki 

Mallia otin meidän omasta, kaupasta ostetusta pehmusteesta. Vaikka yleensä aina tarvitsen kaavat, oli kyse minkälaisesta ompelusta tahansa, tästä selvisin ilmankin. Suht helppo projekti siis.

Tästä on jo sen verran aikaa, etten tarkalleen työvaiheita muista, mutta kerron mitä pystyn.
Levyvanusta leikkasin 2xlyhyet päätykappaleet(n.61x24cm) ja 2xpitkät sivukappaleet(n.121x24cm). Samoin puuvillakankaasta leikkasin samankokoiset kappaleet, mutta tuplasti (eli jokaiseen pehmustekappaleeseen 2xkangaskappaletta). Tämän jälkeen aputikkasin jokaisesta pehmustekappaleesta kangaskappaleet nurjat puolet vastakkain pehmustekappale välissä, ylä ja alareunoistaan. Vinokanttinauhaa tein samasta kankaasta reunojen kanttauksiin ja solmimisnauhoiksi. Loppu onkin sitten epäselvää missä järjestyksessä reunojen kanttaukset tapahtuu, minkä verran ja minkä pituisia solmimisnauhat ovat ja missä vaiheessa ommellaan yhtenäiseksi pötköksi..Sitä samaa taisin silloinkin pähkäillä:) 

Tämä pehmuste käy umpinaiseen ja pinnapäätyiseen sänkyyn. Kuvassa olevassa sängyssä on umpinainen pääty, nauhat vaan tehdään tarpeeksi pitkiksi, että ylettää solmia päädyn yli.
Tämä olisi kyllä kannattanut tehdä hieman jämäkämmästä levyvanusta, tahtoo käytössä vähän lörpähtää, kun lapsi myllää sängyssä. 

Ompelin myös äitiyspakkauksen vauvanpeittoon sopivan pussilakanan. Toinen puoli pussilakanasta samansävyisestä raidallisesta kankaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti