maanantai 15. joulukuuta 2014

Ensimmäinen postaus

Tervetuloa blogiini! 
Vihdoin ja viimein olen saanut blogini auki. Kyllähän siinä kestikin. Eli blogihan on ollut olemassa jo elokuusta asti, mutta aina se sitten tuntui jämähtävän johonkin. Ensinnäkin, olen aika onneton tietokoneen kanssa ja nyt on pitänyt samalla vähän opetella koneen käyttöä. Toiseksi, aikaa ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi, jotta saisi toteutettua kaiken mitä haluaisi. 
Mutta, sattuipa tuossa muutama viikko sitten mukavasti. Kyselin nimittäin Pieksämäen mediapajalta apua juurikin näihin blogiasioihin. Ilmoittivat minulle, että viikonloppuna järjestettäisiin Pieksämäellä blogi -kurssi. Pääsin mukaan, vaikka kurssi oli tarkoitettu lähinnä nuorille aikuisille. Naureskeltiin, että kyllähän 31 v. on vielä nuori aikuinen..Osallistujia oli kokonaista kaksi kappaletta. Sikäli hyvä, että sain ihan henkilökohtaista opetusta ja vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. 
Siirrytään sitten itse asiaan. Ensimmäisen postaukseni koskee neulomista, vaikka blogi onkin omistettu lähinnä ompelujutuille. Tämä Jussineule syntyi kummipojalleni reilu vuosi sitten, kun käsityöinnostus alkoi.


Ohje löytyy Novitan talvi/2007 lehdestä ja myös Novitan sivuilta. 
Lankana 7 -veljestä, keltainen nro.268 ja musta nro.099. Joustinneule koon 3 1/2 puikoilla, muuten koon 3 puikot. 
Edellisen kerran olin neulonut ala-asteella, joten piti kyllä vähän muitella miten niitä silmukoita oikein tehdään. Mutta sen kyllä muistan ikuisesti, kun kässäopettaja kutsui tekemiäni villasukkia lahnoiksi:D 
Neulomisen alkeita kävin opettelemassa tällaisilla sivuilla, kuin Punomo ja DROPS Desing. Löytyy neulontatekniikoita, ohjeita silmukoihin, kavennuksiin, lisäyksiin, päättelyihin ym..Ja tuolla Drops desingin sivuilla on hyviä video-ohjeita.           

4 kommenttia:

 1. Hyvä Hansu!!! Siitä se lähtee!!!

  Malla

  VastaaPoista
 2. Kyllä oot kätevä emäntä !terveisin ex-anoppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tulee kotona ollessa keksittyä kakennäkösiä hullutuksia:D

   Poista